Το αίσχος της ΑΥΓΗΣ κι η μούρλα του Στρατούλη!

Το σημερινό, κατάπτυστο πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ αποκαλύπτει την αδίστακτη φύση του διευθυντή Φίλη και των πρωτοκλασσάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ!

Την επομένη της ανακοίνωσης του ονόματος του υποψηφίου Προέδρου, το επίσημο έντυπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε για πρώτο θέμα την απεργία πείνας του Ρωμανού και τον τίτλο “Παίζουν με τη ζωή του”! Εμετικοί λαϊκιστές, επικίνδυνοι, ποτισμένοι με εμφυλιοπολεμικά συναισθήματα και με προφανή αδιαφορία για την κοινωνική και πολιτική ομαλότητα. Δυστυχώς, η νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων, των δημοκρατικών θεσμών και ειωθότων ενώ προφανώς δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε αθέμιτο μέσο προκειμένου να “αγγίξει την καρδιά του λαού”.

 

Πρόκειται για προπαγάνδα χιτλερικής σύλληψης και ύφους που υιοθετείται στα πλαίσια μιας φασιστοειδούς τακτικής που ακολουθεί η ηγετική ομάδα Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερο παράδειγμα της τακτικής αυτής παρακολουθήσαμε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια του δελτίου του MEGA όπου στη συζήτηση μεταξύ Σκουρλέτη-Βορίδη επεβλήθη η απουσία του Γιάννη Πρετεντέρη. Οι δημοκρατικοί “Σκουρλέτηδες” απαίτησαν να μη βρίσκεται στο στούντιο ο πολιτικός σχολιαστής του καναλιού γιατί τους ασκεί σκληρή κριτική και τον αντιπαθούν! Περίεργο… Είχα την εντύπωση ότι στα δημοκρατικά καθεστώτα, ο καθένας μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του…Κυρίως οι δημοσιογράφοι…

 

AugiI

 

Σε διαφορετικό κλίμα και ύφος από αυτό της  ΑΥΓΗΣ, οι υπόλοιπες ελληνικές εφημερίδες και οι Financial Times, αγνόησαν προκλητικά το θέμα Ρωμανού και ασχολήθηκαν με ήσσονος σημασίας θέματα όπως οι εκλογές και η εντυπωσιακή πτώση του δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι Financial Times έχουν βασικό τους άρθρο την προεδρική εκλογή και τις συνέπειες που μπορεί να έχει η αδυναμία αυτής από την παρούσα βουλή.

 

Κατά τη Βρετανική εφημερίδα,μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε βουλευτικές εκλογές εντός τριμήνου, εγκυμονεί κινδύνους για την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα καθώς η έξοδος από το ευρώ επανέρχεται ως πιθανότητα. Δείγμα της ανασφάλειας που προκαλεί η ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε χθες από την παγκόσμια οικονομική κοινότητα, με τις τιμές των μετοχών να βουλιάζουν και τα spreads των ομολόγων να καλπάζουν.

 

Βέβαια  δεν διάβασαν όλοι με τον ίδιο τρόπο την αντίδραση των αγορών. Πρώτος και καλύτερος ο Στρατούλης που την περιέγραψε  σαν “ωμή παρέμβαση του κερδοσκοπικού κεφαλαίου με στόχος να επηρεάσει τις ταχύτατες εξελίξεις που έχουν δημιουργηθεί ώστε να μην γίνει η μεγάλη πολιτική αλλαγή¨”. “Πρόκειται για τρομοκρατικού τύπου εκφοβιστική παρέμβαση στο λαό, στις αντιμνημονιακές δυνάμεις, στην Αριστερά και ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε το πουλέν του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Να διευκρινίσω από τώρα, ότι δεν μας τρομάζει αυτή η επίθεση των λεγόμενων αγορών, δηλαδή των μαντρόσκυλων φυλάκων του μνημονιακού συστήματος της χώρας αλλά αντίθετα, ενισχύει την αποφασιστικότητα μας να εφαρμόσουμε το αντιμνημονιακό πρόγραμμά μας μέχρι τέλος, χωρίς να υποκύψουμε σε καμία απειλή».

 

stratoulis

Φαντάζομαι ότι μετά από τις δηλώσεις αυτές, οι πιέσεις θα γίνουν ισχνές έως ότου εξαφανιστούν τελείως. Οι διεθνείς αγορές και τα “μαντρόσκυλα” θα συνειδητοποιήσουν πόσο ατρόμητοι είναι ο Στρατούλης και η παρέα του και θα σταματήσουν να ξεπουλάνε για να σώσουν ό,τι προλάβουν…

 

Α ρε Στρατούλη. Δεν έχεις καταλάβει ότι συμπτωματικά βρεθήκατε στη μέση των εξελίξεων…Πληρώνουμε τα λάθη των προηγούμενων… Ένα αρνητικό πρόσημο ήσαστε και είστε. Δυστυχώς όμως το ανάθεμα σάς έκανε πρωταγωνιστές των εξελίξεων…

 

Με αγάπη

Ο Είρων