Το κυριακάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου – 01/10

Και είπεν ο… θεματοφύλαξ: «Μα όποτε καταγγέλλονται παραπτώματα τα κρίνει το σωματείο».

 • Και την ακατάσχετη φλυαρία; Και την αγένεια; Και τη δυσοσμία;
 • Και την έκθεση στη μολυσματική βλακεία; Αυτά τα κρίνει ο πελάτης.
 • Για μία ακόμη φορά ο φόβος της αξιολόγησης αναδεικνύεται ως η βασική ψυχική βλάβη μιας κοινωνίας που έχει προεξοφλήσει την ήττα της.
 • Το μόνο αισιόδοξο είναι ότι ο κίτρινος βάλτος δεν έχει πλέον μυστικά. Μας τα είπαν κι άλλοι.

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος δεν εκπροσωπεί την επαγγελματική τάξη των ιδιοκτητών ταξί και των μαντράδων. Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος εκπροσωπεί έναν θεσμό του νέου ελληνισμού. Γι’ αυτό είναι και υπεράνω πολιτικής. Στο ταξί έβρισκες, ακόμη και στο πεντάλεπτο ή το δεκάλεπτο της συναναστροφής, συμπυκνωμένες όλες τις αρετές του Ελληνος. Από την αναίδεια και την κουτοπονηριά, ως την ξερολία και τις εδραίες βεβαιότητες της πιο κοινής βλακείας (Τάκης Θεοδωρόπουλος).

Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΑΝΩΛΗΣ: Στα χρόνια της δόξας τους έφτανε να τους ακούσεις για να καταλάβεις γιατί ο Λαζόπουλος και το χιούμορ του υπήρξαν τόσο δημοφιλή. Καταλάβαινες γιατί εκλεγόταν ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος και πού περίπου πιάνει πάτο το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Ο Χατζιδάκις τους αποκαλούσε «η κίτρινη πανώλης», όμως ο Χατζιδάκις ήταν στριμμένος.

 • Ωσπου ήρθαν τα μνημόνια και η κρίση και η τρόικα άρχισε τη συστηματική επιχείρηση αλλοίωσης των ηθών του τόπου τούτου.
 • Τα ταξί, αντί να επιλέγουν πελάτη και διαδρομή, περίμεναν υπομονετικά στην πιάτσα να τους επιλέξει ο πελάτης και να τους ζητήσει τη διαδρομή.
 • Εμαθαν να λένε καλημέρα, κι ας το θεωρούσαν ως γνήσιοι Ελληνες ταπεινωτικό. Και ο πληθυσμός τους ανανεώθηκε.
 • Πολλοί νέοι, ή και λιγότερο νέοι, σπουδαγμένοι ή έχοντας σταδιοδρομήσει σε διάφορους τομείς, αναγκάστηκαν να γίνουν οδηγοί ταξί.
 • Και οι ανθέλληνες ανεθάρρησαν και έφτασαν μάλιστα να ζητούν από τους πελάτες τους να αξιολογούν τους οδηγούς. Οποία ταπείνωσις (ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ στην Κ)

………………………

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Οι κάλπες στη Καταλονία άνοιξαν. Αν η Μαδρίτη δεν συνεννοηθεί μαζί τους, οι Καταλανοί προτίθενται να ακολουθήσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ασχέτως ποσοστού συμμετοχής. Χειρότερος χειρισμός από τον Ραχόι δεν γίνονταν…Πάρτι λέμε..😜 ΥΓ. Μέχρι και τα τρακτέρ κατέβηκαν αν σας θυμίζει κάτι..

 • Ουδείς χαίρεται, ασχέτως αν το αντιμετωπίζουμε με χιούμορ. Κατάντια λέγεται αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ισπανία.
 • Και Ελληνάρες ΔΕΝ είμαστε. ‘Εχετε ιδέα πόσες δεκαετίες υπάρχει αυτή η αποσχιστική τάση στους Καταλάνούς? Από τις αρχές του 1900.
 • Δεν κυματίζει ούτε μία Ισπανική σημαία στα κτίρια τους. Δεν μιλούν Ισπανικά, αλλά τη γλώσσα τους.
 • Απεχθάνονται να τους αποκαλούν Ισπανούς. Επιπλέον, τους έχω ζήσει αρκετά για να ξέρω για τι μιλάω. Πραγματικά, δεν βλέπω ότι η βία μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.

………………………

Το χειρότερο δεν σας το είπα!

 • Αναβλήθηκε η εκπομπή της Μενεγάκη…
 • Πόσα χτυπήματα να αντέξω πια;

……………………….

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Διαβάζω ότι όταν ξεκίνησε ο δημόσιος διάλογος για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας οι υπέρμαχοι δεν ξεπερνούσαν το 15%. Μετά ανέλαβε ο Ραχοϊ. Οι υπέρμαχοι σήμερα φτάνουν το 50%.

 • Παράλληλα, ο Ραχοϊ έστειλε αστυνομία που δέρνει διαδηλωτές (που μπορεί να μην θέλουν την ανεξαρτησία, αλλά επιθυμούν να ψηφίσουν δημοκρατικά) οι οποίοι εδώ και μέρες δεν προξενούν επεισόδια, αλλά διαδηλώνουν ειρηνικά.
 • Μιλάμε για ογκόλιθο της πολιτικής(που έχει και σημάδια διαφθοράς). Αν τον λέγανε Μαδούρο θα είχε βγει ο Άδωνις και θα έλεγε πόσο αντιδημοκρατικός είναι και πόσο ο Τσίπρας θέλει να μας κάνει ίδιους. Τώρα έχει πέσει σιγή ασυρμάτου.

……………………………

Panagiotis Baziotopoulos: Πέρα από τις επίσημες μετρημένης ανακοινώσεις υπάρχουν και οι ανεπίσημες… που φαίνονται με απλή παρατήρηση. Π.χ. στην περιοχή μου (Καβούρι) επί πενταετία είχαν μείνει σε κατάσταση γιαπιού κάποιες πολυκατοικίας σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο(Βούλα) …

 • Από πέρυσι όσες είχαν μείνει ως γιαπιά είτε ολοκληρώθηκαν είτε ολοκληρώνονται.
 • Ακόμα πιο σημαντικό είναι το ότι κτίζονται αυτή τη στιγμή νέες με αρκετά διαμερίσματα στον ίδιο εμπορικό δρόμο ενώ φαίνεται ότι κινούνται και άλλοι να ξεκινήσουν εργασίες.
 • Το ότι κατασκευάζονται κτίρια επί του κεντρικού εμπορικού δρόμου της Βούλας την στιγμή που οι κτηματομεσίτες τρομάζουν να διαθέσουν τα παλιά
 • ενώ στον ίδιο αλλά και σε γειτονικούς εμπορικούς δρόμους δεν βλέπω πλέον κλειστά μαγαζιά (Ολα στην Βούλα και στην Γλυφάδα έχουν επαναλειτουργήσει με νέες δραστηριότητες αλλά λειτουργούν) σημαίνει κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί.
 • Το 2013-15 υπήρχε απόλυτη- απόλυτη νέκρα …

……………………….

SOFOKLEOUSIN.GR: ‘Οχι βέβαια ότι ως ένα βαθμό τα αποτελέσματα δεν οφείλονται και σε λογιστικές εγγραφές, στην αύξηση του τουρισμού η στη μείωση της ανεργίας μέσω των ευέλικτων και χαμηλόμισθων μορφών απασχόλησης, αλλά κάτι κινείται σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, της ΤτΕ, της Κομισιόν, του ΙΟΒΕ:

 • Το ΑΕΠ αυξήθηκε στο πρώτο εξάμηνο κατά 0,6% (μέσος όρος στα δύο τρίμηνα) και σε ετήσια βάση η ανάπτυξη θα είναι 1,8% ή 2% σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις.
 • Το ΑΕΠ είχε κινηθεί σε πτωτική τροχιά από το 2008, έτος κατά το οποίο καταγράφηκε το υψηλότερο μέγεθος διαχρονικά ήτοι 242 δισ. ευρώ.
 • Στη συνέχεια υποχωρούσε κάθε έτος και το 2015 ήταν κατά 66,3 δισ. ευρώ μικρότερο.
 • Ακόμη και το 2014, που καταγράφηκε ανάπτυξη 0,4%, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 2,7 δισ. ευρώ λόγω του αποπληθωρισμού!
 • Το 2016 η τάση αναστράφηκε και – πρώτη φορά μετά το 2008 – το ΑΕΠ αυξήθηκε έστω και οριακά (κατά 0,12%, από 175,7 σε 175,9 δισ. ευρώ).

………………………….

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ της “Κ”: Απαγορεύεται ο εφησυχασμός

Το γεγονός ότι στη διαφωνία που υπήρχε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αντιμετώπιση των ελληνικών τραπεζών επικράτησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πολύ θετικό. Θα είναι, όμως, λάθος να επικρατήσει εφησυχασμός, έπειτα από αυτήν την εξέλιξη. Οσο δυσάρεστο και αν είναι, οι πλειστηριασμοί και ο «γόρδιος δεσμός» των κόκκινων δανείων αποτελούν τα κλειδιά για να αποφευχθούν νέες περιπέτειες για τις ταλαιπωρημένες ελληνικές τράπεζες. Χρόνος πολύς δεν υπάρχει.

Έντυπη Κ

………………………..
ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ του Δημήτρη Χαντζόπουλου (30.09.17)xa--12
……………………..
 ΝΩΝΤΑΣ ΧΑΛΔΟΥΠΗΣ(1): ΡύθμισηΤώρα που η κυβέρνηση έχει αρχίσει να ρυθμίζει όλες τις αγορές, ας ρυθμίσει επιτέλους και αυτό το skroutz.gr. Είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει εκεί έξω ένα site που σου βρίσκει τις φθηνότερες τιμές.
Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός.

 • Κι αυτοί που θέλουν να πουλάνε ακριβά, επειδή έτσι γουστάρουν, τι θα κάνουν;
 • Θα τα κλείσουν τα μαγαζιά τους;
 • Άσε που είναι προσωπικό δεδομένο του κάθε καταστηματάρχη η τιμή που πουλάει, αλλά με αυτό το διάολο παραβιάζεται κατά συρροή η ιδιωτική σφαίρα των εμπόρων.
 • Αίσχος. Να παρέμβει ο Σπίρτζης, που ξέρει από ρυθμίσεις.

ΝΩΝΤΑΣ ΧΑΛΔΟΥΠΗΣ(2): Κοστούμι

“Ποτέ μην φοράς κοστούμι που αξίζει περισσότερο από το αυτοκίνητο του ψηφοφόρου σου”.
Ισραηλινός πολιτικός κανόνας…

 • Τον θυμήθηκα διαβάζοντας για το χλιδάτο διήμερο πολιτικού μας στο Λονδίνο.

……………………………

ΝΩΝΤΑΣ ΧΑΛΔΟΥΠΗΣ(2): Κοστούμι

Κολομβία των Βαλκανίων, που λέει κι ο Βασίλης

Πρώτη σκηνή στο δεύτερο κύκλο του Narcos: Ο Εσκομπάρ είναι περικυκλωμένος στη ζούγκλα από το μισό στρατό της Κολομβίας. Πέφτει πάνω σε μια περίπολο και ένας νεαρός στρατιώτης αναγγέλλει: “Κύριε Εσκομπάρ, πρέπει σας συλλάβουμε”.

 • Ο Εσκομπάρ προχωράει. “Όχι, παιδί μου, δεν πρέπει”, λέει και απομακρύνεται με την ομάδα του, ενώ οι στρατιώτες κατεβάζουν τα όπλα.
 • Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου φαίνεται ότι η σκηνή έχει μια διαβολεμένη ομοιότητα με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές αρχές τους μεγαλόσχημους επιχειρηματίες/νονούς.
 • Ή όχι;
The second season of Narcos, an American crime thriller drama web television series produced and created by Chris Brancato, Carlo Bernard, and Doug Miro, follows the story of notorious drug kingpin Pablo Escobar, who became a billionaire through the production and distribution of cocaine, while also…
EN.WIKIPEDIA.ORG
………………………….
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ: Μπράβο για την αξιοπρέπεια και την δύναμη ψυχής

Κουράγιο και δύναμη για την εκπλήρωση όλων αυτών των υποχρεώσεων.

«Υπάρχει η αρχική αντίρρηση για την επένδυση την οποία έχουμε εμείς ως κόμμα, αλλά δεν μπορούσαμε να την επιβάλλουμε», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος…
EURO2DAY.GR
…………………………..

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Συμφωνώ & επαυξάνω. Η ωμή πολιτική πραγματικότητα της φθίνουσας ΕΕ:

“””Η αργή (αλλά σταθερή) αποσύνθεση της Ε.Ε.
————————————————————
« Η Ευρώπη … αντιμετωπίζει συνδυασμό κρίσεων, σύνθετων, εσωτερικών και εξωτερικών, και οι οποίες έρχονται ταυτόχρονα. Μία ‘πολυκρίση’.» (Ζ-Κ Γιούνκερ, ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, 19 Ιανουαρίου 2017)
« Οι άνεμοι είναι ούριοι, είναι ώρα να σηκώσουμε την άγκυρα και να αποπλεύσουμε » (Ζ-Κ Γιούνκερ, ομιλία « State of the Union », 13 Σεπτεμβρίου 2017)

 • Τι συνέβη στους 9 μήνες μεταξύ των δύο ομιλιών και έκανε τον Γιούνκερ να αλλάξει γνώμη;

Η αλήθεια είναι πως η ΕΕ πέρναγε μια άσχημη φάση: Η κρίση του 2007 δεν έλεγε να τελειώσει, οι πιέσεις στο Ευρώ δεν σταματούσαν, τα μεταναστευτικά κύματα αυξάνονταν και αποσύνθεταν την ζώνη Σένγκεν, οι Βρεττανοί αποφάσισαν με δημοψήφισμα να την εγκαταλείψουν.

Όμως ξαφνικά -θείο δώρο- ο ουρανός άρχισε να ξεκαθαρίζει: Το Δεκέμβριο του 2016 ο «λαϊκιστής» υποψήφιος Πρόεδρος της Αυστρίας πήρε «μόνο» 46%. Τρεις μήνες αργότερα οι Ολλανδοί σώθηκαν από την κόλαση του Geert Wilders, ακόμα κι αν στην πραγματικότητα το κόμμα του δεν είχε καμία απολύτως πιθανότητα να κερδίσει τις εκλογές.

Και τον Μάϊο του 2017, ο υποψήφιος της Ευρώπης Μακρόν κατόρθωσε να κατακεραυνώσει «το τέρας» Λεπέν (η οποία επίσης δεν είχε καμία πιθανότητα να εκλεγεί). Άσχετα αν η κατατρόπωση έγινε με το γελοίο -για τα γαλλικά πολιτικά πρότυπα- ποσοστό του 66%…Οπότε.. όλα καλά! Η Ευρώπη αναγεννιόταν! Χαρές και πανηγύρια!

 • Δυστυχώς, όπως όλα τα ωραία παραμύθια, υπάρχει ένα τέλος. Και η αρχή του τέλους ήρθε με τις Γερμανικές εκλογές. Πατατράκ.

— Οι σοσιαλδημοκράτες του SPD πέφτουν στο χαμηλότερο ποσοστό από το… 1890!!! Συγχαρητήρια κύριε Σούλτς, η προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για πέντε ολόκληρα χρόνια αμείφθηκε στην σωστή της αξία από τους ψηφοφόρους! 😊
— Οι χριστιανοδημοκράτες καταποντίζονται στο χειρότερο ποσοστό της ιστορίας τους από την ίδρυση της Ομοσπονδίας.
— Τα δύο κόμματα της εξουσίας παίρνουν μετά βίας 53%, ενώ συνήθως κυμαίνονταν μεταξύ 70% και 80% μέχρι το 2000.

 • Το αποτέλεσμα των Γερμανικών εκλογών νομοτελειακά θα έχει δύο επιπτώσεις:

Πρώτον οι συζητήσεις για τις συμμαχίες θα είναι ατέλειωτες, και δεύτερον η όποια κυβέρνηση προκύψει από αυτές τις συμμαχίες θα είναι και αντιφατική και ετοιμόρροπη, έτοιμη ανά πάσα στιγμή να διαλυθεί «εις τα εξ ων συνετέθη».

Ο Εμμανυέλ Μακρόν είπε σε ένα στενό συνεργάτη του λίγο πριν τις Γερμανικές εκλογές: «Αν το FDP μπει στην κυβέρνηση, είμαι τελειωμένος». Στην ουσία εννοεί «… η Ευρώπη είναι τελειωμένη», αφού η κεντρική του πολιτική περιστρέφεται γύρω από την ΕΕ και το μέλλον της, και τα λιγοστά νομοσχέδια που προωθεί είναι απλά δωράκια συναίνεσης για την Γερμανική ελίτ.

Από την άλλη πλευρά, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, τα «εφιαλτικά» σενάρια πολλαπλασιάζονται:

 • — Η Αυστρία έχει εκλογές στις 15/10 και, είτε βγει το ευρωσκεπτιστικό FPÖ, είτε το κλασσικό ÖVP (του οποίου ο αρχηγός, Sebastian Kurz, είναι θαυμαστής του Βίκτορ Όρμπαν, άλλο σκιάχτρο της ΕΕ) τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα για την ΕΕ.
 • — Η Ιταλία έχει εκλογές το 2018 και το κίνημα 5 Αστέρων είναι στα φαβορί.
  Τα σύννεφα στην ΕΕ έχουν πλέον μαζευτεί και απειλούν με καταιγίδα. Η αποσύνθεση θα πάρει χρόνο, αλλά αμφιβάλλω αν μπορεί πλέον να αποφευχθεί.

Όπως και να έχει, ο εφιάλτης των Ευρωπαϊκών ολιγαρχών ξύπνησε εκ νέου. Για εμάς, τους λαούς της Ευρώπης, αντιθέτως, ο εφιάλτης τους είναι καλός οιωνός.(Ευχαριστώ το περιοδικό Ruptures για τα ωραία άρθρα του).”””
Από Δημήτρης Βέργος (Dimitri Vergos)

………………………………

TEΣΣΕΡΙΣ OI EΠΟΧΕΣ TOY XΡONOY… η εξής μία: ΑΝΟΙΞΗ

Φωτογραφία του Βασίλης Παπαθεοδώρου.Φωτογραφία του Βασίλης Παπαθεοδώρου.Φωτογραφία του Βασίλης Παπαθεοδώρου.Φωτογραφία του Βασίλης Παπαθεοδώρου.

…………………………..

GP Μαλαισίας: Τρομερό φινάλε και πρώτος ο Φερστάπεν!

Την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 πανηγύρισε ο Μαξ Φερστάπεν

Τέλος σε ένα μεγάλο αρνητικό σερί έβαλε ο Μαξ Φερστάπεν στο Grand Prix της Μαλαισίας! Ο Ολλανδός εκκίνησε τρίτος, όμως κατάφερε να κάνει την αντεπίθεσή του και να κατακτήσει την πρώτη θέση του αγώνα, αφήνοντας δεύτερο τον Χάμιλτον και τρίτο τον Ρικιάρντο.

Στα αξιοσημείωτα βέβαια του Grand Prix ήταν η κούρσα του Φέτελ, ο οποίος ξεκίνησε από την τελευταία θέση του grid και τερμάτισε τέταρτος! Ο Γερμανός έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα, που απέδειξε πως ανέλπιστα η Scuderia είχε ίσως το ταχύτερο μονοθέσιο αυτό το τριήμερο.

Κέρδισε 3 θέσεις στον πρώτο γύρο, 9 θέσεις μέχρι και τον τρίτο γύρο και στον 16ο ήταν ήδη στους βαθμούς. Έχοντας και διαφορετική στρατηγική, εκκινώντας με τη μαλακή γόμα ελαστικών, βάζοντας την πολύ μαλακή στο δεύτερο stint, ήταν σύντομα στο παιχνίδι της πρώτης πεντάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το πέσιμο της καρό σημαίας είχαμε ένα πολύ ασυνήθιστο συμβάν, με τη σύγκρουση του Φέτελ με τον Στρολ, που κατέστρεψε το πίσω μέρος της Ferrari, πράγμα που γεννά ανησυχία για την κατάσταση του κιβωτίου ταχυτήτων του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

 ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για ωραιεσ εικονεσ
Σχετική εικόνα