Το μεταμεσονύχτιο σημειωματάριο του μικρομέτοχου – 13/9

Το πολύ καλό με τον μικρομέτοχο και ελπίζουμε και για τους αναγνώστες μας είναι ότι μπορούν να διαβάζουν ΕΔΩ πολλές από τις πολύ καλές δημοσιογραφικές οικονομικές+χρηματιστηριακές πένες γιατί εμείς εδώ δεν κοιτάμε μη τυχόν και μας κλέψουν την δόξα ή αναγνώστες τα άλλα portals στα οποία εργάζονται…

 • Είναι παιδιά άξια και τα περισσότερα από αυτά γαλουχημένα από τον ίδιο τον μ/μ προσωπικά…
 • Και τα ονόματά τους θα βάλουμε και τα links θα τονίσουμε…
 • Κι αυτό γιατί δεν κουβαλάμε μυαλά που έχουν πάρει πολύ αέρα και νομίζουν ότι είναι και τα πρώτα…
 • Οι αναγνώστες έχουν νου, έχουν διαίσθηση και στο τέλος ο καθείς παίρνει το μερτικό του…
 • Ο μ/μ δεν προέρχεται από τον δημοσιογραφικό χώρο και ούτε πρόκειται ποτέ να ανήκει σε αυτόν.
 • Κουβαλάει απλά πείρα στις αγορές σχεδόν 35ετίας…

_________

Κατά Κεφαλήν Εισόδημα (Per capital income)

Κατά κεφαλήν εισόδημα είναι το εισόδημα που αναλογεί κατά μέσο όρο σε κάθε κάτοικο μιας συγκεκριμένης χώρας ανεξάρτητα από τη συμμετοχή του στην παραγωγική διαδικασία.

Εναλλακτικά, είναι το σύνολο του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος μιας χώρας διαιρούμενο με τον συνολικό πληθυσμό της και χρησιμοποιείται σαν δείκτης του επιπέδου διαβίωσης.

Υπολογίζεται ως ακολούθως:

Ypologismos kata kefalin eisodimatos

Εν τούτοις πολλοί οικονομολόγοι δεν τον θεωρούν αντικειμενικό δείκτη καθώς δεν λαμβάνει υπόψη

 • την κατανομή του εισοδήματος και τις τυχόν έντονες εισοδηματικές ανισότητες και
 • την ιδιοκτησία των περιουσιακών στοιχείων τα οποία απασχολούνται για την παραγωγή μέρους του εισοδήματος.

__________

Ο στοχαστικός ταλαντωτής: Είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους δείκτες ορμής που χρησιμοποιούνται στην τεχνική ανάλυση. Η ιδέα πίσω από αυτόν τον δείκτη είναι ότι σε μια ανοδική τάση, η τιμή θα πρέπει να πλησιάζει κοντά στα υψηλά ενός εύρους συναλλαγών, σηματοδοτώντας έτσι μια ανοδική ορμή της τιμής της αξίας. Σε καθοδικές τάσεις, η τιμή θα πρέπει να πλησιάζει κοντά στα χαμηλά του εύρους διαπραγμάτευσης, σηματοδοτώντας μια πτωτική ορμή.

στοχαστικός ταλαντωτής

στοχαστικός ταλαντωτής

Ο στοχαστικός ταλαντωτής σχεδιάζεται σε ένα εύρος από το 0 έως το 100 και σηματοδοτεί υπεραγορασμένες συνθήκες όταν βρίσκεται πάνω από το 80 και υπερπωλημένες συνθήκες βρίσκεται κάτω από το 20.

Ο στοχαστικός ταλαντωτής περιέχει δύο γραμμές. Η πρώτη γραμμή είναι η %K, η οποία είναι ουσιαστικά η πρώτη μέτρηση που χρησιμοποιείται για να διατυπωθεί η έννοια της ορμής που κρύβεται πίσω από τον ταλαντωτή.

Η δεύτερη γραμμή είναι η %D, η οποία είναι απλά ένας κινητός μέσος όρο της %Κ.

Η %D γραμμή θεωρείται ότι είναι η πιο σημαντική εκ των δύο, καθώς θεωρείται ότι παράγει καλύτερα σήματα αγοράς και πώλησης.

Ο στοχαστικός ταλαντωτής χρησιμοποιεί γενικά τις τελευταίες 14 περιόδους διαπραγμάτευσης για τον υπολογισμό του, αλλά αυτό μπορεί να προσαρμοστεί για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του κάθε χρήστη.

______________

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από τη Δευτέρα ξεκίνησαν στο Hilton οι επαφές των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών με τα υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων για την προετοιμασία της τρίτης αξιολόγησης. Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να επιθυμούν η αξιολόγηση να διαρκέσει ως τις 4 Δεκεμβρίου, ωστόσο πηγές μού λένε πως πιθανότερο είναι η αξιολόγηση να κλείσει μετά του Αγίου Αντωνίου, ήτοι μετά τις 17 Ιανουαρίου.

AΠΟΨH (ΣΩΣΤΗ) ΦΙΛΗΣ του μ/μ: Είναι εξοργιστικό και παράλληλα τραγικό που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για το πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν επί των κυβερνήσεων τους.

 • Και ακόμη πιο λυπηρό που παίζουμε και εμείς αυτό το παιχνίδι…
 • Όταν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και αποφασίσουμε ποιος έκλεισε τις λιγότερες
 • Ποιος άφησε στο δρόμο μικρότερο αριθμό εργαζομένων
 • Να μην ξεχάσουμε να πανηγυρίσουμε και να αποδώσουμε τα εύσημα βεβαίως, βεβαίως!

ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ (αλλά όχι… ευνοούμενος): Ο Φελίπε Πάρντο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού, παρά την ήττα από τη Σπόρτινγκ, καθώς μπήκε αλλαγή και πέτυχε δυο γκολ μειώνοντας στο τελικό 3-2.

Ο Κολομβιανός χάρηκε ιδιαίτερα τα τέρματά, όμως ειδικά στο δεύτερο πανηγύρισε πάρα πολύ έντονα σε βαθμό παρεξηγήσεως, αφού έδειξε τα… αχαμνά του!

Το αν η κίνησή αυτή είχε κάποιον αποδέκτη ή απλά έγινε πάνω στην “τρέλα” του Πάρντο, είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε…

Δείτε τη φωτογραφία από τον πανηγυρισμό:

________

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Αντε και σε ενδεκάδα με πάγκο…😜

Φωτογραφία της Κατερίνα Πάντα.
___________
ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΗΣ: Πόσα κιλά ηλίθιος πρέπει να’ ναι κανείς για να μην αντιλαμβάνεται ότι οι Καναδοί εκβιάζουν για ανεξέλεγκτες μεθόδους εξόρυξης ως αντάλλαγμα τις θέσεις εργασίας και αθετώντας τους όρους της αρχικής συμφωνίας?
 • Πλεονάζουσα χρήση αρσενικού και κυανίου κατά την εξόρυξη είναι αυτή που θα τους επέφερε γρήγορα κέρδη, αφήνοντας πίσω τους κρανίου τόπο και μολυσμένο υδροφόρο ορίζοντα στην ευρύτερη περιοχή.
 • Οι εταιρείες αυτές λειτουργούν κερδοφόρα και ασύδοτα σε χρεοκοπημένες οικονομίες και μπανανίες,
 • Ακριβώς γιατί εφαρμόζουν μεθόδους που δεν θα τολμούσαν στα ευνομούμενα κράτη τους, αλλιώς δεν θα φοβόταν την διαιτησία εκβιάζοντας με αποεπένδυση.
 • Νοιάζονται…για να μπορούμε κι’εμείς να λέμε: Σαν τη Χαλκιδική δεν είχε…

_________

Φωτογραφία της Sandra Zintzou.

_________

 • Ο βιομήχανος Κ.Λούλης δώρισε την έπαυλή του στην «Κιβωτό του Κόσμου»
 • ΟΠΟΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ

Το έκτασης 25 στρεμμάτων αγρόκτημά του και την έπαυλή του στην οποία διέμενε μονίμως τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του, λίγο έξω από τον Βόλο, προσέφερε ο γνωστός μεγαλοβιομήχανος Κώστας Λούλης στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Με την τεράστιας αξίας κίνησή του, 35 παιδιά σε πρώτη φάση και 80 μέχρι τέλος του χρόνου θα βρουν «στέγη, στοργή και αγάπη» σε ένα χώρο που πραγματικά θυμίζει επίγειο παράδεισο.

Το κτήμα και η έπαυλη ήταν ο χώρος της μόνιμης κατοικίας του αλευροβιομήχανου Κώστα Λούλη, στην περιοχή Διμήνι με καταπληκτική θέα στην πόλη του Βόλου.

«Η απόφαση για τη δωρεά» είπε ο κ.Λούλης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος», «ελήφθη από κοινού με τη σύζυγό μου και χωρίς δεύτερη σκέψη να προβούμε σ’ αυτή την κίνηση και να κάνουμε την παραχώρηση στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού “Η Κιβωτός του Κόσμου”».

___________
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Η Εισαγγελία της Καταλονίας διέταξε την Τρίτη όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της περιφέρειας να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση, που έχει προκηρύξει η τοπική κυβέρνηση αλλά έχει απαγορευτεί από την ισπανική Δικαιοσύνη.
 • Οι αστυνομικοί της Mossos d’Esquadra, πρέπει να ενεργήσουν εναντίον της τοπικής κυβέρνησης, από την οποία εξαρτώνται άμεσα & διατάσσονται όπως:
 • Nα κατασχεθούν οι κάλπες, οι εκλογικοί φάκελοι τα εγχειρίδια οδηγιών για τους εκλογικούς αντιπροσώπους
 • & κάθε άλλο υλικό μετάδοσης, προώθησης ή εκτέλεσης του παράνομου δημοψηφίσματος.
 • Η τοπική κυβέρνηση όμως επιμένει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
  Εμφύλιος?
____________
ΕΚΠΛΗΞΗ, ΟΧΙ ΘΕΤΙΚΗ: Δεκαεννέα βραβευμένες από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία» αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2017 και έχασαν το βραβείο τους επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις, αν και η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει, όπως αναφέρεται, εξαιρετική.
 • Όπως ανακοινώθηκε, οι αξιολογητές της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις
 • Διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν σε παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες
 • καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών
 • και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

Τα μέλη της εθνικής επιτροπής κρίσεων και η συντονιστική επιτροπή του προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού.

 • Οι 19 ακτές, οι οποίες αποσύρονται είναι οι εξής:

– Ακτή Αγιόκαμπος/Golden Beach, Δήμος Αγιάς, Λάρισα

– Ακτή Ελάνη/Elani Bay, Elani Bay Resort, Δήμος Κασσάνδρας, Χαλκιδική

– Ακτή Ποταμός Α, Δήμος Χερσονήσου, Ηράκλειο

– Ακτή Βουρλιά, Δήμος Σητείας, Λασίθι

– Ακτή Ν. Μεσάγγαλα 3, Δήμος Τεμπών, Λάρισα

– Ακτή Βλυχάδα, Δήμος Λοκρών, Φθιώτιδα

– Ακτή Ιεραπέτρα ΙΙ, Δήμος Ιεράπετρας, Λασίθι

– Ακτή Βούλισμα, Δήμος Αγ. Νικολάου, Λασίθι

– Ακτή Αγ. Τριάδα, Δήμος Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκη

– Ακτή Μύρτος, Δήμος Κεφαλονιάς, Κεφαλληνία

– Ακτή Αργάσι/Χρυσή Ακτή, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος

– Ακτή Λαγανάς/Κεντρική, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος

– Ακτή Λαγανάς/Αη Σώστης 2/Λιμανάκι, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος

– Ακτή Λαγανάς/Zante, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος

– Ακτή Μπανάνα, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος

– Ακτή Αγία Μαρίνα, Δήμος Αίγινας, Αττική

– Ακτή Καμάρι 1, Δήμος Θήρας, Κυκλάδες

– Ακτή Καμάρι 2, Δήμος Θήρας, Κυκλάδες

– Ακτή Αγ. Γεώργιος, Δήμος Θήρας, Κυκλάδες

Παρά το γεγονός ότι τα νερά στις ακτές χαρακτηρίζονται ποιοτικώς εξαιρετικά όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη προγράμματος για τις Γαλάζιες Σημαίες, Δαρεία Βουρδουμπά,

«…παρά ταύτα, οι αξιολογητές κατά την διάρκεια απροειδοποίητων επισκέψεών τους διαπίστωσαν θέματα , σε όλες τις ακτές που αποσύρθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες, που άπτονται των προϋποθέσεων και αφορούν μεταξύ άλλων, στην καθαριότητα, την ασφάλεια των λουομένων, δράσεις περιβαλλοντικές και δυνατότητες πληροφόρησης επισκεπτών και λουομένων».

__________

ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

35PHOTO - Гордеев Эдуард - Санкт-Петербург. Октябрь..


____