Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου – 02/10

 • ΠΙΟ ΚΑΦΡΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!

O Ραχόι έστειλε εντελώς δημοκρατικά 1000 άτομα στο νοσοκομείο για να μελετήσουν με την ησυχία τους τον ευρωπαικό διαφωτισμό, με την σύμφωνη γνώμη των εταίρων.

Μετά είπε πως δεν έγινε κανένα δημοψήφισμα στην Καταλονία.

Προφανώς γιόρταζαν την ημέρα της τρίτης ηλικίας σε χρώμα μπλαβί & μπόλικα ανοιγμένα κεφάλια.

Εγινε σαφές ότι ο μόνος ευρωπαικός δημοκρατικός θεσμός είναι το eurogroup.

………………

 • “KOYBAΡΝΤΑΛΙΚΙΑ”

■ Για δαπάνες κοινωνικής προστασίας φέτος προβλέπεται να δοθούν 2 δισ. ευρώ. Μέχρι και τον Ιούλιο είχαν διατεθεί μόλις 652 εκατ. ευρώ, δηλαδή ούτε το 30% των κονδυλίων.
■ Για το περιβόητο ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) των έως 200 ευρώ το πολύ προϋπολογίστηκε να δοθούν φέτος 760 εκατ. ευρώ – σε 7 μήνες δόθηκαν μόνο 234 εκατ. ευρώ!
■ Για επιδόματα πολυτέκνων έπρεπε να δοθούν φέτος 650 εκατ. ευρώ. Μετά και τα μέσα της χρονιάς έχουν δοθεί μόλις 290 εκατ. ευρώ, δηλαδή 10% λιγότερα απ’ όσα προβλέπει το μνημόνιο.
■ Για περίθαλψη και δαπάνες υγείας προβλέπονταν φέτος 1,3 δισ. ευρώ, αλλά στο επτάμηνο δόθηκαν μόλις 400 εκατ. ευρώ, έναντι 675 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
■ Για κρατικές επενδύσεις που θα κινήσουν την οικονομία, με ετήσιο προϋπολογισμό 6,750 δισ. ευρώ, στα 2/3 της χρονιάς έχουν δοθεί μόλις 1,1 δισ. ευρώ (το 1/6 ή 16,5%).

 • Ηττα… κατά κράτος

Από τη στιγμή που έφερε το 3ο Μνημόνιο και για να αντισταθεί στις περικοπές συντάξεων που ζητούσε με το καλημέρα το ΔΝΤ, η κυβέρνηση επέλεξε να ρίξει το βάρος στην αύξηση των φόρων αντί στην περικοπή των κρατικών δαπανών.

 • Μάλιστα στις διαπραγματεύσεις στο «Χίλτον», ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έφτασε να ζητά από τους δανειστές την καθιέρωση συντελεστή φόρου 60%
 • επικαλούμενος τη… Μάργκαρετ Θάτσερ!!
 • και ότι όταν ήταν ο ίδιος φοιτητής στην Οξφόρδη (τότε που ξέσπασε ο πόλεμος των Φόκλαντ) εκείνη είχε επιβάλει φόρο έως και 90%!

Αυτό καταφάνηκε και στα μέτρα της διετίας 2015-2016: υπό την απειλή χρεοκοπίας συμφωνήθηκαν και ψηφίστηκαν μέτρα 6,379 δισ. ευρώ σωρευτικά. Από αυτά τα 4 δισ. αφορούσαν 19 νέους φόρους και άλλα 700 εκατ. ευρώ ήταν αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών και κρατήσεων. Σχεδόν τα 4/5 των μέτρων ήταν εισπρακτικού χαρακτήρα για να αποφευχθούν περικοπές.

 • Ο φορομπηχτικός πυρετός αυξήθηκε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια.
 • Μόνο για το 2017 προβλέπονται νέα μέτρα 1,787 δισ. ευρώ.
 • Η κυβέρνηση θέλει να εισπράξει 2,033 δισ. επιπλέον έσοδα με 27 νέους φόρους!
 • Και με επιβολή και των νέων εισφορών ΕΦΚΑ, όπως παραδέχεται πλέον και κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών…
 • «αν και δεν ήταν στις προθέσεις μας, δώσαμε διπλό κίνητρο για φοροδιαφυγή», πέραν της ζημίας και των λουκέτων που προκάλεσαν στην αγορά.

Ωστόσο το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προέβλεπε και αύξηση δαπανών (δηλαδή χαλάρωση της λιτότητας) κατά 246 εκατ. ευρώ. Ετσι, για το 2017 συνολικά προέβλεπε να δαπανηθούν 56,6 δισ. ευρώ. Με τα δεδομένα αυτά στο επτάμηνο, για το οποίο έχουν δημοσιοποιηθεί πλήρη στοιχεία (του οκταμήνου αναμένονται τις επόμενες μέρες), το Δημόσιο θα έπρεπε να έχει δαπανήσει 30,232 δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν μισό δισ. παραπάνω από όσα δαπάνησε το ίδιο διάστημα πέρυσι (29,755 δισ. στο επτάμηνο του 2016).

Αντ’ αυτού, όμως, τελικά δαπάνησε λιγότερα κι από πέρυσι! Οι δαπάνες ανήλθαν μόλις σε 28,667 δισ. ευρώ, δηλαδή 1,1 δισ. λιγότερα από το 2016 και 1,6 δισ. ευρώ λιγότερα από όσα προϋπολόγιζε η κυβέρνηση μόλις τον Μάιο του 2017 (όταν ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο).

 • Λεφτά υπάρχουν… για λίγους

Από πού βρήκε και έκοψε δαπάνες η κυβέρνηση;

■ Από μισθούς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα; Οχι, αφού στο επτάμηνο φέτος έδωσε 9,327 δισ. έναντι 9,068 δισ. πέρυσι (+260 εκατ. ευρώ).
■ Από καταναλωτικές δαπάνες για αγορά αγαθών και υπηρεσιών προς το Δημόσιο; Οχι, αφού στο επτάμηνο φέτος δαπάνησε 3,122 δισ. ευρώ έναντι 2,969 δισ. ευρώ πέρυσι (+153 εκατ. ευρώ).

Τα λεφτά αυτά (πάνω από μισό δισ.) τα έκοψε από συντάξεις και επιδόματα. Για κοινωνικές παροχές φέτος στο επτάμηνο δαπάνησε 21,695 δισ. ευρώ ενώ πέρυσι είχε δώσει 22,320 δισ. ευρώ (-625 εκατ. ευρώ).

 • Θύματα οι πιο φτωχοί

Η κυβέρνηση της Αριστεράς τελικώς θυσίασε τους οικονομικά αδύναμους.

 • Πέρα από την περικοπή και κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη διακοπή ή περικοπή μερισμάτων και συντάξεων σε χήρες και πολλά δυσβάσταχτα μέτρα σε βάρος των ασθενέστερων…
 • η κυβέρνηση έκοψε μαχαίρι σωρεία κοινωνικών επιδομάτων, που τα ενσωμάτωσε όλα στο ΚΕΑ, για να περιορίσει τη δαπάνη στα 760 εκατ. ευρώ – που ούτε και αυτά όμως δίνει στους δικαιούχους.

Ακόμα χειρότερα, το 2015 κατάργησε την κατώτατη σύνταξη, με αποτέλεσμα συνταξιούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν υπολογίζοντας τα 487 που διά νόμου έδινε κατ’ ελάχιστον το ΙΚΑ να πρέπει να ζουν με σύνταξη έως 100 ευρώ (και άλλα τόσα από το ΚΕΑ). Η περικοπή αυτή όμως έγινε… στα τυφλά.

Πόσα εξοικονόμησε από την κατάργηση της κατώτατης σύνταξης του ΙΚΑ η κυβέρνηση; Μόλις 13 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Στο Μεσοπρόθεσμο αποτυπώνεται ότι από τα σωρευτικά μέτρα λιτότητας 6,5 δισ. που έχουν επιβληθεί από το 2015 ως το 2017 η βίαιη μείωση στους συνταξιούχους που παίρνουν την κατώτατη σύνταξη απέδωσε μόλις 26 εκατ. ευρώ – δηλαδή ποσοστό ούτε 0,5% από τους ανθρώπους που ουσιαστικά πετάχτηκαν στον δρόμο.

……………………

ΤΟΥ Απόστολου Σκουμπούρη – «Αυτογνωσία Ελλήνων» κατά της… ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΑΣ. 

Το Facebook επαναφέρει το… πρόγραμμα «Αυτογνωσία Ελλήνων» κατά της… ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΑΣ. Όσοι είχαν στηλιτεύσει τις βιαιότητες της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και δεν στηλιτεύουν τις βιαιότητες του Ραχόι στην Ισπανία, θεωρούνται (εντελώς) ανακόλουθοι… Επίσης, όσοι είχαν καταδικάσει τη βία «απ’ όπου κι αν προέρχεται» αλλά τώρα δείχνουν… ανοχή στην ευρωπαϊκή – δημοκρατική βία, θεωρούνται ανακόλουθοι!

* Επίσης, όσοι παίρνουν με ΕΥΚΟΛΙΑ θέση ΥΠΕΡ της απόσχισης της Καταλονίας, το Facebook κρατάει τα στοιχεία και θα «ζητήσει» ίδια στάση όταν υπάρξει παρόμοιο αίτημα της Κρήτης, της Θράκης, της Πελοποννήσου, ή των Δωδεκανήσων που πριν από 70 έτη πέρασαν ξανά στην ελληνική επικράτεια. 

* Όσοι παίρνουν με ΕΥΚΟΛΙΑ θέση ΚΑΤΑ της απόσχισης της Καταλονίας, θα τους «ζητηθεί» ίδια στάση όταν υπάρξει παρόμοιο αίτημα της Κρήτης κ.λπ. 

* Το Facebook το κάνει αυτό, καθώς ο κεντρικός του server και η ανάλυση των database δείχνουν ότι οι Έλληνες εκφράζουν με αλαζονική αυτοπεποίθηση απόψεις για τη λειτουργία ξένων κρατών και ξένων δημοκρατιών, ενώ την ΙΔΙΑ ΩΡΑ οι δείκτες στην ποιότητα της δικής τους δημοκρατίας, στο δημόσιο βίο, τα πολιτικά κόμματα, τα ΜΜΕ, στην οδική συμπεριφορά κ.λπ. θεωρούνται από τους χειρότερους του… δυτικού κόσμου. 

* Παράλληλα, ο server του Facebook έχει «δείξει» ότι αναλόγως με την ιδεολογική – πολιτική ή κομματική τοποθέτηση του ενός εκάστου, αλλάζει και η… μυωπία με την οποία βλέπει και κρίνει ΙΔΙΑ πράγματα, ΙΔΙΕΣ καταστάσεις, ΙΔΙΑ μνημόνια κ.λπ. Στοιχείο ανωριμότητας, απουσία αυτογνωσίας και αδυναμία εκτίμησης της πραγματικότητας δηλαδή…

………………………

ΛΑΜΨΑ: Αποτιμάται σε 363,2 εκατ. ευρώ

Το Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 21,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο του 2016, ενώ το Ξενοδοχείο «King George» εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 21,2%.

 • Όσον αφορά τα Ξενοδοχεία του Ομίλου στην Σερβία, το μεν «Hyatt Regency Belgrade» κατέγραψε
  αύξηση πωλήσεων κατά 22,9%, το δε «Excelsior» αύξηση κατά 24,0%.
 • Σε επίπεδο EBITDA, η αύξηση των πωλήσεων ταυτόχρονα με συγκράτηση των δαπανώνκατέληξε σε αυξημένα μεγέθη στον Όμιλο (€ 6,7 εκατ.. έναντι € 4,06 εκατ. ευρώ του 2016).
 • Επιπλέον το Ξενοδοχείο Sheraton Rhodes εμφάνισε αύξηση πωλήσεων κατά 8,0%.

ΛΑΜΨΑ(1): Ο Κύκλος Εργασιών ανήλθε σε ενοποιημένο επίπεδο στο ποσό των € 27,45 εκατ.. έναντι € 22,5 εκατ. το 2016, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 21,9%.

Ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρίας («Μεγάλη Βρετανία» και King George» ) ανήλθε σε € 21,6 εκατ. από € 17,8 εκατ.(+21,3%)

Τα ΚΕΡΔΗ του Ομίλου ανήλθαν σε 3,27 εκατ. ευρώ έναντι κερδών μόλις 0,42 εκατ. το 2016…
Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων 88 εκατ. από 85 εκατ. ευρώ… ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΟΣ: 18,3 εκατ. ευρώ.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ: +5,1 εκατ. ευρώ… ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: 905 άτομα από 839.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: O Όμιλος κατά την 30/06/2017 είχε αρνητικό κεφάλαιο κίνησης, καθώς οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του υπερβαίνουν τα κυκλοφορούντα στοιχεία του ενεργητικού κατά € 11.086 χιλ. Σημαντικό μέρος των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων (54% Όμιλο) αφορά σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό και δόσεις μακροπρόθεσμου δανεισμού πληρωτέο στην επόμενη χρήση.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου εξοφλήθηκαν από τον Όμιλο σε τράπεζες ποσό κεφαλαίου € 2.643 χιλ. Ο Όμιλος εντός του επόμενου έτους οφείλει να αποπληρώσει σε τράπεζες κεφάλαια αξίας € 14.461 χιλ. Η Διοίκηση του Ομίλου βρίσκεται στο τελικό στάδιο συμφωνίας με την δανείστρια τράπεζα Eurobank αναφορικά με την τροποποίηση της σύμβασης του Ομολογιακού Δανείου της μητρικής Εταιρείας λήξης 31ης Μαίου 2018 με αναδιάρθρωση των όρων αποπληρωμής και των προϋποθέσεων του υφιστάμενου υπολοίπου των χιλ. € 11.100. Με την συμφωνία αυτή αναμένεται να υπογραφεί αναχρηματοδότηση της υφιστάμενης οφειλής για περίοδο 6 ετών.

……………………….

J P ΑΒΑΞ- Εξάμηνο – Αποτιμάται σε 48,1 εκατ. ευρώ…

O ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου ενισχύθηκε κατά 19,5% και ανήλθε σε €323,5 εκ στο
πρώτο εξάμηνο του 2017 έναντι €270,6 εκ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου του 2017 ενισχύθηκαν κατά €2,7 εκ κυρίως από την αποτίμηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, ενώ το αντίστοιχο αποτέλεσμα του α’ εξαμήνου του 2016 ήταν έκτακτη ζημιά ύψους €7,8 εκ.

Σε λειτουργικό επίπεδο το ενοποιημένο αποτέλεσμα στο α’ εξάμηνο του 2017 έφτασε τα €22,7 εκ έναντι €20,3 εκ στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2016. Το συνολικό καθαρό χρηματοοικονομικό κόστος του Ομίλου περιορίστηκε περαιτέρω στα €12,7 εκ στο πρώτο εξάμηνο του 2017 έναντι €15,4 εκ στο α’ εξάμηνο του προηγούμενου έτους.

J P ΑΒΑΞ1- Σε ενοποιημένη, πρό φόρων βάση, ο Όμιλος παρουσίασε κέρδος €10,0 εκ έναντι κέρδους €4,9 εκ το 2016. Επισημαίνεται ότι η φορολογία του α’ εξαμήνου του 2016 ήταν πιστωτική κατά €7,6 εκ λόγω της ευνοϊκήςεπίδρασης από αναβαλλόμενα φορολογικά έσοδα, με αποτέλεσμα τα καθαρά κέρδη να είναι υψηλότερα από το πρό φόρων κέρδη. Η ύπαρξη κερδοφόρων δραστηριοτήτων στο α’ εξάμηνο του 2017 οδήγησε σε φορολογική επιβάρυνση ύψους €6,0 εκ, περιορίζοντας το καθαρό κέρδος του Ομίλου μετά από φόρους στο α’ εξάμηνο του 2017 σε €3,9 εκ έναντι €21,0 εκ στην αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Τα κέρδη πρό φόρων, χρηματοοικονομικών εξόδων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσιάζουν κάμψη στο α’ εξάμηνο του 2017 σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016, ανερχόμενα σε €24,5 εκ έναντι €40,1 εκ, ως αποτέλεσμα της προαναφερθείσας μειωμένης απόδοσης των κύκλου εργασιών σε επίπεδο μεικτού κέρδους.

J P ΑΒΑΞ2- Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου αυξήθηκε κατά €12,6 εκ στη διάρκεια του του α’ εξαμήνου του 2017,
ανερχόμενος σε €498,9 εκ την 30.06.2017 έναντι των €486,3 εκ στο τέλος του 2016.

Η αύξηση του καθαρού δανεισμού οφείλεται κυρίως στην μείωση των ενοποιούμενων ταμειακών διαθεσίμων κατά €8,8 εκ στη διάρκεια του α’ εξαμήνου του 2017. Ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός του Ομίλου μειώθηκε κατά €16,4 εκ εντός της ίδιας περιόδου, φτάνοντας τα €135,1 εκ, ενώ οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις από ομολογιακά δάνεια και leasing αυξήθηκαν κατά €20,1 εκ, ανερχόμενες σε €440,6 εκ την 30.06.2017.

Τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου στο τέλος του α’ εξαμήνου του 2017 διαμορφώθηκαν σε €124,3 εκ έναντι
€115,8 εκ στο τέλος του 2016, ενισχυμένα ελαφρώς λόγω του κερδοφόρου αποτελέσματος της περιόδου.

Οι απαιτήσεις του Ομίλου από κατασκευαστικά συμβόλαια αυξήθηκαν κατά €9,1 εκ στο α’ εξάμηνο του
έτους, στα πλαίσια της γενικότερης ανόδου του κύκλου εργασιών.

J P ΑΒΑΞ3- Το υπόλοιπο του λογαριασμού των πελατών υποχώρησε κατά €17,2 εκ λόγω της είσπραξης τιμολογημένων εργασιών, ενώ οι λοιπές απαιτήσεις αυξήθηκαν κατά €20,0 εκ επειδή περιλαμβάνουν αυξημένα εισπρακτέα έσοδα κατά το α’ εξάμηνο του έτους.

Η λειτουργική ταμειακή ροή του Ομίλου παρέμεινε αρνητική στο α’ εξάμηνο του 2017 αλλά ήταν σημαντικά μειωμένη σε σχέση με το αντίστοιχο αποτέλεσμα του 2016, με την εκροή στο α’ εξάμηνο να φτάνει τα €26,9 εκ έναντι €51,0 εκ στο προηγούμενο έτος, (πλέον εκροή ύψους €17,3 εκ από διακοπείσες δραστηριότητες το 2016).

Η ελεύθερη ταμειακή ροή επίσης παρέμεινε αρνητική στο α’ εξάμηνο του 2017, περιορίζοντας την εκροή
στο ποσό των €12,6 εκ σε σχέση με την εκροή ύψους  €34,7 εκ που καταγράφηκε στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2016…

……………………….

ΣΕΛΟΝΤΑ – ΕΞΑΜΗΝΟ – Αποτιμάται σε 54,2 εκατ. ευρώ

Κύκλος Εργασιών: Ο κύκλος εργασιών στον Όμιλο για το A’ Εξάμηνο 2017 παρουσίασε αύξηση σε ποσοστό 6,7% ανερχόμενος σε € 87,9 εκ. έναντι € 82,4 εκ. της προηγούμενης αντίστοιχης περιόδου, ενώ για την Εταιρεία παρουσίασε αύξηση 10,8% ανερχόμενος σε €90,58 εκ. έναντι €81,73 εκ. της προηγούμενης αντίστοιχης περιόδου.

Η αύξηση της αξίας των πωλήσεων των προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας (ιχθύων και γόνου) κατά το πρώτο
εξάμηνο του 2017 ανέρχεται σε 6,2% έναντι της αντίστοιχης περιόδου και οφείλεται κυρίως στην αύξηση των ποσοτήτων πώλησης των ιχθύων.

Στην βασική (Core ) δραστηριότητα που είναι η παραγωγή και εμπορία ιχθύων (ολοκλήρων και μεταποιημένων) με συμμετοχή 91% στον συνολικό τζίρο, ο Όμιλος σε σχέση με την προηγούμενη χρήση παρουσίασε αύξηση της αξίας των πωλήσεων κατά 10,5% η € 7,6 εκ (από € 72,1 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2016 σε € 79,7 εκατ. το 2017).

Το ΕΒΙΤDA του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2017 ανέρχεται σε ζημίες € -13,9 εκατ. έναντι κερδών € 0,5 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου 2016. Σημειώνεται ότι, τα λειτουργικά αποτελέσματα του Ομίλου χωρίς την επίδραση της αποτίμησης των βιολογικών περιουσιακών στοιχείων θα ανέρχονταν σε € -20,2 εκατ. Ζημιές μετά φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες -16.222.040 από -3.547.238 ευρώ.

Ίδια Κεφάλαια ΑΡΝΗΤΙΚΑ -7.453.414 από ΘΕΤΙΚΑ 7.927.900 ευρώ.

Δάνεια Τραπεζών 127,1 εκατ. από 131,4 εκατ. Βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις 2,43 εκατ. και Μακροπρόθεσμες Υποχρεώσεις Πληρωτέες την Επόμενη Χρήση 40,9 εκατ. ευρώ…Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα λήξης περιόδου 8,83 εκατ. ευρώ…

………………………

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Αποτιμάται σε 814,2 εκατ. ευρώ

ΜΕΙΩΣΗ κερδών σε 27 εκατ. από τα 30,7 εκατ. στο 6μηνο του 2016. ΕΒΙΤDA Από 49,4 μειώθηκαν σε 46,3 εκατ. ευρώ. ΠΩΛΗΣΕΙΣ 437,2 εκατ. από 426 εκατ. ευρώ.

ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ 416,2 εκατ. από 389,3 εκατ. ευρώ. ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ 175,2 εκατ. ευρώ… ΤΑΜΕΙΑ 150,6 εκατ. και ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ: Μηδενικός –   ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 507 από 511 άτομα.

……………………….

ΙΑΣΩ: Αποτιμάται σε 63,4 εκατ. ευρώ

ΑΥΞΗΣΗ κερδών σε 6,52  εκατ. από τα 2,2 εκατ. στο 6μηνο του 2016. ΕΒΙΤDA: Από 11,3 εκατ. ενισχύθηκαν σε 16,33 εκατ. ευρώ. ΠΩΛΗΣΕΙΣ 61,41 εκατ. από 59,03 εκατ. ευρώ.

ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ 105,23 εκατ. από 98,8 εκατ. ευρώ. ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ αρνητικές κατά 1,7 εκατ. ευρώ… ΤΑΜΕΙΑ 9,15 εκατ. και ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ: 156,8 εκατ. ευρώ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 1807 από 1744 άτομα. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ από πελάτες 69,1 εκατ. ευρώ.

…………………………