Το …σκετς των ΑΝΕΛ συνεχίζεται!

Παρακολουθώ τις εξελίξεις στο κόμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τον ίδιο τρόπο που παρακολουθώ ένα σκετς του Μάρκου Σεφερλή. Από την αρχή γνωρίζω ότι ο μονόλογος του Καμμένου, ο διάλογος της Ραχήλ Μακρή με κάποιον δυστυχή, το λογίδριο του Τέρενς Κουίκ, κλπ θα καταλήξουν σε κάτι ανούσιο και πιθανώς κουτό, που θα προκαλέσει το γέλωτα των ακροατών. Ποτέ δεν με απογοήτευσε κανείς τους. Και ευτυχώς ή δυστυχώς, συνεχίζουν απτόητοι.

Άκουγα το πρωί στο ραδιόφωνο τον αρχηγό τους  να λέει ότι η απόφαση σχετικά με την καταψήφιση του όποιου υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας ήταν ομόφωνη. ” Μα ο κ. Μελάς δεν σήκωσε το χέρι του”, σημείωσε ο δημοσιογράφος. “Ναι αλλά δεν διαφώνησε, άρα ήταν ομόφωνη” εξήγησε με τη σειρά του ο κ. Καμμένος, αγνοώντας τη δήλωση του βουλευτή του που ξεκαθάρισε μπροστά στους δημοσιογράφους ότι θα ψηφίσει “κάτι καλό για το λαό, ακόμα κι αν αυτό είναι ενάντια στην κομματική γραμμή”!

Αυτό το εσωκομματικό μπάχαλο των ΑΝΕΛ δεν είναι κάτι νέο. kammenos1. Αν δεχθούμε δε την ισχύ του σοφού ρητού ότι ” το ψάρι βρωμάει απ΄το κεφάλι” τότε η εξήγηση του φαινομένου είναι προφανής:

Ο κ. Καμμένος, έφτιαξε ένα δεξιό, πατριωτικό κόμμα γιατί αποφάσισε ότι οι υποχρεώσεις που γεννούν τα μνημόνια είναι επιβλαβείς για τη χώρα. Ήταν μια πονηρή πολιτική σκέψη. Διέγνωσε ότι μόνο η αριστερά είχε απλώσει τα “δίχτυα” της  στο πλούσιο σε ψήφους αντιμνημονιακό κομμάτι της κοινωνίας. Σκέφτηκε ορθά, ότι υπάρχουν και δεξιοί που τάσσονται κατά του Μνημονίου. Προχώρησε λοιπόν κι έκανε ένα μικρό του όνειρο πραγματικότητα.  Έγινε πρόεδρος κόμματος. Εν συνεχεία, και αφού το εγχείρημα στέφθηκε με ανέλπιστη επιτυχία – συγχωρέστε με για το “ανέλπιστη”-  μπήκε στη Βουλή!  Ε, μετά το’ χασε… Κι άρχισε να φαντασιώνετε ότι θα γίνει υπουργός Εθνικής Αμύνης σε κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Όταν ο αρχηγός πατριωτικού κόμματος λαϊκής δεξιάς, αρχίζει να καλοβλέπει συγκυβέρνηση με τους Λαφαζάνηδες, τότε επόμενο είναι να υπάρξουν παρεξηγήσεις, διαφωνίες και εντάσεις όχι μόνο μεταξύ οπαδών αλλά κυρίως μεταξύ βουλευτών και “συντρόφων”. Και εν πάση περιπτώσει , που ακούστηκε πατριωτικό κόμμα να θέλει να συμπράξει με ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα που φιλοξενεί αντεθνικές φράξιες (βλ. συνιστώσα ΡΟΖΑ). Και πες ότι το κάνουν. Όταν έρθει η ώρα να αποφασίσουν τη στρατηγική και τις τακτικές πάνω στα εθνικά θέματα τι θα γίνει; Ποιο εύκολα θα συμφωνήσει ο Μελισσανίδης με τον Μαρινάκη παρά οι δογματικοί αριστεροί με πονηρούληδες δεξιούς ( θεωρητικά μιλάμε πάντα…).

Αυτά βέβαια έχουν γίνει αντιληπτά και από μεγάλη μερίδα -πρώην- ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ που αδυνατούν πλέον να καταλάβουν πώς είναι δυνατόν να στηρίξουν ένα συντηρητικό δεξιό κόμμα και ταυτόχρονα να σπρώχνουν τον Τσίπρα στην πρωθυπουργία. Γι αυτό, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, πολλοί από αυτούς γίνονται ΠΡΩΗΝ…

Με αγάπη

Ο Είρων

omegaloseiron@gmail.com