Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου…4/10 (A)+(B)

Eπαναφορά από σήμερα σε κανονική ροή ο μ/μ, αφού η ανάγνωση και η μελέτη των εξαμηνιαίων λογιστικών καταστάσεων απαιτούσε σχεδόν την αποκλειστική ενασχόληση μας με τα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών, προκειμένου να έχουμε άμεση και όσο το δυνατόν καλύτερη γνώση των νέων μεγεθών τους. Απαραίτητη προυπόθεση, εξυπακούεται, για την σωστή λειτουργία του συγκεκριμένου site.

__________

AΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ, ΚΑΥΣΤΙΚΑ και όπως αλλιώς θέλετε να τα θεωρήσετε όλα αυτά τα σχόλια που διαβάζουμε κάτω από τα άρθρα για την απόφαση του ΚΑΣ…

 • Μα και ο ίδιος ο αεροδιάδρομος είναι πια αρχαίος. μη σας πω πόσα ουφο έχουν ανεβοκατέβει από αυτόν!
 • Τα αρχαία θα πρέπει να είναι κάτω από τα μπετά του αεροδιαδρόμου.
 • Δουλειά του Αλ6 είναι αυτή. Την έχει ξανακάνει τη δουλειά αυτή με τον συντελεστή δόμησης στον Ελαιώνα του Βοτανικού και την Διπλή Ανάπλαση. Στον Ελαιώνα ήταν οι κορμοράνοι, εδώ τα αρχαία. Έναν Ευρωβουλευτή έβγαλε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα καμώματα του Αλ6. Λέτε να  επαναληφθεί και να μη βγάλει ούτε έναν αυτή τη φορά; Τότε τη γλίτωσε με τον Αλαβάνο, τώρα δεν τη γλιτώνει.

 

 • Γουστάρω με τα χίλια το Κατσαπλιαδιστάν! Κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ένα ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ (που είναι απο τα πιο σκληρά και απαιτητικά σε εδαφοτεχνικά εργοτάξια) που είναι ΗΔΗ χτισμένο! Όχι δηλαδή ένας χώρος που σκεφτόμαστε να γίνει αεροδρόμιο! Έχει ήδη χτιστεί, άρα ότι είναι να πάθουν τα “αρχαία” το έχουν πάθει. Πέραν αυτού απο την ώρα που έκλεισε το Ελληνικό δεν έχει γίνει και καμιά απολύτως αρχαιολογική έρευνα που τελοσπάντων κάτι βρήκε! Όλα, για να μη γίνει η επένδυση. Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο Ήλιος!

…….

Σε ήδη υπάρχον αεροδρόμιο εδώ και 60 χρόνια? Και τί έκανε το ΚΑΣ της τότε εποχής? Τα “έξυνε”?
Ό,τι ζημιά ήταν να γίνει, έγινε. Το να παρεμποδίζουμε επενδύσεις με δήθεν τέτοιες αποφάσεις δεν έχει πλεον νόημα. Πρωτοσέλιδο στη Wall Street Journal θα γίνουμε πάλι..

…….

 • ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΕΜΕ 

Με τα μυαλά που κουβαλάνε τα γερόντια του ΚΑΣ, που είναι μπλεγμένα ανάμεσα στις ένδοξες περιόδους του Πεισιστράτου, του Κλεισθένους και του Περικλέους και της σημερινής κυρίαρχης αριστερής παπαράντζας.

Το Ελληνικό ειναι στα προαπαιτούμενα, χωρίς αυτό αξιολόγηση δεν υπάρχει. Λάτση δώσε συγκεκριμένο deadline να δούμε τι θα κάνουν.

_____________

Καμία δύναμη δεν μπορεί πλέον να ανακόψει την… αναπτυξιακή… ορμή τούτης της Πατρίδας που διψάει όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν για νέες μεγάλες επενδύσεις!

||> Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΑΣ έπεσαν στο τραπέζι δύο προτάσεις, η μία είναι εκείνη που επικράτησε και αφορά την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου έκτασης 300 (280 εν τέλει) στρεμμάτων και η άλλη που δεν υπερψηφίστηκε αφορούσε την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου έκτασης 700 στρεμμάτων. Η ψηφοφορία έγινε επί αυτών των δύο προτάσεων, καθώς η πρόταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων, που ζητούσε να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος το 50% της έκτασης, απορρίφθηκε. Υπενθυμίζεται ότι η παλαιότερη πρόταση αφορούσε την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου έκταση 3.000 στρεμμάτων.

||> Σημειώνεται ότι η συνολική έκταση του Ελληνικού φθάνει τα 7,5 τ.χλμ. (ήτοι 7.500 στρέμματα) με άλλα λόγια τα 280 στρέμματα αρχαιολογικής ζώνης ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν επηρεάζουν σημαντικά την υλοποίηση του μεγαλύτερου PROJECT που έχει γίνει ποτέ επί ελληνικού εδάφους η έναρξη του οποίου αρχές 2018 μπορεί από μόνη της να απογειώσει την οικονομία της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής των Αθηνών και ολόκληρης της χώρας.  http:// www.cnn.gr

______________

 • Αυτή είναι ελληνική σοβιέτα που ξέρουμε όλοι….

Τι να περιμένει κανείς από την Κούβα της Ευρώπης, την Βενεζουέλα των Βαλκανίων, με την συντριπτική πλειοψηφία του λαού να αποτελείται από υποβαλκάνιους κατσαπλιάδες, που έχουν δαιμονοποιήσει την επιχειρηματικότητα και πιστεύουν τις μπουρδολογίες των αριστερών.

Είμαστε η χειρότερη χώρα για να ανοίξει κάποιος επιχείρηση. Μην απορεί κανείς για ποιο λόγο δεν βγαίνουμε από την κρίση, όταν ακόμα και σήμερα δεν έχουμε καταλάβει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το πελατειακό/σοβιετικό κράτος.

_____________

 • Γι’αυτό, αυτός ο τόπος ΔΕΝ έχει μέλλον.

Ο τόπος δεν έχει μέλλον, όχι γιατί κηρήχθηκαν 300 στρέμματα αρχαιολογικός χώρος.

Αλλά γιατί κυρήχθηκαν τη δεδομένη χρονική περίοδο με δόλιο σκοπό από ανθρώπους με συγκεκριμένο κομματικό πρόσημο και με συγκεκριμένους σκοπούς! Εκτός από αρχαιολογικός χώρος, κυρήχθηκε και δάσος, άλλες περιοχές κυρήχθηκαν προστατευμένες κλπ.

 • Σε γενικές γραμμές δεν έχει προχωρήσει καμία επένδυση με κάποια πρόφαση και προσπαθείτε να μας πείσετε οτι 20 περιπτώσεις είναι συμπτώσεις.
 • Οτι το ελληνικό κράτος και η γραφειοκρατία είναι σωστά και όλοι οι επενδυτές σκάρτοι.Όταν καταλάβετε κάποιοι, ότι το πιο σημαντικό εν έτει 2017 είναι να τηρείς την υπογραφή σου και να θεωρείσαι αξιόπιστος και fair player τα ξαναλέμε. Κατά τα άλλα, σας κακοφαίνεται που όλοι μας αντιμετωπίζουν σαν μπαταχτσήδες και απατεώνες.Υ.Γ. Όταν ήταν να γίνει το μετρό βέβαια, ό,τι αρχαία βρέθηκαν μπήκαν σε προθήκες, δεν σταμάτησε το έργο για 10 χρόνια.

_____________

 • Παίδες, το έργο θα γίνει

Η σημερινή «συμβιβαστική» πρόταση εκεί οδηγεί. Έκανε ο καθένας το κομμάτι του, έδειξε οτι το πάλεψε στα γίδια-ψηφοφόρους του και τέλος.

_______________

 • Η μεγάλη παρεξήγηση που έριξε τις τράπεζες!
 • http://www.sofokleousin.gr
 • από τον Νώντα Χαλδούπη

Ένα σχέδιο απόφασης της ΕΚΤ για την αύξηση των προβλέψεων που σχηματίζουν οι τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια χάλασε το κλίμα χθες στο Χρηματιστήριο για τις τραπεζικές μετοχές, καθώς από πολλούς παρερμηνεύθηκε με τρόπο που οδηγεί σε καταστροφικά συμπεράσματα για τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, από την 1η Ιανουαρίου του 2018, όταν και θα υιοθετηθεί το διεθνές λογιστικό πρότυπο 9 (IFRS 9), η ΕΚΤ θα υποχρεώσει τις τράπεζες να καλύπτουν με προβλέψεις τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κατά 100% εντός δύο ετών, αν πρόκειται για μη εξασφαλισμένα δάνεια και εντός επτά ετών, όταν πρόκειται για δάνεια με εξασφαλίσεις.

Από το τηλεγράφημα του πρακτορείου, γίνεται σαφές ότι η αρκετά αυστηρή αυτή ρυθμιστική παρέμβαση θα εφαρμοσθεί από 1ης Ιανουρίου, που τίθεται σε ισχύ και το IFRS 9) και ΔΕΝ θα αφορά το στοκ των προβληματικών δανείων, ύψους 1 τρισ. ευρώ, που ήδη έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι ευρωπαϊκές τράπεζες, αλλά μόνο τα νέα καθυστερούμενα δάνεια, δηλαδή όσα θα «κοκκινίσουν» μετά την 1η Ιανουαρίου 2018.

Αν η απόφαση αφορούσε τα προϋπάρχοντα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, θα ήταν πραγματικά καταστροφική για τις ελληνικές τράπεζες, που θα ήταν υποχρεωμένες να ανεβάσουν από περίπου 50% σε 100% την κάλυψη προβληματικών δανείων με προβλέψεις, εντός προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, τέτοια καταστροφή δεν πρόκειται να συμβεί. Οι αυξημένες υποχρεώσεις για σχηματισμό προβλέψεων θα αφορούν μόνο τα νέα (μετά την 1η Ιανουαρίου 2018) μη εξυπηρετούμενα δάνεια και αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει ιδιαίτερα τις ελληνικές τράπεζες, αφού είναι γνωστό ότι ο σχηματισμός νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων έχει μειωθεί στο ελάχιστο.

Παρ’ όλα αυτά, οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές φαίνεται ότι είναι ευάλωτες σε οποιαδήποτε είδηση μπορεί να μοιάζει αρνητική και οι επενδυτές, όπως φάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση, πρώτα… πυροβολούν (με πωλήσεις μετοχών) και μετά ρωτούν τι πραγματικά μπορεί να σημαίνει για τις τράπεζες ένα δημοσίευμα!!

____________

Η ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ: 

 Καταλωνία: «Εντός ημερών η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας», δήλωσε ο Κάρλες Πουτζδεμόν

Η Καταλωνία θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία της «μέσα σε λίγες ημέρες», δήλωσε ο αυτονομιστής ηγέτης της περιοχής Κάρλες Πουτζδεμόν στο BBC, αψηφώντας τη Μαδρίτη κι επιχειρώντας να προχωρήσει στην εφαρμογή αυτού που όριζε ο νόμος που προέβλεπε τη διεξαγωγή του-απαγορευμένου από τις ισπανικές αρχές-δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση.

Ο Πουτζδεμόν τόνισε πως η κυβέρνησή του θα «ενεργήσει στα τέλη αυτής της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης» κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη βρετανική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση την Τρίτη.

Ερωτηθείς από το δίκτυο τι θα κάνει εάν η ισπανική κυβέρνηση επέμβει και αναλάβει εκείνη τον έλεγχο της διακυβέρνησης της Καταλωνίας, ο Πουτζδεμόν απάντησε ότι αυτό «θα ήταν ένα λάθος που θα άλλαζε τα πάντα».

__________

 • Υδρογονάνθρακες: Εντός των ημερών οι διαγωνισμοί για Βόρειο Ιόνιο και Κρήτη
Πιθανώς και εντός της εβδομάδας οι σχετικές δημοσιεύσεις στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Υδρογονάνθρακες: Εντός των ημερών οι διαγωνισμοί για Βόρειο Ιόνιο και Κρήτη
_____________