Το πρωινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου – 22/9

Ολοκληρώθηκε ΧΘΕΣ το 12ο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων (12th Annual Greek Roadshow) στο Λονδίνο. 

Το φετινό Roadshow, ακολουθώντας την παράδοση των έντεκα (11) προηγούμενων διοργανώσεων, έδωσε τη δυνατότητα στις εισηγμένες εταιρείες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου να παρουσιάσουν στην διεθνή επενδυτική κοινότητα τις επιχειρηματικές τους εξελίξεις και προοπτικές.

 • Συνολικά συμμετείχαν τριάντα τρείς (33) εισηγμένες εταιρείες από τριάντα (30) ομίλους. Και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση συνολικά πραγματοποιήθηκαν 650 κατ΄ιδίαν συναντήσεις με τις εισηγμένες εταιρείες
 • Στις οποίες συμμετείχαν 90 επενδυτικά funds και 125 αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων.

ΦΥΣΙΚΑ, όσες εταιρείες έχουν όραμα δεν μπορούν να λείπουν από τέτοιου βεληνεκούς “EVENTS”… Δεν αναφερόμαστε, εννοείται, σε ομίλους που “πουλάνε” φύκια για μεταξωτές κορδέλλες ούτε για όσους προσπαθούν να σπρώξουν τίποτα “ΠΑΚΕΤΑ” στα πιράνχας της λαμογιάς του CITY…

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ: Η Grivalia Properties πλειοδότησε σε σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε η PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση ΑE, ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕ ΛΗΖΙΝΓΚ για την απόκτηση του 50% εξ’ αδιαιρέτου ενός ακινήτου επί της Λεωφ. Συγγρού 340, στην Καλλιθέα Αττικής.

 • Πρόκειται για σύγχρονο πολυώροφο κτίριο εξαιρετικής προβολής, με χρήση γραφείων και καταστήματος.

 • Το κτίριο, συνολικής επιφάνειας περίπου 31.100 τμ, αποτελείται από 13.950 τμ χώρων με χρήση γραφείων και καταστήματος και 17.150 τμ χώρων
 • που αντιστοιχούν σε 400 θέσεις στάθμευσης σε 4 υπόγεια επίπεδα καθώς και λοιπούς βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους.

Το ακίνητο είναι εν μέρει μισθωμένο σε πολυεθνική αλυσίδα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού καθώς και σε εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης (MARINAKIS). Η Εταιρεία είναι ήδη από τις αρχές του 2017, ιδιοκτήτρια και του υπόλοιπου 50% εξ’ αδιαιρέτου του κτιρίου και πλέον θα καταστεί η μοναδική ιδιοκτήτρια αυτού. Το τίμημα για την απόκτηση του ακινήτου ανήλθε σε 14,36 εκ ευρώ.

…………….

Μένει η Eldorado που φεύγει – Ας το πoυμε ξανά  με αριθμούς, μήπως γίνει κατανοητό…

Το α’ εξάμηνο του 2017, χωρίς να έχει πάρει ακόμη τις άδειες για την Ολυμπιάδα που δόθηκαν τώρα, η Eldorado έβγαλε τζίρο 27 εκατ. δολ. και καθαρό κέρδος 5 εκατ. δολ. από τα συμπυκνώματα των Μεταλλείων Κασσάνδρας, που έστελνε εκτός Ελλάδας για να παράγεται χρυσός.

 • Αν έκανε πραγματικότητα την απειλή να κλείσει και έχανε αυτά και τα ακόμη μεγαλύτερα κέρδη που έρχονται μετά την αδειοδότηση της Ολυμπιάδας,τότε:
 • ο διευθύνων σύμβουλος θα βρισκόταν κρεμασμένος ψηλά με πίσσα και πούπουλα (οι μέτοχοι της Eldorado δεν είναι παιδάκια, είναι μεγάλοι διαχειριστές κεφαλαίων και τραπεζίτες).

Κάπου εδώ τελειώνει, νομίζω, η συζήτηση για το αν μένει ή φεύγει η Eldorado. Και ευτυχώς που τελείωσε το θέατρο, γιατί είχε αρχίσει να κουράζει και τους πιο ανυποψίαστους (ΕΠ.ΧΑΛΔ.).

…………..

Η… ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ (από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

 • «Προειδοποίηση»

Τη σπασμωδικότητα των ενεργειών για την αντιμετώπιση του ζητήματος του ναυαγίου δείχνει και η χθεσινή κίνηση του υπ. Ναυτιλίας να «προειδοποιήσει» τους παρανομούντες πλοιοκτήτες υπερήλικων δεξαμενόπλοιων ότι θα υποστούν έλεγχο.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι δόθηκε εντολή στον Κλάδο Επιθεώρησης Πλοίων (τον ίδιο που χορηγούσε αμφίβολης αξιοπιστίας πιστοποιητικά), για τη διενέργεια έκτακτης επιθεώρησης στα δεξαμενόπλοια με ελληνική σημαία, τα οποία εκτελούν πλόες στο εσωτερικό της χώρας.

Η επιθεώρηση θα γίνει σε όλους τους τομείς και αφορά πλοία τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας των οποίων έχει εκδώσει η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου (δηλαδή αυτή που θα κάνει και τον έλεγχο!) ή εξουσιοδοτημένοι οργανισμοί.

 • Οπως τονίζουν ναυτιλιακοί παράγοντες στην «Κ», ο υπουργός Ναυτιλίας δεν σκέφτηκε ότι με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά προειδοποιεί τους πλοιοκτήτες, ώστε να διορθώσουν τα «κακώς κείμενα» των πλοίων τους
 • ή να τα δέσουν στη ράδα μέχρις ότου καταλαγιάσει ο θόρυβος των τελευταίων ημερών
 • και μοιραία οι έλεγχοι των Αρχών επιστρέψουν στους γνωστούς, ράθυμους, ρυθμούς τους…

……………….

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: Αν υπήρχε υπηρεσία της ποιότητας και αξιοπιστίας του FBI στην Ελλάδα θα ανέκρινε τουλάχιστον 5.000 παπαγάλους , με πρώτο τον κυρ Μάκη τον Ζούγκλα.

“American journalist who worked for Sputnik opens up about FBI questioning…….
Investigators believe there was a combination of “covert intelligence operations,” “paid social media trolls” and “state-funded media…..”.

Βλ. και : “Οι σχέσεις μεταξύ των ιδιοκτητών των ΜΜΕ, και των πολιτικών είναι «σχέσεις αιμομιξίας, όπως αυτές των Θεών του Ολύμπου…», γράφει ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Charles Rhys, στα πλαίσια εμπιστευτικής αναφοράς του προς το State Department το 2006.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό διπλωμάτη, «τα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που δημιούργησαν ή κληρονόμησαν περιουσίες μέσω της ναυτιλίας, των τηλεπικοινωνιών, των τραπεζών, του πετρελαίου, κλπ. Είναι διασυνδεδεμένοι μεταξύ τους, μέσω προξενιών και γάμων, αλλά και με πολιτικούς και αξιωματούχους».

Ο πρέσβης πίστευε πως τα ΜΜΕ της Ελλάδας διοικούνται από μεγιστάνες, που καλύπτουν τη χασούρα τους σε αυτά, από τα κέρδη τους σε άλλου είδους επιχειρηματικές δραστηριότητες, έτσι ώστε «να μπορούν να ασκούν πολιτική και οικονομική επιρροή». Όπως είπε, η ειδησεογραφική εικόνα και κάλυψη που παρουσιάζουν τα ελληνικά ΜΜΕ είναι ολόιδια, και διαφέρει μόνο ως προς τη κομματική χροιά.”.

http://otyposnews.gr/archives/20399

https://www.cbsnews.com/…/american-journalist-andrew-feinb…/

In the eyes of U.S. investigators, American journalist Andrew Feinberg was on the inside of the Russia propaganda machine
…………………………

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ:Τι έκανε την Ελντοράντο να κρούσει πρύμναν ελάχιστες ώρες πριν λήξει το “τελεσίγραφο” στο οποίο αυτοπαγιδεύτηκε, αφού ΔΕΝ πήρε το σημαντικότερο που την έκαιγε, δηλαδή τις άδειες για τη μεταλλουργία στις Σκουριές, όπως απαιτούσε? Το θέμα βρίσκεται οριστικά στη διαιτησία. Εχουν άραγε σκεφθεί οι ανόητοι παπαγάλοι του συστήματος ποιό θα ήταν το κόστος για τη διεθνή θέση της εταιρείας, αν αποσύρονταν? Οχι βέβαια…μόνο ρουκέτες κινδυνολογίας παραπληροφόρησης. Δυστυχώς γι’αυτούς, το σκέφτηκε η ίδια η εταιρεία.

—-
Από γραφείο Τύπου Βρυξελλών προς ευρωπαίους μιντιάδες πλην Βρετανών: Για Ισπανία και Καταλονία σερβίρουμε μια κουταλίτσα λαχανάκια νερόβραστα. Για Βενεζουέλα σερβίρουμε πλούσιο κοκκινιστό με μπόλικη σάλτσα.
…………………………..
 
 • ΕΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ενημέρωσε την ανθρωπότητα ότι μια κοινωνία με ισότητα είναι ενάντια στην φύση.

 • Είναι, ξεκάθαρα, τεράστια προσβολή για την κοινωνία των ανθρώπων να την αντιλαμβάνεται ένας πολιτικός αρχηγός με όρους ζούγκλας όπου ο ισχυρότερος επιβιώνει.

Γράφει: Χαράλαμπος Χριστόπουλος*

Λίγες μέρες πριν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ η Βουλή κύρωσε νόμο για την υλοποίηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Άτομα με Αναπηρίες. Η Σύμβαση διέπεται πλήρως από την λογική ότι οι άνθρωποι είναι ίσοι και επομένως η αναπηρία είναι μια μορφή κανονικότητας που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμποδίζει τα άτομα με αναπηρία να αντιμετωπίζονται ως ίσοι, με τα ίδια δικαιώματα και πλήθος  δυνατοτήτων.  Σύμφωνα με την λογική του Μητσοτάκη αυτή η Σύμβαση εναντιώνεται στην ανθρώπινη φύση. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και το παγκόσμιο αναπηρικό κίνημα έχουν δει τα πράγματα λάθος.

Χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης διανόησης και προσπάθειας πήραν τον δρόμο της ματαιότητας με μια μόνο φράση. Αν το 1789 υπήρχε ένας Κυριάκος Μητσοτάκης ίσως οι Γάλλοι να μην έμπαιναν στον κόπο να επαναστατήσουν. Θα κάθονταν να τους κυβερνά ο Λουδοβίκος.

Αν οι φιλόσοφοι στα βάθη των αιώνων είχαν ακούσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ίσως είχαμε γλιτώσει πονήματα όπως ‘’το δεύτερο φύλο’’ της Σιμόν ντε Μποβουάρ που πάλεψε για την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Είναι ίσως μια καλή στιγμή να σκεφτούν οι γυναίκες να παρατήσουν τις προσπάθειες για ισότητα των φύλων. Να καταργηθεί και η αντίστοιχη γραμματεία του Υπουργείου Εσωτερικών. Έτσι θα περικόψουμε και δαπάνες για να βγει το οικονομικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που τα λέει τόσο άριστα (και ανερυθρίαστα).

 • Δυο μέρες μετά ένας ταγός του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα μας, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος έσπευσε να συμφωνήσει με τον Κυριάκο -τον άριστο- Μητσοτάκη παρομοιάζοντας την ανθρώπινη κοινωνία με ζούγκλα.
 • Μας ενημέρωσε ότι αφού ο ελέφαντας πατάει την τίγρη (ναι, αυτό ήταν το παράδειγμα) τότε δεν μπορούν και οι άνθρωποι να πετύχουν κοινωνική ισότητα.
 • Οι άνθρωποι, δηλαδή για τα παιδιά της σχολής του Φρίντμαν στην Ελλάδα είναι ότι περίπου και τα ζώα.
 • Αν υπήρχε Ανδριανόπουλος πριν από 2.500 χρόνια θα είχε φάει τον Αριστοτέλη στην στροφή. Τυχερός ο Σταγειρίτης.

Το παράδοξο δεν είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι λένε όσα λένε. Απλά επιβεβαιώνουν τα πιστεύω τους και ρίχνουν το προσωπείο που φορούσαν. Δεν κρύβονται. Η κοινωνία που τους ακούει πρέπει να αντιδράσει.

 • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θέτει εαυτόν στην κρίση των πολιτών έχει συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις. Ούτε τις κρύβει, ούτε τις αλλάζει.
 • Θεωρεί ότι η εξουσία του ανήκει λόγω ονόματος, ότι οι πολίτες του οφείλουν υποταγή γιατί είναι κατώτεροι και ότι όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει.

Αυτό το τελευταίο το έχει πει ο Άδωνις που είναι και προσωπική επιλογή του Μητσοτάκη. Αυτοί οι άνθρωποι ηγούνται της αντιπολίτευσης σήμερα στην Ελλάδα. Οι ιδέες τους υπόσχονται κοινωνική οπισθοδρόμηση και μοντέλο κοινωνικού δαρβινισμού. Μόνο οι πολίτες μπορούν να τους σταματήσουν.

Υ.Γ.: Τα κανάλια φυσικά δεν έπαιξαν την φράση του Μητσοτάκη. Άλλωστε δεν θα άφηναν την αλήθεια να χαλάσει ένα τόσο ωραίο ψέμα.

Υ.Γ.2: Ο Κυριάκος είπε να καθορίζεται το ύψος του κατώτατου μισθού από εργοδότη και εργαζόμενο ελεύθερα. Εκτός της κοινωνικής ισότητας, ισοπέδωσε και την έννοια της θέσης ισχύος που κατέχει ο εργοδότης. Ο μισθός στα χρόνια του Κυριάκου προβλέπεται να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο.

*Ασκούμενος Δικηγόρος

…………….

Λόγια μεγάλων ανδρών (από τον Επ. Χαλδούπη)

“Έχω συνεισφέρει 42 εκατομμύρια ευρώ από την προσωπική μου περιουσία. Δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση. Επωμίσθηκα αυτό το φορτίο σε μία οριακή στιγμή για την χώρα και εμένα προσωπικά. Είχα την ρομαντική ψευδαίσθηση ότι στήνοντας μία υγιή ομάδα χωρίς σχέσεις διαπλοκής θα μπορούσα να βοηθήσω να αλλάξει η ελληνική πραγματικότητα. Έκανα λάθος. Καλώ τους ιστορικούς πρωταγωνιστές της Παναθηναϊκής οικογένειας να αναλάβουν πρωτοβουλία για την διάσωση του συλλόγου”.

Γιάννης Αλαφούζος

Μετάφραση

Ο Παναθηναϊκός ρουφάει εκατομμύρια πιο γρήγορα από σκούπα Hoover. Έχω χάσει τα σώβρακά μου. Κι έτσι θα συνεχίσει να γίνεται, γιατί τίποτα δεν αλλάζει στο ποδόσφαιρο. Φραγκάτοι βάζελοι, έλεος: βάλτε κι εσείς κανένα φράγκο, μην φάω μόνος μου το ξύλο από την Θύρα 13″.

……………………..

ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Σχετική εικόνα

Melissani Cave Kefalonia

……………….

Αποτέλεσμα εικόνας για ωραιες εικονες για φοντο υπολογιστη

Στο νησί Palawan στις Φιλιππίνες, η παραλία El Nido

………..