Τρομοκρατία: Η Αντιτρομοκρατική ψάχνει για γιάφκα

Οι ειδικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τα ευρήματα από το κλεμμένο ασημί Golf, τα δύο κινητά τηλέφωνα και τις σημειώσεις σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν στοιχεία που θα ρίξουν φως στις έρευνες και θα ανοίξουν νέους δρόμους. Την ίδια ώρα, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας «σαρώνει» την ευρύτερη περιοχή από τη Μάνη και το Γύθειο μέχρι την Ελαφόνησο και τη Σπάρτη για τον εντοπισμό διαμερίσματος – γιάφκας που χρησιμοποιούσε το δίδυμο Σακκά – Σεϊσίδη .

Αυτό που αναζητούν είναι, όπως λένε, μέσω των ευρημάτων απαντήσεις για τις κινήσεις, τις επαφές αλλά και τα δρομολόγια των δύο καταζητουμένων όλο αυτό το διάστημα που ζούσαν κυνηγημένοι. Και αν για τον Κώστα Σακκά οι αρχές έχουν στη διάθεση τους αποτυπώματα και dna, κάτι που διευκολύνει τη διαδικασία ταυτοποίησης στην έρευνα, στην περίπτωση του επί δέκα χρόνια καταζητούμενου Μάριου Σεισίδη το τοπίο ήταν θολό. Και αυτό γιατί δεν υπήρχε γενετικό υλικό και συνεπώς δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ταυτοποίηση που ενδεχομένως «έδενε» επιστημονικά τον 35χρονο.

Με δεδομένο ότι οι δύο συλληφθέντες τηρούν αρνητική στάση και δείχνουν αποφασισμένοι να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό, οι αστυνομικοί αναμένουν τη σχετική εισαγγελική διάταξη για  να δώσουν στη δημοσιότητα και τις φωτογραφίες τους ελπίζοντας όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις στη βοήθεια των πολιτών. Σε όσους δηλαδή είδαν τους Σακκά, Σεϊσίδη και τους αναγνώρισαν να δώσουν το στίγμα τους, στις περιοχές που κινούνταν, στα σπίτια που νοίκιαζαν και ίσως στα πρόσωπα με τα οποία είχαν επαφές.  Κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα Σάββατο.

Τι ζητούσαν Στη Λακωνία;
Ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεισίδης επέβαιναν σε ένα ασημί Golf που είχε κλαπεί στις 15 Ιουνίου από το Παλαιό Φάληρο, έφερε πλαστές πινακίδες και έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας χωρίς να υπάρχει κάποια πληροφορία από την Αντιτρομοκρατική αλλά χάρη στην παρατηρητικότητα και αποφασιστικότητα των τριών αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Το γεγονός ότι δεν έφεραν όπλα, φορούσαν βερμούδες και είχαν στην κατοχή τους πλαστές ταυτότητες, ενώ στη Λακωνία και τη Μεσσηνία τους τελευταίους μήνες δεν έχει σημειωθεί κάποια ληστεία με αντιεξουσιαστικό άρωμα κάνει τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο το δίδυμο να ήταν διερχόμενοι από την περιοχή και όχι να ετοίμαζαν κάποια ενέργεια.

Οι ίδιοι κατά την πάγια στάση των αντιεξουσιαστών κρατούν το στόμα τους κλειστό και αρνούνται ακόμη και να φωτογραφηθούν και να δώσουν αποτυπώματα και οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής που πλέον έχουν αναλάβει την υπόθεση δεν ελπίζουν ότι θα αποσπάσουν το παραμικρό από αυτούς. Είναι όμως αισιόδοξοι ότι θα «μιλήσουν» τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και όλα όσα θα βρεθούν μέσα στο κλεμμένο Golf.

Έχοντας πλέον στην κατοχή τους και το dna του Σεισίδη οι διωκτικές αρχές θα προσπαθήσουν να δουν αν ο 35χρονος έχει οποιαδήποτε σχέση με ενέργειες που παραμένουν ανεξιχνίαστες όπως πυροβολισμούς και “γαζώματα” σε  πρεσβείες την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει η Ο.Λ.Α (Ομάδα Λαικών Αγωνιστών) ή συμμετοχή στη σύμπραξη αντιεξουσιαστών – ποινικών που εξαρθρώθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στο Βόλο και στην οποία συμμετείχε ο Γρηγόρης Τσιρώνης ο οποίος ήταν μαζί με τον Μάριο Σεισίδη, τα δύο μέχρι πρότινος ασύλληπτα μέλη των “ληστών με τα μαύρα”.