Φρίκη: Τον θάνατο στον γάμο στην Τουρκία σκόρπισε παιδί 12-14 ετών!

Αυτό υποστηρίζει ο Ταγίπ Ερντογάν επικαλούμενος αστυνομικές πηγές – Ερώτημα αν το παιδί πυροδότησε μόνο του τα εκρηκτικά ή αυτό έγινε με τηλεχειρισμό

Νέες διαστάσεις στην τραγωδία που συγκλονίζει από το βράδυ του Σαββάτου την Τουρκία με την έκρηξη σε γάμος στην πόλη Γκαζίαντεπ από την οποία έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον 51 άνθρωποι δίνει η δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκόρπισε τον όλεθρο ήταν ένα ανήλικο παιδί ηλικίας από 12 έως 14 ετών.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος επιμένει στην εκδοχή ότι πίσω από την αιματηρή επίθεση βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος, 69 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και άλλοι 17 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αν η πληροφορία για τον ανήλικο βομβιστή αυτοκτονίας επιβεβαιωθεί τότε θα πρόκειται για την πρώτη φορά που χτύπημα τέτοιας έκτασης εκτελείται από παιδί και όχι από κάποιον ενήλικα, μια φρικώδη εξέλιξη στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει κατά της Δύσης οι τζιχαντιστές.

Όπως είπε, επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος επικαλούμενος αστυνομικές πηγές, ερώτημα παραμένει αν η βόμβα που μετέφερε ο ανήλικος πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό ή από τον ίδιο το μικρό παιδί.

Σε προηγούμενη δήλωσή του για την επίθεση ο Ερντογάν είχε υπογραμμίσει σε ανακοίνωσή του ότι δεν υπάρχει “καμία διαφορά” ανάμεσα στον αυτοεξόριστο μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν –τον οποίο κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία–, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και τη τζιχαντιστική οργάνωση ΙΚ, “που είναι πιθανώς και ο δράστης της επίθεσης στην Γκαζιάντεπ”.

“Η χώρα μας, το έθνος μας, δεν μπορούν παρά να επαναλαμβάνουν επίμονα το ίδιο μήνυμα προς αυτούς που μας επιτίθενται: θα αποτύχετε!”, τόνισε επίσης ο Ερντογάν.

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει μπροστά στην “πρόκληση” που συνιστά η επίθεση στο Γκαζιάντεπ, αλλά θα δείξει αντιθέτως “ενότητα, αλληλεγγύη και αδελφοσύνη”, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Άγκυρα δηλώνει ότι δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στις “παράνομες” οργανώσεις που πολεμούν οι ένοπλες δυνάμεις της και ζητεί από τη Δύση να δείξει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στο PKK.