Το σαββατιάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (18/11)

______

 • Ιδιότυπη καραντίνα

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί σε μια ιδιότυπη καραντίνα εντός της συμφωνίας του Σένγκεν και της Ε.Ε.

 • Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν όσοι φθάνουν από την Ελλάδα σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες είναι εξοργιστικές.
 • Το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να μπορεί να προστατεύει καλύτερα τα σύνορά του, έτσι ώστε να μη νιώθουν οι Ελληνες ως Ευρωπαίοι πολίτες τρίτης κατηγορίας.
 • Και ταυτόχρονα, να απαιτήσει να διακοπεί το απαράδεκτο καθεστώς ελέγχων, που διαφοροποιεί τη χώρα μας με τόσο έντονο τρόπο.

Έντυπη Κ

________

 

 • Για να λέμε αλήθειες…

Μπορεί τα ρέματα να μπαζώθηκαν κακήν κακώς χωρίς η πλειονότητα τους να προβλέπει υποδομές απορροής, μπορεί η δημόσια διοίκηση να είναι διεφθαρμένη που έδινε άδειες, μπορεί να της καταλογήσει κανείς τα μύρια όσα μαζί με τον μη εγκαιρο σχεδιασμό για τις επεκτάσεις σχεδίου πόλης, μαζί με πολιτικές λαμογιές.

.
Εσύ όμως ιδιοκτήτη, πως βρέθηκες με οικόπεδο & σπίτι πάνω σε χείμαρρο? Με ποιό τίτλο ιδιοκτησίας το απέκτησες, αν όχι από καταπάτηση? Εισαι η όχι συνυπεύθυνος για την καταστροφή σου που τώρα κλαίγεσαι & για την καταστροφή των υπολοίπων γύρω σου, αφού διέκοψες την φυσική ροή του χειμάρρου? 

.
Η φτώχεια, δεν αποτελεί λόγο καταπάτησης και ανέγερσης όπου βρεις, με τελικό κόστος απώλεια ανθρώπων & τεραστίων περιουσιών.

.
Τελικά το σήριαλ των αμαρτιών των πλημυρρών είναι πολυεπίπεδο & οι πρωταγωνιστές πολλοί για να καταλήγουμε κάθε λίγο σε εθνική τραγωδία, με την ατιμωρησία να έχει αναχθεί σε εθνικό σπορ…

KATEΡINA ΠΑΝΤΑ

_______

.

Εδώ ο πολιτικός τραμπουκισμός επιβραβεύεται…

 • Protagon.gr (official)

«Σε μια κανονική χώρα, αμέσως μετά την απόφαση, ο Πρωθυπουργός θα φώναζε τον καταδικασθέντα και θα του έλεγε: ”Πάνο, έγραψες ιστορία, αλλά δεν μπορείς να σταθείς ως υπουργός μετά από τέτοια καταδίκη”.
Αλλά εδώ ο πολιτικός τραμπουκισμός επιβραβεύεται…»

Σε μια κανονική χώρα, αμέσως μετά την απόφαση, ο Πρωθυπουργός θα φώναζε τον καταδικασθέντα και θα του έλεγε: «Πάνο, έγραψες ιστορία, αλλά δεν μπορείς να σταθείς ως υπουργός μετά από τέτοια καταδίκη». Αλλά εδώ ο πολιτικός τραμπουκισμός επιβραβεύεται
PROTAGON.GR
…………….
 • ΣΟΥΡΓΕΛΑ – ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

Όλα τα σούργελα, όλων των κομμάτων, εδώ και δυο μέρες μάς έχουν ζαλίσει τον έρωτα με τα έργα που δεν έγιναν, με τα αντιπλημμυρικά που δεν προχώρησαν, με τη γραφειοκρατία που τους εμποδίζει, μπλα, μπλα, μπλα. Ακούστε, σουργελάρες εγκληματίες ΟΛΩΝ των κομμάτων:

 • Πρώτον: κανένα αντιπλημμυρικό έργο με αγωγάκους διατομής 80 εκατοστών, δεν είναι δυνατόν να παροχετεύσει ένα ποτάμι πλάτους 30 μέτρων και βάθους 2 μέτρων, που μπορεί να μην σχηματίζεται κάθε μέρα, αλλά μια φορά στα 10 χρόνια θα σχηματιστεί να είστε σίγουροι.
 • Δεύτερον: ακόμα κι αν υπήρχε τεχνικός τρόπος (π.χ να φτιάξεις μια υπόγεια κοίτη ποταμού που να βγαίνει στη θάλασσα, κάτι σαν τον Κηφισσό ας πούμε) θα κόστιζε απίστευτα λεφτά και δεν έχει καμμιά υποχρέωση ο φορολογούμενος να πληρώνει χρυσάφι το αυθαίρετο που χτίστηκε μέσα στο ρέμα και το νομιμοποίησε η λαμογιακή συμμορία δημοσίου – ιδιωτών.

Άρα: πώς απελευθερώνονται οι μπαζωμένες κοίτες των χειμάρρων; Ξεμπαζώνοντάς τες και ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ που χτίστηκαν εκεί. Και μάλιστα είναι πολύ εύκολο να βρεις τον αρχικό φταίχτη. Ελέγχεις τους τίτλους ιδιοκτησίας μερικά ή έστω πολλά χρονάκια πίσω, και βλέπεις πώς νομιμοποιήθηκε το αυθαίρετο και ποιος διαβεβαίωσε ότι ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ σε κοίτη χειμάρρου – θυμίζω ότι ΟΛΟΙ οι ψηφοθηρικοί νόμοι που νομιμοποιούσαν αυθαίρετα ΕΞΑΙΡΟΥΣΑΝ όσα χτίστηκαν σε χειμάρρους.

Άρα για να νομιμοποιηθούν όσα χτίστηκαν σε μπαζωμένους χειμάρρους κάποιος με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ διαβεβαίωσε ψευδώς ότι δεν ανήκουν σ΄ αυτή την κατηγορία. Μετά, ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ και βλέπεις πόσα πήρε για να το κάνει αυτό. Και τον στέλνεις στον εισαγγελέα μαζί με τον αρχικό αυθαίρετο οικιστή (αν ζουν). Αν δεν ζουν, δημοσιοποιείς τα ονόματα, τουλάχιστον, για να ξέρουμε ΠΟΙΟΙ σκότωσαν 20 ανθρώπους χθες και προχθές. Κι αυτό το κάνεις σε ΟΛΑ τα μπαζωμένα ρέματα, όλης της χώρας. Σε ΟΛΑ.

Στη συνέχεια: ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ που βρίσκονται καταμεσίς στην κοίτη του χειμάρρου (με αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες αν ήταν ανυποψίαστοι αγοραστές και χωρίς αποζημίωση αν ήταν αυτοί οι πρώτοι αυθαίρετοι) ενώ τα κτίσματα που βρίσκονται δεξιά κι αριστερά τα χαρακτηρίζεις ως κινδυνεύοντα δυνητικώς από πλημμύρα και απαγορεύεις να έχουν κατοικίσιμα υπόγεια. Έτσι διορθώνεται το περιβαλλοντικό έγκλημα ανίκανες, ανεύθυνες, εγκληματικές σουργελάρες, ΟΛΩΝ των κομμάτων.

Όμως, δεν θα το κάνετε. Θα ρίξετε μερικά κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στις κάμερες, θα βγάλετε και καναδυό μελιστάλαχτες ανακοινώσεις για τους πληγέντες και θα ξαναγυρίσετε στη λαμογιά των επόμενων παρανομιών σας και στο φούσκωμα του λογαριασμού σας από το λάδωμα. Σε μερικές μέρες θα ξεχαστεί κι αυτό, μέχρι η φύση να μας ξαναθυμίσει ότι είναι πιο δυνατή από τη λαμογιά σας, και να ξαναορφανέψουν παιδάκια επειδή ο μπαμπάς τους βρέθηκε κατά τύχη να οδηγεί στο σημείο που εσείς κονομούσατε.

Αλλά κι εσείς, αγανακτισμένοι κάτοικοι, μην αγανακτείτε καθόλου. Αυτούς ψηφίζατε και συνεχίζετε να τους ψηφίζετε. Θα ψηφίζατε ένα κόμμα, σαν τη “Δημιουργία, ξανά!” που σας λέει ευθέως ότι οι χείμαρροι θα πρέπει να ξαναγίνουν χείμαρροι; Όχι βέβαια!

Τι φασιστικό που είναι αυτό, ε;

Σας βολεύει να πιστεύετε ότι η καταστροφή οφείλεται στα… βουλωμένα φρεάτια! Κι όχι μόνο τους ψηφίζετε αλλά τους παρακαλάτε να συνεχίσουν να σας νομιμοποιούν τις παρανομίες. Τους παρακαλάτε δηλαδή να σας πνίγουν. Εύγε!
Thanos Tzimeros

………………

 • Χάπενινγκ

Πρόταση: Ας κάνουν οι Ρουβίκωνες το επόμενο επαναστατικό χάπενινγκ με εισβολή στην αμερικανική πρεσβεία.
Εκεί θα έχουν, τώρα που το ξανασκέφτομαι, ένα μικρό πρόβλημα.
Το συνοψίζω σε δύο λέξεις: οπλισμένοι πεζοναύτες.

 • Εισαγγελικό πόρισμα

Στο εισαγγελικό πόρισμα δεν διαπιστώνονται ευθύνες αξιωματούχων της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής για τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική. Όπως σημειώνουν, μεταξύ άλλων, στο πόρισμά τους οι εισαγγελείς: “Από την εποχή του Νώε είναι γνωστό ότι για τις πλημμύρες ευθύνεται ο Θεός”.

(Προσοχή: Είδηση από το μέλλον).

ΝΩΝΤΑΣ ΧΑΛΔΟΥΠΗΣ

_________

Φόρους ξέρουμε να βάζουμε για να δίνουμε μερίσματα.

 • Το Ελληνικό δεν κάνει να το ξεκινήσουμε θα δώσει δουλειές και έσοδα
 • και δεν θα έχουμε κοΖμάκη να δίνουμε επίδοματα (ΗΖ)

_________

 • Once a Nazi always a Nazi!

Για τους αφελείς που πιστεύουν ότι οι Γερμανοί άλλαξαν:

Μελέτη ιστορικού για λογαριασμό του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αμφισβητεί ακόμα και την ύπαρξη «δανείου» από την Ελλάδα προς το κράτος του Χίτλερ!

Μολονότι ιλιγγιώδη ποσά εισέρρευσαν από τις κατεχόμενες χώρες στη ναζιστική Γερμανία, μελέτη ιστορικού για λογαριασμό του γερμανικού υπουργείου…
PROTAGON.GR
________
.
Φωτογραφία της Iro Vourdoumpa Orphanoudaki.
…………………

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

>>> Τότε και τώρα, τόσο απελπιστικά ίδια..!

1500 στρατιώτες και 600 χωροφύλακες πήραν μέρος στις προσπάθειες εντοπισμού και απεγκλωβισμού. Ωστόσο για κάποιους ήταν ήδη πολύ αργά.
LIFO.GR
…………………….
.
.
Φωτογραφία του Antonis Arvanitis.
………………
.

Καθίστε να δείτε πόσοι «κακοπληρωτές» θα βγαίνουν στην τηλεόραση αύριο που θα τους παίρνουν το Σπιτι. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη (Η.Ζ)

Στους κακοπληρωτές και τους λεγόμενους «μεγαλομπαταχτσήδες» αναφέρεται σε νέα του ανάρτηση ο σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού, Νίκος…
CRASHONLINE.GR
___
..