Το σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ «left» υπέρ του Μαδούρο

Σαφώς θέση υπέρ του Νικολά Μαδούρο παίρνει το σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ left.gr, το οποίο αναμεταδίδει τις ειδήσεις από τις αναταραχές, τις διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας και τους νεκρούς που πέφτουν από τα πυρά της κυβέρνησης, με την δική του οπτική.

Με τίτλο «Μαίνεται η ένταση στη Βενεζουέλα – Οι «τσαβίστας» στους δρόμους κατά του πραξικοπήματος της Δεξιάς» το σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ αποθεώνει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας και αποκαλεί «πραξικόπημα» τις κοινωνικές αντιδράσεις και τους χιλιάδες ανθρώπους που διαδηλώνουν στους δρόμους του Καράκας και άλλων πόλεων.

Γράφει ενδεικτικά:

«Παραμένει το σκηνικό έντασης, στη Βενεζουέλα: 3 νεκροί, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων από υποστηρικτές του Μαδούρο αλλά και από οπαδούς της αντιπολίτευσης – «Η ειρήνη θριάμβευσε ξανά εναντία στις προσπάθειες της δεξιάς να σπείρει την τρομοκρατία στη χώρα», το μήνυμα του προέδρου της Βενεζουέλας ο οποίος επανέλαβε ότι ο Χούλιο Μπόρχες, πρόεδρος του κοινοβουλίου, θα πρέπει να διωχθεί για «έκκληση για πραξικόπημα».

Και συνεχίζει:

«Όπως καταγράφει το Telesur, δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της κυβέρνησης πλημμύρισαν τους δρόμους της Βενεζουέλας διαδηλώνοντας ενάντια στο «πραξικόπημα της Δεξιάς». Ο Ν. Μαδούρο, μιλώντας στη μεγάλη συγκέντρωση, κατηγόρησε εκ νέου τις ΗΠΑ για υποστήριξη στο πραξικόπημα».

Το σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζει, έτσι το γεγονός ότι την Τετάρτη 19 Απριλίου έγινε η μαζικότερη συγκέντρωση πολιτών εναντίον του Μαδούρο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα και να συλληφθούν δεκάδες από την αστυνομία της Βενεζουέλας.

Επίσης, το σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρει λέξη για το γεγονός ότι ο Μαδούρο έχει απαγορεύσει στον ηγέτη της αντιπολίτευσης να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.