Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου – 25/9 (Α)

___________

 • Η εκ νέου εκκόλαψη του αυγού του φιδιού

Με αφορμή τον προβληματισμό για την είσοδο του ακροδεξιού AFD στη γερμανική Βουλή ως τρίτου κόμματος, ας σκεφτούμε ότι η εκ νέου εκκόλαψη του αυγού του φιδιού δεν είναι μόνο γερμανική υπόθεση, είναι παγκόσμια.

 • Οι ακραίοι κυριαρχούν, οι εθνικιστικές κορώνες βρίσκουν ευήκοα ώτα, οι λαοί ξεχνούν και οι ιστορικά αμόρφωτοι χειραγωγούνται από τους ιστορικά αμνήμονες.
 • Κι όλοι αυτοί είναι μια κρίσιμη μάζα που οφείλει να προβληματίσει τη διεθνή κοινότητα, όσους ακόμα έχουν σώας τας φρένας.Λεπέν, Τραμπ, Ερντογάν, Αυστριακοί, Ούγγροι και πολλοί άλλοι.
 • Η μάχη μεταξύ της μετριοπάθειας και των ακραίων θα κρίνει το μέλλον της ανθρωπότητας. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνουμε μάρτυρες ενός νέου μεσαίωνα.
 • Τα άκρα φέρνουν φτώχεια, ανελευθερία και πολέμους. Αυτό ας το σκεφτούν καλά οι διάφοροι θερμοκέφαλοι που τους ψηφίζουν ελαφρά τη καρδία.
 • Δεν είναι πατριώτης αυτός που οδηγεί την πατρίδα του και τον κόσμο όλον στην κατρακύλα. Είναι ηλίθιος. Τουλάχιστον ( Κ.Φικ.)
__________

Οι εκλογές και η Bundesbank

Μακάρι να διαψευσθώ, αλλά νομίζω ότι η εκλογική συνεργασία Χριστιανοδημοκρατών-FDP στην Γερμανία είναι “κλειδωμένη”.

 • Γιατί η Bundesbank θέλει στην κυβέρνηση ένα κόμμα που θα περνάει με καθαρότητα τη γραμμή της για την ευρωζώνη: όχι σε κουρέματα χρέους, όποιος θέλει κούρεμα θα βγαίνει από το ευρώ.
 • Δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν ένας σκληρός του FDP πάρει το υπουργείο Οικονομικών από τον Σόιμπλε.
 • Μακάρι να διαψευσθώ, αλλά μας περιμένουν δύσκολα με την επόμενη κυβέρνηση της Μέρκελ.

_______

 • Στην κόλαση του Grexit

Όσοι Γερμανοί, καλοί φίλοι προτείνουν Grexit έχουν κατά νου να μετατρέψουν την έξοδο από την ευρωζώνη σε κόλαση για τους Έλληνες, ώστε να παραδειγματισθούν και να σωφρονισθούν Γάλλοι, Ιταλοί κ.α.

 • Παρόλα αυτά, βλέπω ήδη πολλούς εγχώριους δραχμιστές να χαίρονται με την ιδέα ότι, επιτέλους, έστω και επειδή θα το έχουν αποφασίσει οι Γερμανοί, θα γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα.
 • Το μόνο που έχω να πω είναι να προσέχουμε τι ευχόμαστε. Γιατί μερικές φορές οι ευχές γίνονται πραγματικότητα (Επ.Χ.)

_______________

 • Ποσο βαθια ειναι η σήψη κι η παρακμη του πολιτικού μας συστηματος

Πριν απο μερικα χρονια, ενας απλός βουλευτής, ο Χρυσανθακοπουλος απ την Αχαια, πιάστηκε να παίζει “φρουτάκια” απ τον φακό της εκπομπής του Μάκη Τριανταφυλλοπουλου, σημερινού ένθερμου υποστηρικτη της κυβερνησης των τσιπροκαμμενων.

Ο Χρυσανθακοπουλος δεν ηταν ουτε αρχηγός κόμματος ουτε υπουργός ουτε καν σημαίνον στέλεχος. Κι ομως διεσυρθη, γελοιοποιηθηκε, καταστράφηκε.

Ενώ σημερα ενα αρχηγός κόμματος κι υπουργός Εθνικής Αμυνας πιανεται απο τον φωτογραφικό φακό να παίζει ρουλέτα παρανόμως σε καζινο του εξωτερικού, κι οχι μονο δεν παραιτείται αλλα μας ζητάει και τα ρέστα απο πάνω.

Καταλαβαινετε ποσο βαθια ειναι η σήψη κι η παρακμη του πολιτικού μας συστηματος και κατ’ επέκταση της ίδιας της κοινωνίας μας; Γι αυτο πιστεύω οτι αυτη η χωρα δεν θα αποφύγει,στον κατηφορικο δρόμο που ακολουθεί, την καταστροφη, που αλίμονο, δεν ειναι μόνον οικονομική! (Γιαν.Λοβ.)

_______________

 • Μέρκελ, η μητέρα του AfD

Μέρκελ, η μητέρα του AfD, τιτλοφορεί το κύριο άρθρο του το Spiegel. Πύρρειος νίκη για τη Μέρκελ που έδωσε με την πολιτική της τη δυνατότητα σ’ενα ακροδεξιό κόμμα να μπεί στη βουλή απο τον β παγκόσμιο πόλεμο.

 • Η Γερμανία θα μείνει χωρίς κυβέρνηση για πολύ καιρό μέχρι να καταφερει να σχηματίσει κυβέρνηση, αν καταφέρει, διότι υπάρχει και το ενδεχόμενο των επαναληπτικών εκλογών.
 • Πραγματικά απορώ πως οι Πρασινοι θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση με το CDU & τους φιλελεύθερους και κυρίως τι κυβέρνηση θα είναι αυτή & τι νόμους θα περάσει.

Χαράς ευαγγέλια για τη κομισιόν που απειλούνταν από τον Σόιμπλε μέσω των σχεδίων του για τον ESM και τη Γαλλία που μπορούν στο μεσοδιάστημα να παίξουν τους δικούς τους ρόλους & να χαράξουν δικές τους ατραπούς χωρίς τον Γερμανικό ζυγό στο κεφάλι τους για πολλούς μήνες.

Στον Μακρόν δίνεται μια μοναδική ευκαιρία, που μπορεί αν θέλει να αξιοποιήσει μαζί με τους Ιταλούς.
Τώρα του δίνεται η ευκαιρία να κάνει τη διαφορά. Αν δεν την αδράξει, σημαίνει ότι η πολιτική του είναι η ίδια με των Γερμανών. Tα πράγματα εξελίσσονται πολύ διαφορετικά απ’ότι όλοι περίμεναν, αν ισχύσουν τελικά τα αποτελέσματα των Exit poll (Κατ.Π.)

____________________

…………….