Το σχόλιο για την αγορά του Χ.Α. από την Α. Σαρρής ΑΕΠΕΥ

Του Δημήτρη Σαρρή-  διευθύνοντος συμβούλου της Α. Σαρρής ΑΕΠΕΥ

“Η χρηματιστηριακή εβδομάδα ξεκίνησε σταθεροποιητικά. Οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής ενόψει του Eurogroup στις 15 Ιουνίου” επισημαίνει ο Δημήτρης Σαρρής.

Το spread του 10ετούς ομολόγου κινείται πτωτικά κάτω από το 6%, μετά την επίσκεψη του Γάλλου Υπουργού Οικονομικών στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τις διαπραγματεύσεις να χαρακτηρίζονται δύσκολες και πολύπλοκες.

Σε περίπτωση ναυαγίου στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, αναμένεται Σύνοδος Κορυφής που θα λάβει χώρα στις 22 Ιουνίου.

Σε εταιρικό επίπεδο, η Αγορά προσπαθεί να τιμολογήσει την ζημιά της ΔΕΗ, με την διοίκηση να την εκτιμάει στα 250 εκατ. €, δηλαδή το 28% της χρηματιστηριακής κεφαλαιοποίησης.

ΣΗΜΕΡΑ θα αποκοπεί η επιστροφή κεφαλαίου της Τιτάν, με τον επενδυτή “FMR LLC” να δηλώνει ότι το ποσοστό συμμετοχής του κατήλθε του ορίου του 5%.

Στο τέλος της εβδομάδας έχουμε το κλείσιμο των συμβολαίων στην Αγορά Παραγώγων, όπου αναμένουμε έντονη μεταβλητότητα.

Σε τεχνικό επίπεδο η αγορά βραχυπρόθεσμα βρίσκεται σε ανοδική πορεία, με βασικό στόχο να υπερκεράσει το επίπεδο των 800 μονάδων, το οποίο συναρτάται από την εξέλιξη των επικείμενων διαπραγματεύσεων.