Το κυριακάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (31/12)

____________

  • Πανηγυρίζουν οι κώθωνες των ΜΜΕ & των Τατσοπουλαίων

για την αίτηση ακύρωσης της κυβέρνησης, κατά της απόφασης της ανεξάρτητης επιτροπής ασύλου για χορήγηση ασυλίας στον Τούρκο στρατιωτικό. Και δεν αντιλαμβάνονται το γλέντι που τους κάνει η κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό.

Γιατί πολύ απλά θα απορριφθεί το αίτημα της, αφού η απόφαση πρέπει να είναι εναρμονισμένη με την προηγούμενη τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου, που έλεγε ότι δεν διαπίστωσε στοιχεία εθνικής προδοσίας στους Τούρκους αξιωματικούς & έτσι η κυβέρνηση θα νίψει τας χείρας της πολιτικά έναντι του μανιασμένου Ερντο, με το αιτιολογικό ότι έκανε ότι μπορούσε, αλλά η ανεξάρτητη (λέμε τώρα) δικαιοσύνη απεφάνθη.
Αυτό ονομάζεται απλός, απλούστατος πολιτικός ελιγμός.

Στο μεταξύ άπαντες οι καλοθελητές, ταίζουν με σανό το πόπολο..

ΥΓ…Στο σκεπτικό της απόφασης της η επιτροπή αναφέρει ότι δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα». Έτσι, καταλήγει η Επιτροπή δεν μπορεί να εκδοθεί στην Τουρκία καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη». Υπενθυμίζεται ότι ο Αρειος Πάγος έχει πει «όχι» στην έκδοση των οκτώ στην Τουρκία με το ίδιο σκεπτικό.

KAT.ΠANTA

Ελεύθερη Αγορά – Austrian economics
  •  Σοσιαλιστική τρέλα. Απλά…

Ο Μαδούρο κατηγορεί την… Πορτογαλία για την έλλειψη χοιρινού κρέατος που έχει η Βενεζουέλα. Πέρα από το να επισημάνουμε την παράνοια που διακατέχει γενικά τους σοσιαλιστές να υποδεικνύουν άλλους ως υπευθύνους των αποτελεσμάτων των πράξεών τους, να πούμε ότι αυτό παθαίνεις όταν βάζεις κρατικές διατιμήσεις στις τιμές τροφίμων με πλαφόν.

Ορίζεις τιμή κάτω από την τιμή αγοράς; Οι παραγωγοί δε θα κάτσουν να παράγουν επειδή δε θα αξίζει τον κόπο και το κόστος. Βάζεις παραπάνω από την τιμή αγοράς; Οι πελάτες δε θα το αγοράσουν γιατί θα είναι ακριβό και οι αποθήκες σου θα γεμίζουν με παραπανίσια προϊόντα. Σοσιαλιστική τρέλα. Απλά…

ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ: Χρόνια πολλά σε όλους. Ρε μπαγάσες, κλαίγεστε ότι δεν έχετε λεφτά, αλλά κατακλύζετε τα μαγαζιά! Βγήκα έξω, όλα γεμάτα ήταν.

Καφετέριες, κλαμπ, μπουζούκια, με το κινητό στο χέρι και με το μούσι οι άντρες, μαγαζιά με ρούχα, στην τρίχα ντυμένες οι νεαρές, βαμμένο μαλλί, φανταχτερά ρούχα, πώς γεμίζετε τα εστιατόρια ρε αν δεν έχετε λεφτά; Αφήστε το παραμύθι, μια ζωή κλαίγεστε!

  • “Πεινάμε” λένε.
  • Τι πεινάτε ρε μάγκες;
  • Έτσι είναι η πείνα;
  • Με το ποτό στο χέρι και με το τσιγάρο;
  • Και με τη γόβα;
  • Και με τα πανάκριβα κινητά;
  • Αφήστε ρε το παραμύθι.

Οι άνθρωποι στην Ελλάδα που πεινάνε είναι λίγοι. Και τους βοηθάει η εκκλησία που κάνει μεγάλο έργο και ορισμένοι άνθρωποι με ψυχάρα όπως ο Μαρινάκης. Βαρέθηκα μια ζωή στην Ελλάδα να ακούω ότι ο κόσμος πεινάει. Εμένα άλλα βλέπουν τα μάτια μου. Έπρεπε να ζούσατε σε άλλες εποχές να δείτε τι σημαίνει πείνα.

Η επόμενη κρίση θα έρθει απο την ΕΕ & θα είναι πολύ σφοδρότερη

Η παγκοσμιοποίηση για τους αρχικούς παγκοσμιοποιητές αμερικανούς είναι dead & buried με γνώμονα το καλό της χώρας τους & μαζεύονται εγκαιρα.

Οι Γερμανοί όμως έπεσαν στην παγίδα της κοντόφθαλμης πλεονεξίας τους ως συνήθως ιστορικά, που αντί να αναπτύξουν περαιτέρω την πλέον αναπτυγμένη αγορά του κόσμου των 500.000.000 ψυχών με επενδύσεις εντός, θέσεις εργασίας & αμοιβαίο όφελος ώστε να άρουν ένα κομμάτι απο το δυσβάστακτο νόμισμα για τον Νότο, την διέλυσαν για πρόσκαιρα οφέλη.

Πολύ γρήγορα, αν όχι ήδη, θα πληρωθούν με το ίδιο νόμισμα. Η απειλή της Κίνας είναι πολύ πιό κοντά απ’όσο νομίζουν, εκτός βέβαια από τις άπειρες δομικές αδυναμίες της ΕΕ.

Κατάντησαν την ΕΕ μια virtual reality να ζει κανείς….ένα παράδοξο σοβιέτ, χωρίς ούτε τα ελάχιστα καλά του.

Κατερίνα Πάντα

Κάπα Research: 10 ευρήματα που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

Φωτογραφία του χρήστη Η ζωή είναι όμορφη.

ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ: ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ

Ακόμα δεν πρόφτασε να στεγνώσει το μελάνι της απόφασης για τη χορήγηση ασύλου στον έναν από τους 8 Τούρκους ικέτες, και το άθλιο υποκείμενο που υποδύεται τον πρωθυπουργό λειτουργώντας ως ενεργούμενο του Σουλτάνου υπέβαλε αίτηση ακύρωσης! Και ο τύπος από το Αιγάλεω που είναι η ντουντούκα του άθλιου υποκείμενου προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτή ήταν η πάγια θέση τους η οποία έχει “επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί”!

Πόση ντροπή να αντέξει κάποιος με δαύτους! Πόση περιφρόνηση στις στοιχειώδεις αρχές της διάκρισης των εξουσιών! Πόση ανοχή να έχει στα ψέματα του άθλιου υποκειμένου που μέχρι προχτές δήλωνε ότι «η απόφαση ανήκει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη».

Τελικά το “στα τέσσερα” του Στρατάρχη Κούγκη ήταν αυτό που όλοι καταλάβαμε. Όχι απλώς στάση υποταγής αλλά και διαθεσιμότητας ανάλογης με αυτή που είχαν τα γιουσουφάκια στις ορέξεις του αφέντη τους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ: Από το 2015 η ΕΚΤ διέθεσε περίπου 2,55 τρισ. ευρώ για την αγορά κρατικών ομολόγων και άλλων περιουσιακών στοιχείων στην ευρωζώνη, μέσω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE), με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για τις οικονομίες της ευρωζώνης και ειδικά των χωρών της περιφέρειας που δέχθηκαν τις ισχυρότερες πιέσεις.

  • Οφέλη για όλους πλην της ηρωικής Ελλάς!

Γιατί το 2015 με νταούλια και ζουρνάδες, δεν θέλαμε μνημόνια και “διαπραγματευόμασταν” απόλυτα βέβαιοι ότι στο τέλος θα μας δώσουν τα λεφτά γιατί δεν τους συμφέρει να διαλύσουμε το ευρώ, που πέραν των οικονομικών άμα λάχει τους κάναμε και Κούγκι ανοίγοντας τα σύνορα να αλωνίζουν οι τζιχαντιστές στας Ευρώπας.

Και μετά την μνημονιάρα του 2015, την τρίτη και καλύτερη, συνεχίσαμε το 2016 να παίζουμε καθυστέρηση, να “επαναδιαπραγματευόμαστε” για σχεδόν ένα χρόνο την τότε αξιολόγηση, με νέες αυταπάτες ότι το προσφυγικό θα μας δώσει δύναμη να χαλαρώσουμε τη συμφωνία κλπ κλπ. Όσο για το QE ήταν θέμα εβδομάδων, λέγαμε με βεβαιότητα…

Και ο καιρός κύλησε χάσαμε και το πρώτο εξάμηνο του 2017 -έχει ο θεός- πάλι με κάποιου τύπου διαπραγμάτευση, η οποία οδήγησε σε νέα περιοριστικά μέτρα για την διετία 2019 – 2020.

Και τώρα που το QE οδεύει προς τερματισμό, κανένα πρόβλημα, σιγά, δεν το έχουμε δα και τόσο ανάγκη. Σιγά μην αφήσουμε την πραγματικότητα να χαλάσει την τόσο ωραία ατμόσφαιρα. Η ζωή είναι ωραία………………..

Ο άνθρωπος που είναι αρμόδιος για τις αγορές ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο Μπενουά Κερέ, βλέπει πως υπάρχει «εύλογη πιθανότητα» το ύψους 2,55…
KATHIMERINI.GR

Φαινόμενα τουρκοκρατίας το 2018!! ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ