ΤRUMP σε IMF: Κατασχέστε τις χρεοκοπημένες εταιρίες των Ελλήνων Ολιγαρχών!

‘Οταν ο Σόιμπλε, από το 2010 κιόλας, υποστήριζε ότι στην Ελλάδα απέτυχαν οι ελιτ γνώριζε πολύ καλά τι έλεγε. Μετά από 7 χρόνια Μνημόνια οι ελίτ που εννοούσε ο Σόιμπλε εξακολουθούν να κυριαρχούν στην πολιτική και επιχειρηματική ζωή του τόπου.

Ο Σόιμπλε εκπροσωπεί τις απόψεις ενός πανίσχυρου τμήματος της γερμανικής ελίτ, που θεωρεί ότι η Ελλάδα θα είναι μια μόνιμη εστία μόλυνσης της Ευρωζώνης και ότι θα ήταν καλύτερο να βγει εκτός ευρώ, ώστε να δοθεί και ένα μάθημα στις ανυπάκουες δημοσιονομικά χώρες. Με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο ο Σόιμπλε έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι έφτασε η στιγμή να ξεμπερδεύει μια και καλή με την Ελλάδα. Ο ίδιος πάντα πίστευε ότι η Ελλάδα έχει ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρει.

-Αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να σωθεί η Ελλάδα, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την προϋπόθεση ότι η ελληνική κοινωνία θα απαλλαγεί από την πολιτική και επιχειρηματική ελίτ η οποία ευθύνεται για την δημιουργία του μεταπολιτευτικού πελατειακού κράτους, που προκάλεσε τόσες αγκυλώσεις και έφερε την χώρα στο σημερινό αδιέξοδο υποστηρίζει ο ίδιος στους συνομιλητές του.

Το είχε δηλώσει παλαιότερα και δημοσίως: «Στην Ελλάδα, απέτυχαν οι ελίτ», υποστήριξε ο Σόιμπλε, υπονοώντας ότι η αποτυχία του πολιτικό-επιχειρηματικού συστήματος εξουσίας να διοικήσει ορθολογικά την Ελλάδα οδήγησε στην χρεοκοπία.

Tότε είχε προσθέσει με νόημα ότι η διαδικασία μετάβασης της Ελλάδας στο καινούριο, γίνεται με όρους μετασοβιετικής Ρωσίας. Κάποιοι πίσω από αυτήν την φράση είδαν μια σαφή αναλογία της ελληνικής ελίτ με τους Ρώσους ολιγάρχες. Τώρα πλέον με την βοήθεια του Τραμπ ο Σόιμπλε φλερτάρει με την ιδέα να ξεδοντιάσει τους εγχώριους ολιγάρχες. Από το περιβάλλον του Τραμπ η οδηγία προς το ΔΝΤ είναι σαφής:

-Πάρτε τις εταιρίες των χρεοκοπημένων Ελλήνων Ολιγαρχών…

Το σίγουρο είναι αυτή η αντίληψη για τον ρόλο της ελληνικής πολιτικό-επιχειρηματικής ελίτ θα επανέλθει στα διεθνή ΜΜΕ με την εκλογή του Τραμπ ο οποίος πολύ δύσκολα θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να εξακολουθήσει να πετάει χρήματα σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο. Οι New York Times σε παλαιότερο άρθρο τους καταφέρονταν κατά της πολιτικής και επιχειρηματικής γραφειοκρατίας που εμποδίζει την ανάπτυξη, νοθεύει το δημοκρατικό πολίτευμα και λειτουργεί με όρους οικογενειοκρατίας και δεν συμμετέχει στην συλλογική θυσία που υποβάλλεται ο ελληνικός λαός.

Ο Σόιμπλε σύμφωνα με το Spiegel είχε αναθέσει σε ένα στενό επιτελείο συνεργατών του, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν και ορισμένοι κορυφαίοι Γερμανοί οικονομολόγοι να σταθμίσουν τις πιθανές συνέπειες για την Ευρωζώνη, από μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδος από το ευρώ. Μετά από πολλούς μήνες και αφού μεσολάβησε η πυροσβεστική παρέμβαση των αμερικανών και των ηγετών του ευρωπαϊκού νότου, ο Σόιμπλε «πείστηκε» ότι μια πιθανή αποβολή της Ελλάδος από το ευρώ θα δημιουργούσε μεγαλύτερους μπελάδες στην Ευρώπη από αυτούς που πιθανώς θα έλυνε.

Τώρα ο Τραμπ δεκάρα δεν θα δώσει αν πάρει φωτιά η ελληνική καλύβα.

“Μια χώρα κατεστραμμένη θα μπορούσε εύκολα να οδηγηθεί σε ένα εμφύλιο πόλεμο, η κοινωνία να παραδοθεί στο έλεος κάθε είδους συμμοριών και να περάσει στη σφαίρα επιρροής ανταγωνιστικών προς την Ευρώπη ανερχόμενων υπερδυνάμεων…”

Αυτό σήμερα ακούγεται ιδανική εξέλιξη για τον Τραμπ.

Οι επιτελείς του Σόιμπλε βρίσκονται ήδη σε ανοιχτή γραμμή με τους συμβούλους του Ντόναλντ Τραμπ όπως o Sam Clovis (στη φωτό δίπλα στον Τραμπ) ενώ και ο ίδιος ο Σόιμπλε με την πολύτιμη συμβολή του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων έχει στην διάθεσή του έναν πλήρη φάκελο της επιχειρηματικής διαδρομής της οικογένειας Τραμπ.
55ddbdf4bd234.image

Ο παππούς του Donald Trump γεννήθηκε στη Γερμανία και μετανάστευσε στην Βόρεια Αμερική το 1885 στην ηλικία των 16. Ασχολήθηκε με τις κατασκευές από πολύ νωρίς. Μετακόμισε στο Σιάτλ όπου έτρεξε εστιατόρια πριν μεταβεί στον Καναδά για να ανοίξει ξενοδοχείο αλλά και εστιατόριο. Το 1927 ο Fred Trump ίδρυσε την εταιραία real estate Elizabeth Trump & Son Co. η οποία θα γινόταν στην συνέχεια ο The Trump Organization (VIDEO).

Ο Οργανισμός Trump, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times ξεκίνησε την κατασκευή κατοικιών στο Κουίνς, της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια κατασκεύασε στρατώνες και διαμερίσματα για το προσωπικό του Ναυτικού των ΗΠΑ κατά μήκος της ανατολικής ακτής στη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Ο γιος Donald Trump προσχώρησε στην εταιρεία το 1968, όταν ήταν 22 ετών.«Ήταν καλό για μένα,”  θα πει στους Times. “Παρότι ο πατέρας μου θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστής μου στις κατασκευές με άφησε  να κάνω μόνος μου δουλειές στην περιοχή του Μανχάταν….”

Ο πατέρας του Trump σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε εμπλοκή με το υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ γιατί η εταιρεία του δεν νοίκιαζε διαμερίσματα στους μαύρους. Τελικά πέτυχε να υπάρξει ένας συμβιβασμός μάλλον προς όφελός του. Ο μπαμπάς Fred Trump πέθανε το 1999 στην ηλικία των 93 ετών. O γιος συνέχισε τις κατασκευές με τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες και τα καζίνο.

http://kourdistoportocali.com/