Τρ. Μηταφίδης: Ο μόνος δρόμος τα διεθνή δικαστήρια, εάν δεν συμφωνήσει η Γερμανία για τις αποζημιώσεις

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης διευκρίνισε σήμερα ότι «εάν η γερμανική πλευρά δεν στέρξει στο θέμα των πολεμικών επανορθώσεων και παραμείνει σε αυτή τη στάση που κρατάει από τη δεκαετία του ΄50, τότε ο μόνος δρόμος που μένει είναι να απευθυνθούμε στα διεθνή δικαστήρια».

«Για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού κοινοβουλίου θα υπάρξει, πιστεύω, μια κοινή στρατηγική και ελπίζω και κάποιοι που την τελευταία στιγμή, όπως η Ν.Δ. ανακάλυψαν διαφωνίες, όχι επί της ουσίας, να συνταχθούν σε αυτή την προσπάθεια, γιατί όπως είπε και ο Πρωθυπουργός είναι ένα ιστορικό χρέος της Γερμανίας», τόνισε ο κ. Μηταφίδης μιλώντας στο «Πρακτορείο FM».

Ο βουλευτής υποστήριξε ότι «πάντα επιστρατεύονταν οι τρέχουσες πολιτικές ανάγκες ώστε αυτό το ζήτημα να πηγαίνει στις καλένδες». «Δεν μπορούν να ξεχαστούν αυτά και δεν υπάρχει συγχώρεση. Αυτό που πρέπει να απαιτήσουμε ως κοινοβούλιο πια, χωρίς περισπασμούς, είναι ότι αυτό το ιστορικό χρέος της Γερμανίας πρέπει να εκπληρωθεί σε όλα τα επίπεδα και όχι με διάφορες παραπλανητικές κινήσεις του τύπου Γερμανικό Ταμείο για το μέλλον και διάφορα άλλα. Αυτά όλα είναι ενταγμένα στη γραμμή που λέει ότι πέρασαν πολλά χρόνια από τότε, περασμένα ξεχασμένα, ας μην δηλητηριάζουμε τις νεότερες γενιές», πρόσθεσε.