Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου

ΔΕΗ-επανάληψη, δεν χωνεύεται…: Χαίρεται… Δηλαδή ότι βγάζει από την πώληση του ΑΔΜΗΕ το χάνει και με το παραπάνω από τον ΛΑΓΗΕ… Βρε, δεν αγαπιόμαστε καλύτερα…

ΕΥΔΑΠ, ομοίως: Το να βγάζεις τώρα από τον FTSE25 την μετοχή της ΕΥΔΑΠ και να διατηρείς άλλες απιθανοαπίθανες είναι μόνον της “Αθηνών 110” Ευαγγέλιο…

FF GROUP: Ισχυρές επιδόσεις και το γ’ τρίμηνο θα εμφανίσει η Folli Follie, επισημαίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση “ΑΓΟΡΑ” με τιμή-στόχο τα 27,7000 ευρώ.

CREDIT SUISSE- έκθεση για την ΕΤΕ: Οι αναλυτές επισημαίνουν τους καλύτερους ρυθμούς στα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (ΝPEs) της, μετά τα αποτελέσματα εννεαμήνου στην νέα έκθεση τους στην οποία διατηρούν την σύσταση “ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ” και την τιμή-στόχου στα 0,2900 ευρώ.

 • Οπως τονίζουν τα NPEs της τράπεζας υποχώρησαν λόγω των προσπαθειών αναδιάρθρωσης της τράπεζας.
 • Η δε ρευστότητα της Εθνικής, τα κεφάλαια και τα επίπεδα κάλυψης των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι καλοί λόγοι για να προτιμούν την Εθνική (μαζί με την Alpha Bank) έναντι των υπόλοιπων ελληνικών τραπεζών…

____________

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: ‘Οταν θέλει να τραβάει όλη την προσοχή πάνω του, απλά δεν παίζεται… Μεγάλη υπόθεση η επαναφορά του σε όλα τα ταμπλό… Και κάτι μας λέει ότι είναι στα… “Ξεκινήματα”.

____________

ΔΕΗ: Καλά βρε παιδιά, υπάρχει σωτηρία με δαύτην; Τέτοιο επαγγελματικό και επιστημονικό ξεπουπούλιασμα ούτε ο… Αλ Καπόνε δεν θα μπορούσε να σκηνοθετήσει – εκτελέσει… Πραγματικοί “Killers” οι άνθρωποι,… απεκτουά που λέμε γαλλιστί…

____________

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ+ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ v MΠΟΜΠΟΛΑΙΩΝ: Καμμία σχέση… Large οι μεν, Skroutz οι δε…

____________

ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: Γιατί παραπονιούνται οι βάζελοι; Τι προτιμούσαν; Να είχαν τον… άλλο; Να τους έστελνε σούμπιτο στην ΓΑΜΑ ΕΘΝΙΚΗ; Και εδώ που τα λέμε ο Γιάννης έχει βάλει μπόλικο παραδάκι στην ΠΑΕ, συγκριτικά δε με τις δυνατότητές του… πάρα πολλά…

____________

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκε σήμερα η Aegean, κλείνοντας στα χαμηλά ημέρας, με τη μετοχή να ολοκληρώνει κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, βγαίνοντας εκτός του ανοδικού καναλιού στο οποίο βρισκόταν, διατηρώντας όμως το σήμα αγοράς, με τη στήριξη στα €6,0949. Η μετοχή σημείωσε2,70 απώλειες 2,7% κι έκλεισε στα €6,12.

Για ακόμη μία συνεδρίαση απέδειξαν τη δυναμική τους τα Jumbo, με τη μετοχή να παραμένει με σήμα αγοράς, συνεχίζοντας πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, με την αντίσταση στα €13,4719. Η μετοχή ενισχύθηκε 0,84% κι έκλεισε στα €13,21,

Με οριακές απώλειες ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση ο Τιτάνας, με τη μετοχή να συνεχίζει σε ανοδικό κανάλι, πραγματοποιώντας και σήμερα όγκο μεγαλύτερο από το μέσο όρο των τριάντα ημερών, με την αντίσταση στα €22,3835. Η μετοχή πραγματοποίησε οριακές απώλειες 0,09% κι έκλεισε στα €21,74.

Περιόρισε στο τέλος τις απώλειες της η ΕΕΕ, με τη μετοχή να διατηρείται πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει, και τη στήριξη στα €19,7838. Η μετοχή σημείωσε απώλειες 0,10% κι έκλεισε στα €19,96.

Δεύτερη διαδοχική ημέρα απωλειών για τη Βιοχάλκο, με τη μετοχή να βρίσκει και σήμερα σημαντική αντίσταση στον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με τη στήριξη στα €1,3381. Η μετοχή κατέγραψε απώλειες 0,73% κι έκλεισε στα €1,36 (Toυ  Θεοδ..Σεμερτζίδη στο liberal.gr)

……………..

TEXAS (Του Νώντα Χαλδούπη στο sofokleousin.gr):

Με αλματώδεις ρυθμούς μειώνουν οι ελληνικές τράπεζες τον κίνδυνο να καταρρεύσουν εξαιτίας της έκθεσης τους σε «τοξικά» χαρτοφυλάκια δανείων, ενώ στην καλύτερη θέση, με αρκετή διαφορά από τη δεύτερη τράπεζα, βρίσκεται με το κριτήριο αυτό η Εθνική.

 • Ο δείκτης Texas, που επινοήθηκε από τον οικονομολόγο Τζέραρντ Κάσιντι στη διάρκεια της μεγάλης τραπεζικής κρίσης του Τέξας τη δεκαετία του ’80, αποτελεί ένα γενικώς αποδεκτό πλέον δείκτη για την προσέγγιση των κινδύνων που διατρέχει μια τράπεζα να καταρρεύσει από πιστωτικές απώλειες, δηλαδή οι ζημιές από προβληματικά δάνεια να εξανεμίσουν τα κεφάλαιά της.
 • Για να υπολογισθεί ο δείκτης, στον αριθμητή τίθενται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αφαιρουμένων των προβλέψεων που έχουν ήδη σχηματισθεί, και στον παρονομαστή τα ίδια κεφάλαια. Αν ο δείκτης ξεπερνά το 1 (ή το 100%), αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα έχει σοβαρές πιθανότητες κατάρρευσης, καθώς τα ακάλυπτα με προβλέψεις προβληματικά δάνεια ξεπερνούν τα κεφάλαιά της.
 • Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η Εθνική Τράπεζα στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της για το γ’ τρίμηνο του 2016, η ίδια η Εθνική έχει με διαφορά τον καλύτερο δείκτη Texas στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς διαμορφώθηκε σε 0,7, ενώ η δεύτερη στην κατάταξη τράπεζα έχει δείκτη Texas 0,9.
 • Δύο τράπεζες βρίσκονται στην «επικίνδυνη ζώνη», με δείκτη Texas που ξεπερνά το 1, φθάνοντας το 1,1, κάτι που σημαίνει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ξεπερνούν κατά 10% τα κεφάλαιά τους.
 • Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι τράπεζες έχουν σημειώσει αλματώδη πρόοδο φέτος, περιορίζοντας τους κινδύνους από τα «τοξικά» δάνεια, είτε με τη μείωσή τους, ή με το σχηματισμό μεγαλύτερων προβλέψεων.
 • Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με στοιχεία που έχει δώσει επίσης στη δημοσιότητα η Εθνική με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της για το δ’ τρίμηνο 2015, η Εθνική είχε δείκτη Texas ίσο με 1,7 στα τέλη του 2015 και τον έχει ήδη μειώσει, όπως προαναφέρθηκε, στο 0,7. Αντίστοιχα, οι άλλες τρεις συστημικές τράπεζες είχαν δείκτες 2,6, 1,8 και 2 και έχουν ήδη πετύχει πολύ μεγάλη μείωση μέσα στο 9μηνο του 2016.
 • Με αυτά τα δεδομένα και εάν επιταχυνθεί η δυναμική μείωσης των προβληματικών δανείων, σύμφωνα και με τους στόχους που έχει θέσει ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός της ΕΚΤ, μπορεί να εκτιμηθεί με σχετική ασφάλεια ότι οι τράπεζες έχουν διαφύγει τον κίνδυνο κατάρρευσης υπό το βάρος των προβληματικών δανείων.

______________

ΛΑΜΔΑ DEVELOPM: Σύνολο ιδίων κεφαλαίων: 358.5 εκατ.ευρώ από 360.77 εκατ. Αποτιμάται σε 378,7 εκατ. ευρώ.

 • Μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις: 253.5 εκατ. ευρώ από 269.2 εκατ. Βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις: 20 εκατ. από 20.4 εκατ. Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα στη λήξη της περιόδου: 96.47 εκατ. ευρώ από 102.8 εκατ.
 • ΔΕΙΚΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ: 0,47…
 • Συναλλαγές και αμοιβές διευθυντικών στελεχών και μελών της Διοίκησης 424 χιλ. ευρώ. Ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού στο τέλος της τρέχουσας περιόδου ήταν: Ομίλου 209, Εταιρίας 67 (εννεάμηνο 2015: Όμιλος 141, Εταιρία 66).
 • KEΡΔΗ: 100 χιλ. ευρώ (ζημίες 19.13 εκατ.) — EBITDA  17.54 εκατ. από 1.42 εκατ. —- Αποτέλεσμα από την επιμέτρηση στην εύλογη αξία των επενδυτικών ακινήτων κλπ περιουσιακών στοιχείων: θετικό 662 χιλ. ευρώ από αρνητικό 13,43 εκατ. πέρυσι…
 • ___________________

…….

Όταν σχεδόν το 60% των φορολογικών εσόδων πηγαίνει σε μισθούς – συντάξεις και δαπάνες ασφάλισης, περίθαλψης και κοινωνικής προστασίας, ενώ για την εξυπηρέτηση του χρέους ξοδεύουμε το 9,9% των ετήσιων εσόδων του κράτους, έ, είναι λίγο δύσκολο να υποστηρίζεις ότι μας έχουν ταράξει με φόρους για να πληρώνουμε τους τοκογλύφους…

Πολύ περισσότερο όταν υπάρχει και ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (με το οποίο κινείται κάπως η οικονομία) στο οποίο εμείς, η εθνική συμμετοχή, είναι περίπου 1 δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα 5,75 δισ. είναι συνεισφορά των εταίρων – τοκογλύφων…

Αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες μετά από 8 χρόνια κρίσης όπου το πολιτικό σύστημα έχει δώσει τα ρέστα του να πείσει ότι φταίνε τα μνημόνια, το χρέος, τα δομικά προβλήματα της ευρωζώνης και γενικά όλοι οι άλλοι εκτός από την αφεντιά μας. Και σ’ αυτό, για να είμαστε δίκαιοι, έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ικανοί και αποτελεσματικοί.

Υ.Γ. Και μια μικρή απορία: πως γίνεται να έχουμε 11.000 συνταξιούχους σχετιζόμενους με πολέμους?? Τι ορίζουμε ως πόλεμο?

TOY ΓIANNH ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ από τον τοίχο του στο Fb

…………….

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ – ΛΑΡΙΣΑ

Image result for ΛΑΡΙΣΑ

Image result for ΛΑΡΙΣΑ

Image result for ΛΑΡΙΣΑ

Image result for ΛΑΡΙΣΑ

Related image

Image result for ΛΑΡΙΣΑ

Image result for ΛΑΡΙΣΑ