Το “ριχτάδικο” της UBS και πως “βλέπει” την μετοχή της Motor Oil

ΣΤΗΝ Αναβάθμιση της τιμής- στόχου της Μotor Oil στα 20,00 ευρώ με σύσταση ΑΓΟΡΑ προχώρησαν οι αναλυτές του “ριχτάδικου” της  UBS μετά και το teleconference των αποτελεσμάτων της δίοικησης με τους ξένους επενδυτές.

_____________

Η UBS λοιπόν δίνει ένα περιθώριο αποτίμησης από 19,4000 ως 25,3000 ευρώ για την μετοχή και επιλέγει τα 20,0000 λόγω του ρίσκου της χώρας μας. Εκτιμά ότι το μέρισμα ανά μετοχή θα αυξηθεί για την τρέχουσα χρήση κατά 30% (στα 1,2000 ευρώ) και η απόδοση των ελεύθερων ταμειακών ροών ( free cash flow yield ) θα κυμανθεί περί το 15%.
___
Παράλληλα όπως σημειώνει η ανάλυση, το EBITDA του Δυιλιστηρίου παρουσιάζει αξιοσημείωτη βελτίωση με άνοδο 1,2 δολ/ bbl έναντι πτώσης 1 δολ αντίστοιχα για τον ευρωπαικό κλάδο κάτα μέσον όρο.

  • Οι ελεύθερες ταμειακές ροές σε λειτουργικό επίπεδο ήταν απογοητευτικά, αφού περιορίστηκαν στο 1 εκατ ευρώ έναντι των 55 εκατ που ήταν η εκτίμηση των αναλυτών της UBS.
  • Όπως ανέφερε το μάνατζμεντ στο teleconference με τους ξένους αυτό συνέβη εξαιτίας της αύξησης του κεφαλαίου κίνησης, τάση που αναστρέφεται ραγδαία στο β τρίμηνο.
  • Επίσης στο δεύτερο τρίμηνο ενισχύονται και οι πωλήσεις.Η ανάλυση ανεβάζει κατά 17% τις εκτιμήσεις για το Ebitda για το 2017 και 7% τα κέρδη ανά μετοχή το 2018.
  • Η κεφαλαιοποίηση διαπραγματεύεται 5,9 φορές την σχέση EV/EBITDA για τα κέρδη του 2018, έναντι 6,6 φορές του ευρωπαικού κλάδου. Για το 2017 προβλέπονται καθαρά κέρδη 265 εκατ ευρώ, δηλαδή 2,39 ευρώ ανά μετοχή.

____

ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΘΕΣΗ του μ/μ απέναντι στην ΜΟΗ και εκπεφρασμένη πολλάκις με όλα τα δεδομένα που μπορούν να συνοδεύουν μία διεισδυτικότατη χρηματοοικονομική προσέγγιση….

ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ του “ριχτάδικου” αυτή την φορά δεν προκαλούν την νοημοσύνη μας, όπως πολλάκις έχουν πράξει κατά το παρελθόν…

Print Friendly, PDF & Email