Τριανταέξι ώρες συμπλήρωσε το «reality»

Όργιο φημών για το ποιοι κέρδισαν τις άδειες και τι αντίτιμο θα καταβάλλουν στο Δημόσιο

Νύχτα αγωνίας, όχι μόνο για τους υποψήφιους καναλάρχες και για τους εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και την κυβέρνηση που επιδιώκει ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα είναι όπως όλα δείχνουν η αποψινή νύχτα, καθώς συμπληρώθηκαν ήδη 40 ώρες ηλεκτρονικής δημοπρασίας και ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

protothema.gr
Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην παράσχει την παραμικρή πληροφόρηση, έστω για την πορεία της δημοπρασίας, με αποτέλεσμα κανείς μέχρι τώρα να γνωρίζει πως εξελίσσεται η διαδικασία, πόσοι από τους υποψηφίους έχουν ήδη κατοχυρώσει τηλεοπτική άδεια και πόσοι μάχονται ακόμα για αυτήν.

Σύμφωνα όμως με καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές, το σύνολο του διαγωνισμού θα αργήσει πολύ ακόμα για να ολοκληρωθεί και το πιθανότερο είναι οτι οι εκπρόσωποι των υποψηφίων εταιρειών θα υποχρεωθούν να περάσουν και δεύτερη νύχτα έγκλειστοι στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και να… λαγοκοιμηθούν και πάλι στα άβολα στρατιωτικά ράντσα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η κατακύρωση της πρώτης τηλεοπτικής άδειας διάρκεσε δεκαπέντε ολόκληρες ώρες, καθώς ξεκίνησε χθες μετά τις εννιά το πρωί και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Η δημοπράτηση της δεύτερης άδειας ξεκίνησε χθες το πρωί και παραμένει άγνωστο πότε ολοκληρώθηκε. Ενώ λοιπόν αναμενόταν ότι το σύνολο της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ολοκληρωνόταν το αργότερο χθες αργά το βράδυ, φαίνεται οτι τελικώς δεν θα ολοκληρωθεί πριν το μεσημέρι της Πέμπτης.

Είναι λογικό οτι η σωματική και πνευματική κόπωση αρχίζει πια και κάνει έντονη την παρουσία της στην διαδικασία, ενώ προφανές είναι πως στην τέταρτη και κρισιμότερη δημοπρασία απαιτούνται πνευματική διαύγεια, γερά νεύρα και ατσάλινο στομάχι.

Εφόσον λοιπόν η πρώτη άδεια απαίτησε διαδικασία 15 ωρών, κανείς δεν γνωρίζει πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για την κατακύρωση της τέταρτης.

Εκπρόσωποι των καναλιών που συμμετείχαν στις δύο προσομοιώσεις που προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, εξηγούσαν πριν την έναρξη του διαγωνισμού, οτι η διαδικασία του τελευταίου γύρου σε μια δημοπρασία, μοιάζει με την «θεωρία του δειλινού», τμήμα της πασίγνωστης πλέον «θεωρίας των παιγνίων». Οι παίχτες στον τελευταίο γύρο, παρά την σωματική και πνευματική εξουθένωσή τους, ποντάρουν τα ρέστα τους και συνήθως συμπεριφέρονται «σαν να μην υπάρχει αύριο», όπου όλα τα προγνωστικά ανατρέπονται για να κερδίσει ο πιο έμπειρος, ή ο πιο ψύχραιμος και σε πολλές περιπτώσεις, ο πιο τυχερός!

Θα πρέπει επίσης να υπολογιστεί, οτί ακόμη και μετά την λήξη του διαγωνισμού, θα απαιτηθεί ένα μεγάλο διάστημα για να συνταχθούν όλα τα απαιτούμενα πρακτικά, να συνυπογραφούν από όλους τους συμμετέχοντες (υποψηφίους, νομικούς συμβούλους και μέλη της επιτροπής) και να συνταχθεί η κυβερνητική ανακοίνωση που θα δοθεί στην δημοσιότητα, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για την αποχώρηση των αντιπροσωπειών.