“Φωτιές” ανάβει η δήλωση του αρμόδιου Επιτρόπου της ΕΕ Johannes Hahn

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επανέλαβε ότι “αναμένουμε η δράση της κυβέρνησης την επόμενη ημέρα να είναι συμβατή με το διεθνές δίκαιο και αυτό δεν έχει γίνει προς το παρόν”.
___
“Φωτιές” ανάβει η δήλωση σήμερα (18/7) του αρμόδιου Επιτρόπου για την Διεύρυνση της ΕΕ Johannes Hahn, ότι οι μαζικές συλλήψεις των πραξικοπηματιών και των συνεργών τους στην Τουρκία έγιναν πάρα πολύ γρήγορα, πράγμα που τον κάνει να συμπεραίνει, ότι οι λίστες των υπόπτων ήταν έτοιμες από καιρό “για να χρησιμοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή”.
___
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός Επίτροπος προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ “ήταν τουλάχιστον προετοιμασμένο και το γεγονός ότι οι λίστες ήταν διαθέσιμες ακριβώς μετά (σ.σ. τον τερματισμό της απόπειρας πραξικοπήματος), μας δείχνει, ότι όλα ήταν έτοιμα από πριν, για να χρησιμοποιηθούν τη κατάλληλη στιγμή”.
Ο κ. Hahn δήλωσε ακόμη, ότι «είναι όπως τα φοβόμαστε, στην δήλωση μου μαζί με την Federica Mogherini μετά το πραξικόπημα, είπαμε πως αναμένουμε η δράση της κυβέρνησης την επόμενη ημέρα να είναι συμβατή με το διεθνές δίκαιο και αυτό δεν έχει γίνει προς το παρόν”.