Φιλοκυβερνητική εφημερίδα ετοιμάζει ο «μπετατζής» Δημήτρης Μάρης

Στην έκδοση εφημερίδας προχωρά το αμέσως επόμενο διάστημα ο ιδιοκτήτης της, κινούμενης στα όρια της νομιμότητας εταιρείας Τζόγου «Stoiximan», Δημήτρης Μάρης.

Ο Δημήτρης Μάρης μέσω των υπερκερδών της Stoiximan, που όπως έχει καταγγελθεί κατά το παρελθόν δεν έχουν φορολογηθεί και επαρκώς, έχει αναπτύξει την διαδικτυακή 24Μedia (News247, Sport24 κ.ά.), αλλά και εμφανίζεται ως βασικός επενδυτής της ελληνικής έκδοσης της «Huffington Post».

Ο συνέταιρος στην Stoiximan του έτερου φιλοκυβερνητικού εκδότη Φώτη Μπόμπολα , ο επονομαζόμενος και περιπαιχτικά «μπετατζής» από τον Σταύρο Ψυχάρη, εμφανίζεται έτοιμος να βγάλει στα περίπτερα – όπως ισχυρίζονται αυτοί που γνωρίζουν – ένα φουλ κυβερνητικό φύλο, «εργαλείο» στα χέρια του Τσίπρα και του Παππά.

Μάλιστα είναι πολλοί εκείνοι που θεωρούν πως η πιθανή έκδοση εφημερίδα από τον Μάρη,έχει να κάνει και με την… ξαφνική πρεμούρα της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα σε διαγωνισμό για την «νομιμοποίηση» του διαδικτυακού στοιχήματος, μέσα από αδειοδότηση εταιρειών που θα πουλάνε «νόμιμο τζόγο» από το διαδίκτυο.

Με πρώτη και καλύτερη βεβαίως την Stoiximan του Μπόμπολα και του Μάρη.

Όλα αυτά βεβαίως, τα «παρακολουθεί» στενά όπως μαθαίνουμε και η Νέα Δημοκρατία αφούκαι ο ίδιος ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προσωπική αντίληψη για τις κινήσεις του Δημήτρη Μάρη.

Τον οποίο μάλιστα είχε επισκεφτεί – άγνωστο γιατί – στα γραφεία της 24media λίγες μέρες μετά την ανάδειξη του στην ηγεσία της ΝΔ.

marhs mitsotakis

Δείτε τώρα τι έγραψαν τα Secret των Παραπολιτικών για τον Μάρη

Ο πρόεδρος της Ενωσης Διαδικτυακών Μέσων έχει δρομολογήσει ήδη τις επόμενες κινήσεις του, με τη στελέχωση του υπό έκδοση φύλλου να βασίζεται ως επί το πλείστον στην έτοιμη «δεξαμενή» του δημοσιογραφικού προσωπικού που απασχολείται στα σάιτ που ελέγχει.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη γενικότερη κινητικότητα που αναπτύσσει στον χώρο των media ο γνωστός επιχειρηματίας, η οποία, εκτός των άλλων, φαίνεται να σχετίζεται και με τον ισχυρό δίαυλο επικοινωνίας που διατηρεί τόσο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον γ.γ. Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο.

Στο πλαίσιο αυτό, η προοπτική έκδοσης εφημερίδας από τον Δημήτρη Μάρη θα ήταν, αν μη τι άλλο, καλοδεχούμενη από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σημαντικός παράγοντας στη σχετική εξίσωση είναι το γεγονός ότι, πέραν των υπολοίπων, ο επιχειρηματίας είναι και συνέταιρος με τον Φώτη Μπόμπολα (μάλιστα είχε εμπλακεί στο σχέδιο διάσωσης του Mega, στο οποίο η πλευρά Μπόμπολα είναι πλειοψηφών μέτοχος) στη στοιχηματική εταιρεία Stoiximan.gr, της οποίας και κατέχει το 50%.

Το… κενό στην όλη ιστορία δημιουργείται από την πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο Δημήτρης Μάρης έχει ζητήσει προσφορά για την εκτύπωση του φύλλου από το πιεστήριο της «Καθημερινής» του Αλαφούζου και όχι της Ιριδας που, ως γνωστόν, ελέγχεται από τους Ψυχάρη και Μπόμπολα.

Με αυτό το δεδομένο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαβλέπουν μιας μορφής ρήξη μεταξύ των δύο συνεταίρων, το βάθος της οποίας θα διαφανεί ανάλογα με τις εξελίξεις…