Τσίπρας: Εξοικονομήσαμε 765 εκατ. ευρώ από την επαναδιαπραγμάτευση των οδικών έργων

Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρέδωσε στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα της Ολυμπίας Οδού (Κορίνθου-Πάτρας).

Στα εγκαίνια του τμήματος Αρχαία Κόρινθος-Κιάτο μήκους 20χλμ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως πλέον αποδίδει η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 1,5 χρόνο, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση εξοικονόμησε 765 εκατ. ευρώ από την επαναδιαπραγμάτευση για το κόστος των οδικών έργων.

Χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «ξεχωριστή για τους κατοίκους της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας που θα έλεγα ότι είναι και αδικημένη» και εξήγησε για το έργο ότι «με διαπραγμάτευση σκληρή, με μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον εξοικονομήσαμε 765 εκατ. ευρώ από την επαναδιαπραγμάτευση των έργων. Η επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων ήταν ζωτικής σημασίας, γιατί οι προηγούμενες ήταν επιζήμιες για το ελληνικό δημόσιο».

«Επιλύσαμε χρόνια προβλήματα και καθυστερήσεις, πετύχαμε τη μέγιστη δυνατή προστασία του δημόσιου συμφέροντος» πρόσθεσε και γνωστοποίησε ότι μέχρι τον Μάρτη του 2017 ολοκληρώνονται τα 5 μεγάλα έργα, Ιονία, Μορέας, Ολυμπία, Ε65 και ο Μαλλιακός-Κλειδί».

Η παράδοση στην κυκλοφορία των δύο σηράγγων παράκαμψης του Δερβενίου Κορινθίας μήκος 670 και 535 μέτρων αντίστοιχα και της νέας γέφυρας διέλευσης του νοτίου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου στον ποταμό Δερβένι μήκος 122 μέτρων θα γίνει από τον πρωθυπουργό στη 1.00 το μεσημέρι στην είσοδο της πρώτης σήραγγας Δερβενίου.

Η επιθεώρηση του πρωθυπουργού στις δίδυμες σήραγγες της Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας της Ιονίας Οδού μήκους 2,9 χιλιόμετρα ανά κλάδο και κατεύθυνση θα γίνει στις 4 το απόγευμα στην είσοδο των σηράγγων στην περιοχή Ρίζα Αιτωλοακαρνανίας.