Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (7/12)

___________

 • Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί
Είναι γνωστή στους πάντες η λαϊκή παροιμία που λέει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση και η παρέα του Μαξίμου να σιωπούν για τα παραμύθια που έχουν πουλήσει κατ επανάληψη στον ελληνικό λαό, θεωρούν ότι απευθύνονται σε αφελείς ή μειωμένης αντίληψης πολίτες.
.
Αν και έχουν αναιρέσει όλα σχεδόν όσα είχαν υποσχεθεί,δημιουργώντας ένα κλίμα έντονης δυσαρέσκειας ακόμα και σε βουλευτές τους,προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες τους στα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν τα ψεύδη και τις αλχημείες τους.
..
 • Συκοφαντούν, στοχοποιούν,καταγγέλλουν μονίμως είτε αμέσως, είτε εμμέσως με το δίκτυο των υποτακτικών τους που έχουν κατασκευάσει εκδότες και μέσα ενημέρωσης,
 • που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, με μεθόδους που παραπέμπουν σε αντιδημοκρατικά καθεστώτα.
 • Για το μαγειρείο του Μαξίμου δεν υπάρχουν πλειστηριασμοί αδύναμων και φτωχοποιημένων συμπολιτών μας,παρά τα στοιχεία που αποκαλύπτονται καθημερινά.

………
.
Κανένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό και καμιά λαϊκή κατοικία δεν κινδυνεύει κατά τον λαλίστατο, όποτε τον βολεύει κυβερνητικό εκπρόσωπο.Προφανώς κι αυτός και ο υπουργός της Δικαιοσύνης,δεν βλέπουν, δεν ξέρουν να διαβάσουν και να δουν τα συγκεκριμένα στοιχεία που φέρνει το φως η δημοσιογραφική έρευνα…Ας ρωτήσουν τουλάχιστον τον κ.Φίλη μήπως και καταφέρουν να ενημερωθούν.
.
Τα ίδια και χειρότερα με τον εκλεκτό συνοδοιπόρο τους υπουργό Άμυνας και την ιστορία της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία. Έγγραφα, μέιλ, αποφάσεις με υπογραφές – δικές τους – αποκαλύπτουν το ρόλο του μεσάζοντα,αλλά όλα καλά κι όλα ωραία στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Φταίνε οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι που δεν κλείνουν το στόμα τους και βλάπτουν το εθνικό συμφέρον που βέβαια ταυτίζεται με τους ενοίκους του Μαξίμου.
.
Ας αντιληφθούν, όσο είναι καιρός ακόμα, ότι τα ψέματα τους έχουν κοντά ποδάρια.
 • Ο κόσμος τους έχει αντιληφθεί για τα καλά πλέον.
 • Υφίσταται άλλωστε καθημερινά στην πλάτη του τις υποτιθέμενες διαψεύσεις τους,
 • πληρώνει τα λάθη και τις ανέξοδες για αυτούς υποσχέσεις που πλάσαραν.
.
Ας αντιληφθούν επίσης ότι ο ρόλος του Τύπου και των δημοσιογράφων δεν είναι να χαϊδεύει τους εκάστοτε κατέχοντες τους θώκους της εξουσίας, αλλά να ασκεί κριτική, ακόμα και σκληρή, για τα λάθη, τις παραλείψεις και τα ψεύδη.Κι ευτυχώς παρά τις φιλόδοξες και επίμονες προσπάθειες τους, υπάρχουν ακόμα μέσα ενημέρωσης που σέβονται το ρόλο και την ιστορία τους.
.
TO BHMA
.
………..
.
Από τη μάχη των τιμών στον «πράσινο» πόλεμο
.

Πέρυσι είχαν αποδυθεί σε «πόλεμο» ανακοινώσεων για το ποια έχει τις χαμηλότερες τιμές. Φέτος ο «πόλεμος» πέρασε σε άλλο επίπεδο και αφορά το ποια είναι πιο «πράσινη».

 • Ο λόγος, για δύο από τις κορυφαίες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας, την ΑΒ Βασιλόπουλος και τη Lidl Hellas.
 • Η πρώτη ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έλαβε από τη ΔΕΗ το πιστοποιητικό Greenpass, με το οποίο βεβαιώνεται ότι, για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει, παράγεται ισόποση ενέργεια από τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς.
 • Χθες η Lidl ανακοίνωσε ότι έλαβε από την Protergia το αντίστοιχο «πράσινο» πιστοποιητικό.

…………

Ο Αλέξης Τσίπρας  θέλει, λέει, να μεταλλαχθεί σε… σοσιαλιστή.

Αριστερός πλέον δεν του φτάνει να είναι, με τα μνημόνια που υπέγραψε, με τους πλειστηριασμούς που ξεσήκωσαν την κοινωνία. Θέλει τώρα τον σοσιαλισμό.
 • Αυτός είναι ο λόγος που συνεχώς τρέχει ανά τας Ευρώπας πίσω από τους σοσιαλιστές, αλλά οι σοσιαλιστές δεν τον θέλουν (να γίνει).
 • Τουλάχιστον οι εγχώριοι σοσιαλιστές, που θεωρούν ότι ο Τσίπρας και οι σύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κυβερνούν αγκαλιά με τον Πάνο Καμμένο και να θέλουν να ονομάζονται και σοσιαλιστές.
 • Αλλωστε το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ (και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής) στολίζουν καθημερινά με διάφορα κοσμητικά επίθετα τους εγχώριους σοσιαλιστές.

Παρά ταύτα το τελευταίο διάστημα ο Πρωθυπουργός θέλει να γίνει σοσιαλιστής και επιχειρεί σταδιακά αλλά σταθερά να μεταλλαχθεί σε σοσιαλιστή.

 • Μαθαίνω ότι υπάρχει στα σκαριά και ένα καταστατικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επιφυλάσσει πολλές κομματικές μεταλλάξεις.
 • Το ετοιμάζει μάλιστα ένας πασοκογενής Συριζαίος, ο Αντώνης Κοτσακάς, τον οποίο ο κ. Τσίπρας έχρισε και επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ.
 • Αλλά από μεταλλάξεις ο κ. Τσίπρας άλλο τίποτα.

ΒΗΜΑτοδότης

Επιμένει, παρά τις αντιδράσεις, να φλερτάρει με τους σοσιαλιστές.
Μετέχει ως παρατηρητής σε συνόδους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), συναντήθηκε προσφάτως με τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό της Πορτογαλίας και έμαθε, όπως ειπώθηκε, πώς η Πορτογαλία κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Ποιος όμως ο σκοπός του;
 • Τώρα που οι δημοσκοπήσεις τούς δίνουν χαμηλά ποσοστά, το άνοιγμα του κ. Τσίπρα προς τους σοσιαλιστές (προς το παρόν με τους ευρωπαίους) δεν θα πρέπει, λένε οι γνωρίζοντες, να αξιολογηθεί με ιδεολογικά κριτήρια αλλά με αμιγώς πολιτικά, όπως επισημαίνουν ακόμα και οι σύντροφοί του στην Κουμουνδούρου.

Προσπαθεί να απορροφήσει όσο μπορεί περισσότερο ΠαΣοΚ ή να μην του φύγουν όσοι ήρθαν από το κόμμα αυτό (και που του έδωσαν τη νίκη στις εκλογές),

 • αλλά, όπως λένε όσοι γνωρίζουν τις κινήσεις του, κύριος στόχος του είναι να αποτρέψει τη συμπαράταξη των σοσιαλδημοκρατών (της Κεντροαριστεράς) υπό τη Φώφη Γεννηματά με την Κεντροδεξιά του Κ. Μητσοτάκη.
 • Να δημιουργήσει δηλαδή (εάν το πετύχει) ένα… αντι-νεοφιλελευθερο μέτωπο που θα αγκαλιάζει τους μετριοπαθείς
 • και θα αποκλείει τις ακραίες δυνάμεις του αριστερού χώρου – που ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει μετά την αποχώρηση Λαφαζάνη – από το κόμμα του.

ΒΗΜΑτοδότης

……………….

 • ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ του Ανδρέα Πετρουλάκη στην ΚΑΘΗ

petroulakis--4

………….

 • Απεργίες

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Η αντίδραση στην τροπολογία για την κήρυξη απεργιών στα πρωτοβάθμια σωματεία τοπικής εμβέλειας προέρχεται από δύο πόλους.

 • Από το ΚΚΕ, για λόγους αρχής, και από τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, που πάντα αναζητεί αφορμές για να απεργεί.

Ακόμη και όταν δεν τον αφορά, όπως στην προκειμένη περίπτωση, αλλά επειδή έχει μάθει να καταφεύγει ανέξοδα και ανεύθυνα στο έσχατο μέσο αμύνης των εργαζομένων με κάθε πρόφαση.

 • Το δικαίωμα της απεργίας είναι σεβαστό…
 • είναι όμως απόλυτα δημοκρατικό και λογικό να αποφασίζεται από την πλειοψηφία των εργαζομένων
 • εφόσον συνεπάγεται οικονομικές θυσίες από την πλευρά τους.

Έντυπη Κ

………………..
ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ
Σχετική εικόνα
 •  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Και ο Θεός να βάλει το χέρι του…
Η Ελλάδα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά κάτω από τραγικές παγκόσμιες συνθήκες δίπλα της. Ο Τράμπ εντός ολίγου θα απευθύνει Διάγγελμα με το οποίο θα αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, εφαρμόζοντας προεκλογική του δέσμευση & μεταφέροντας εκεί την πρεσβεία του.
.
 • Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ήδη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και ο Τράμπ με την κίνηση αυτή απλά υλοποιεί μια πραγματικότητα, που έχει παράλληλα πολλούς αποδέκτες ισχυροποιώντας εκ νέου το Ισραήλ.
Το Ισραήλ έχει ανακηρύξει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του από το 1949 και από το 1967, δηλαδή τα τελευταία 50 χρόνια, ολόκληρη η πόλη της Ιερουσαλήμ είναι ισραηλινή, αλλά Σιίτες & Σουνίτες μεταξύ των οποίων & ο Ερντο σήκωσαν το λάβαρο της απελευθέρωσης της Ιερουσαλήμ .
.
Ο Ερντογάν συγκαλεί την Ισλαμική Διάσκεψη στην Κων/πολη για να κηρύξει τζιχάντ στο Ισραήλ, ενώ παράλληλα έρχεται στην Ελλάδα με το χέρι απλωμένο για γέφυρα με τις ΗΠΑ. Βρίσκεται σε αδιέξοδο & καμία παραδοσιακή δύναμη δεν θα του επιτρέψει να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ όπως απειλεί.
..
 • Ο Αραβικός κόσμος αν και διασπασμένος απο εσωτερικές έριδες, βράζει & θεωρεί την κίνηση casus belli. 2 ομάδες με 2 βασικούς «παίκτες» τη Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία,
 • ενώ η άλλη έχει τις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και τους Κούρδους & με το στανιό την ΕΕ, διαμορφώνουν νέα γεωπολιτικά δεδομένα στη περιοχή,
 • με την Ελλάδα σε αναβαθμισμένη θέση της ήρεμης δύναμης, αλλά των επικίνδυνων (εκ των πραγμάτων) ισορροπιών.
Η Ε.Ε. σε ρόλο & με τον αστυφύλαξ & με τον χωροφύλαξ αλλά κυρίως με τις ΗΠΑ, ζήτησε αυτοσυγκράτηση από τους Παλαιστίνιους & απέστειλε πρόσκληση στον Αμπας να πάει Βρυξέλλες για συνομιλίες copy paste αμερικάνικων εντολών. Και ο Θεός να βάλει το χέρι του…