Το πρωινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου – 19/9

________

Ιχθυοκαλλιέργειες: Προς το τέλος του μήνα φαίνεται να πηγαίνει η ημερομηνία των δεσμευτικών προσφορών για τις δύο εισηγμένες ιχθυοκαλλιέργειες Νηρέα και Σελόντα.

Το πλήθος των ενδιαφερομένων δείχνει ότι το τίμημα θα είναι ικανοποιητικό, τουλάχιστον για τις τράπεζες που έχουν κεφαλαιοποιήσει μέρος των δανειακών απαιτήσεων στα επίπεδα των 30 λεπτών.

 • Όπως και να έχει η πώληση πάνω από αυτό το επίπεδο τιμών θα είναι θετική για τις τράπεζες (και οι 4 συστημικές έχουν μερίδιο στα δάνεια) οι οποίες θα δουν την ρευστότητα τους να βελτιώνεται και κάποια κολλημένα δάνεια να γίνονται ενήμερα.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα ο Νηρέας ενώ γύρισε θετικός σε λειτουργικό επίπεδο η τελική γραμμή παρέμεινε στο κόκκινο παρά την συρρίκνωση των ζημιών στα 2,6 εκατ. ευρώ.

 • Ο Τραπεζικός δανεισμός της εταιρίας διαμορφώθηκε στα 182,1 εκατ. ευρώ ενώ αν αφαιρεθεί το ταμείο διαμορφώνεται σε 165,2 εκατ. ευρώ.

ΑEGEAN AIRLINES: Οι καθαρές λειτουργικές ροές ενισχύθηκαν στα 119,5 εκατ. ευρώ από 87 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016, με αποτέλεσμα τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα να διαμορφωθούν σε 337,4 εκατ. ευρώ την 30.06.2017, μετά και την καταβολή μερίσματος χρήσης ύψους €28,5 εκατ. ευρώ.

 • Η καθαρή ταμειακή θέση της εταιρίας βρίσκεται στα 299 εκατ. ευρώ (50% της κεφαλαιοποίησης της εταιρίας)
 • Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι η εταιρεία μισθώνει το στόλο των αεροσκαφών της με αποτέλεσμα ο δανεισμός που αντιστοιχεί στα μισθώματα να μην εμφανίζεται στον ισολογισμό της.
 • Το κόστος του leasing στο δεύτερο τρίμηνο μειώθηκε σε 38 εκατ. ευρώ έναντι 43 εκατ. ευρώ στο Q1:17.
 • Σε ότι αφορά το κόστος των καυσίμων και τις συναλλαγματικές διαφορές η διοίκηση επεσήμανε ότι για το 2018 έχει κλειδώσει τιμές πετρελαίου στα 508 $/ΜΤ για το 53% των αναγκών της
 • Και ισοτιμία EUR/USD στα 1,1300 για αντίστοιχο μέγεθος

Έντοκα: Η απόδοση των τριμήνων έπεσε για τρίτη συνεχόμενη δημοπρασία φθάνοντας πλέον το 1,91%. Η γρήγορη αποκλιμάκωση που παρατηρείται στους βραχυπρόθεσμους τίτλους του δημοσίου ήρθε μετά την έξοδο στις αγορές και στις αναβαθμίσεις από Fitch και S&P.

 • Το επιτόκιο των τριμήνων έχει επιστρέψει στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2014 ενώ η επόμενη προγραμματισμένη πιστοληπτική αναθεώρηση έρχεται στις 13 Οκτωβρίου από την Moody’s.

ΔΕΗ: Το κόστος μισθοδοσίας σε μέσα επίπεδα κινείται σε 3.400 ευρώ το μήνα ανά εργαζόμενο.

…..

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

…..

ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ στο.protagon.gr/text: Να μου το θυμηθείτε, κάποια στιγμή θα στήσουν μία εξέδρα στη Σαλαμίνα και θα ανακοινώσουν ότι βρήκαμε πετρέλαιο
…..
Λένε ότι πάμε για επιδημία ιλαράς. Εννοείται ότι πρόκειται για προπαγάνδα της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, των Ιλουμινάτι, των μνημονιακών. Συνεχίστε, μην εμβολιάζετε τα παιδιά και όλα θα φτιάξουν
…..
«Βελτιωμένη» η κατάσταση στον Σαρωνικό. Μέχρι τις εκλογές θα το έχουν πουλήσει και ως έργο πνοής του ΣΥΡΙΖΑ
…..
Και τώρα που τελειώσαμε με την Εκθεση, έχουμε μπροστά μας 50 απολαυστικές μέρες μέχρι τις εκλογές στην Κεντροαριστερά. Enjoy
….

Ε, αφού η ρύπανση έφτασε ως το Λαγονήσι, είναι προφανές ότι υπάρχει συντονισμένο σχέδιο επίθεσης στον ταξικό εχθρό

Ακούς τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει τον λαϊκισμό και ψάχνεις τοίχο να αφήσεις το μυαλό σου.

 • Το καλό για σένα, Κυριάκο, είναι ότι στην κατάστασή μας, ό,τι και αν πεις, το πιστεύουμε. Πάντα έτσι συμβαίνει με όποιον είναι στη θέση σου

O Πάνος ο Καμμένος έκανε shopping στο Λονδίνο με Τζάγκουαρ. Ε, θα πήγε να ψωνίσει στολές
….
Θα τις θυμάται με νοσταλγία ο Κυριάκος αυτές τις συνεντεύξεις κατά τις οποίες ελέγχονται προθέσεις και όχι πράξεις
….
Ακούς τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει τον λαϊκισμό και ψάχνεις τοίχο να αφήσεις το μυαλό σου
….

Το θέμα είναι όταν έρθει η Ανάπτυξη να βρει και κανέναν μας εδώ, ναι;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ: Πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ κόστισαν στο Δημόσιο οι παράνομες συνταγογραφήσεις δύο γιατρών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι τέθηκαν σε αργία με απόφαση  του υπουργού Υγείας  Ανδρέα Ξανθού και παραπέμπονται στη δικαιοσύνη.

 Στους ελέγχους διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ότι:

 • – χρησιμοποιήθηκαν πλαστές φωτογραφίες έλκους κατακλίσεων σε δεκάδες περιπτώσεις ασθενών που δεν είχαν κατακλίσεις, σε προφανή συνεργασία με εταιρίες νοσοκομειακού υλικού, προκειμένου να συνταγογραφηθούν επιθέματα κατακλίσεων

  – γράφτηκαν ψευδείς διαγνώσεις προκειμένου να δοθεί αγωγή για δήθεν επιπλοκές διαβήτη σε ασθενείς που δεν έπασχαν από διαβήτη

  – χορηγήθηκαν χιλιάδες συνταγές σκευασμάτων ειδικής διατροφής με την ψευδή διάγνωση της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου

  – ένας και μόνο γιατρός χορήγησε σε διάστημα 14 μηνών περίπου 4.900 συνταγές  – περίπου 340 συνταγές το μήνα. Οι μισές από αυτές ήταν σε ονόματα ατόμων που κατοικούσαν σε υγειονομική περιοχή άλλου νοσοκομείου

  – οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς δεν είχαν εξεταστεί στο νοσοκομείο και αγνοούσαν ότι είχαν συνταγογραφηθεί φάρμακα στο όνομά τους

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ: Για το ποινικό μέρος της υπόθεσης διεξάγεται έρευνα από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Οι δύο εμπλεκόμενοι γιατροί τέθηκαν σε αργία με γνωμοδότηση του αρμόδιου πειθαρχικού συμβουλίου. Θα συνεχίσουν να παίρνουν τον μισθό τους (!!!!), αλλά εάν καταδικασθούν θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν ό,τι πάρουν μέχρι την έκδοση της απόφασης.

……………

“Λουκέτο” στο Λάνγκλεϊ: Είκοσι ειδικά εκπαιδευμένοι δολοφόνοι της CIA κυνηγούσαν τον Καραμανλή, αλλά δεν κατάφεραν να τον εξολοθρεύσουν.

My name is Costas. Costas Caramanlis. And I prefer my gyros shaken, not stirred.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες – Η εμπλοκή στο φανάρι της Νέας Μάκρης
NEWSBOMB.GR

…………

Όσκαρ- Υποψήφιος για το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου 2018…

 • Ο εισαγγελέας με το υπέροχο κατηγορητήριο/σενάριο, για την CIA που ήθελε να σκοτώσει τον Καραμανλή τον Β’ αλλά δεν τα κατάφερε.
 • Συνταρακτική πολιτική/κατασκοπική περιπέτεια, με δράση, σασπένς και άφθονο γύρο.

……

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ: Εντείνονται οι ανακοινώσεις τόσο από την πλευρά των κατασκευαστών όσο και από την πλευρά των χωρών που προσανατολίζονται στην χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων έναντι αυτών που χρησιμοποιούν ντίζελ ή βενζίνη.

 • Η στροφή που παρατηρείται στα καύσιμα κίνησης δίνοντας προβάδισμα στο μέλλον στους ενεργειακούς συσσωρευτές (μπαταρίες) έναντι των υδρογονανθράκων προσομοιάζει με την ιστορική αλλαγή του κάρβουνου σε υγρά καύσιμα.
 • Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν ακολουθήσει την τάση όλοι ενδεχομένως να αποτελεί και μια ευκαιρία εισόδου στις μετοχές των εταιριών που έχουν λόγο στην κατασκευή μπαταριών. Η’ σε ETF που έχουν επενδύσει σε αυτές τις εταιρίες.

Μια τέτοια ιδέα είναι το LIT (Global XLithium Battery Techτο οποίο διαπραγματεύεται στον Nasdaq και έχει ως επί το πλείστον εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κύκλο εξόρυξης, επεξεργασίας και χρήσης του Λιθίου, βασικό στοιχείο στην κατασκευή ενεργειακών συσσωρευτών. Η αξία του ETF προσεγγίζει τα 490 εκατ. δολάρια, η άνοδος του από την αρχή του έτους είναι 45% ενώ πέρυσι η άνοδος ήταν 80% (ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ).

KEY STATS
Day Low  38.36 Day High  38.78 52-Week Low  23.26  52-Week High  38.78
Dividend (TTM)0.52 YTD % Chg  58.61 1 Year % Chg  57.64  Div Yield (TTM)  1.36%
10D Avg Vol 899,108.  Expense Ratio  %0.76 

ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ