Το Σαββατιάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου 29/7

SPACE: Ο τίτλος έχει συμπληρώσει έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και από τα 1,2800 ευρώ έχει βρεθεί στα 2,0200 ευρώ, που μεταφράζεται σε απόδοση 57% ή πάνω από 70% αν κάποιος μετρήσει και την προηγούμενη των πακέτων συνεδρίαση που ήταν στα 1,17 ευρώ.Πληροφορίες αναφέρουν πως η κίνηση είναι σαν να στέλνει μήνυμα στους βασικούς μετόχους, ενώ το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο νέος μέτοχος, ή οι νέοι μέτοχοι θα επιχειρήσουν να κάνουν έλεγχο στην εταιρεία.

SPACE(1):Με πωλήσεις 48,5 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό και οι αμοιβές του διοικητικού συμβουλίου και των στελεχών ανέρχονται σε 1,5 εκατ. ευρώ. Τα τελευταία 7 χρόνια έχουν δηλαδή πάρει αμοιβές μεγαλύτερες από την αποτίμηση που είχε η εισηγμένη πριν ξεκινήσει το ράλι. Θα επιτρέψουν να δίνονται τέτοιες αμοιβές οι νέοι μέτοχοι;

SPACE(2): Η αποτίμηση βρίσκεται πλέον στα 13 εκατ. ευρώ και είχε καθαρά κέρδη 900 χιλ. ευρώ το 2016, ήτοι παίζει με p/e 14,5 φορές.
Η καθαρή θέση είναι στα 13,7 εκατ. ευρώ άρα ο δείκτης p/bv είναι οριακά χαμηλότερος από μία φορά και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 32,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τραπεζικές τα 16 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, υπήρχαν ταμειακά διαθέσιμα 7,4 εκατ. ευρώ, άρα ο καθαρός δανεισμός είναι στα 8,6 εκατ. ευρώ και σημειώνεται πως υπήρχαν απαιτήσεις από πελάτες ύψους 12,4 εκατ. ευρώ.
 
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ 2017: Στην πρώτη 5άδα… ΑΤΤΙΚΗΣ 279,3% ΙΑΣΩ 210% SPACE 209,8% KLM 164,4% και IATΡIKO 158,3% (ΦΥΣΙΚΑ δεν λαμβάνουμε υπόψη τις αποδόσεις των ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ και με εκατοντάδες εκατ.ευρώ αρνητικών ιδίων κεφαλαίων κεχαριτωμένες…)
 
WALL STREET: Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, των οποίων οι ανακοινώσεις συνεχίζονται και την ερχόμενη εβδομάδα με την Aplle να ανακοινώνει αποτελέσματα την Τρίτη 1 Αυγούστου 2018. 

Μετά την έναρξη της 8ετούς bull αγοράς, οι τιμές των μετοχών παρακολουθούν στενά το μέγεθος της Fed, αλλά αυτό αλλάζει γρήγορα.
Έτσι αν και ο ισολογισμός της Fed έχει μείνει σχεδόν αμετάβλητο κατά το 2017, ο S&P 500 συνεχίζει να ενισχύεται, παρουσιάζοντας κέρδη της τάξης του 11% από τις αρχές του έτους.

WALL STREET: Το γεγονός ότι οι χρηματιστηριακοί δείκτες συνεχίζουν να πετυχαίνουν νέα υψηλά καθώς η Fed προετοιμάζεται να μειώσει τον ισολογισμό της κρύβει μπελάδες σύμφωνα με τον Byron Wien, αντιπρόεδρο της Blackstone.
«Αυτή η απόκλιση είναι ανησυχητική, ειδικά αφού η Fed σκέφτεται μια μείωση του ισολογισμού της τον Σεπτέμβριο» αναφέρεται σε ανάλυση του προσθέτοντας ότι ο ρόλος ρευστότητας της κεντρικής τράπεζας δεν τυγχάνει επαρκούς προσοχής.
 
WALL STREET: Ο ίδιος ανησυχεί για το πως έχουν χρησιμοποιηθεί τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που προσφέρει η Fed μετά το 2009.
Αν και το πρόγραμμα αγοράς assets από τη Fed υποτίθεται ότι τόνωσε την οικονομική ανάπτυξη, ο Wien εκτιμά ότι περίπου τα 3/4 των εσόδων έχουν πάει στα χρηματοοικονομικά assets από οι μετοχές, ενώ μόνο το 1/4 έχει επενδυθεί στην πραγματική οικονομία.

…………………….
Εδώ δε μιλάμε για κόμμα! Μιλάμε για τα… Καλά Παιδιά II, του Σκορτσέζε!
Ο Άκης (νούμερο 2 της χώρας, παραλίγο πρωθυπουργός και από τους πλέον άμεσους συνεργάτες του Ανδρέα επί 30 χρόνια) καταδικάστηκε για χοντρές μίζες στα εξοπλιστικά,
o Γιάννος (τσάρος της οικονομίας επί χρόνια και όχι κάποιος τυχαίος) έφαγε τέσσερα χρόνια για ανακριβές πόθεν έσχες,
ο Τσουκάτος «έπνιξε» 1 εκατ. ευρώ για το κόμμα,
ο Μαντέλης οκτώ χρονάκια για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος (μίζες από Siemens),
ο Μαλέσιος έμενε στη βίλα – δωρεά του Αθανασούλη της Altec, ο Νεονάκης σε χρηματιστηριακά παίγνια!
Ο Μένιος είχε τις μίζες με τα πάμπερς, ενώ Πάχτας, Βούγιας, Κουρουμπλής κ.α. είχαν υπογράψει για την επέκταση του Πόρτο Καρράς στο δάσος της Χαλκιδικής!
Εδώ δε μιλάμε για κόμμα! Μιλάμε για τα… Καλά Παιδιά II, του Σκορτσέζε!

………………….
NΩNTAΣ XAΛΔΟΥΠΗΣΑγιά Σοφιά… 
Δύο απλές ερωτήσεις για το γήπεδο της ΑΕΚ, επειδή δεν έχω ενημέρωση:

1. Ποιος πληρώνει και πόσα για την κατασκευή;
2. Σε ποιον θα ανήκει η εκκλησιά;

………………………

Η Info Quest Technologies, εταιρεία του ομίλου Quest, εστιάζοντας στρατηγικά στην παροχή καινοτομικών προϊόντων και λύσεων στον τομέα του Internet of Things & Mobility, ανακοινώνει  την έναρξη της συνεργασία της με την DJI, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές drones στον κόσμο.

Με κουλτούρα τη συνεχή καινοτoμία  και εστίαση στη μετατροπή της περίπλοκης τεχνολογίας σε εύχρηστες συσκευές, η DJI είναι ο ηγέτης στην αγορά των drones. Καταπληκτικές φωτογραφίες και βίντεο, πολύτιμες προσωπικές αναμνήσεις και επαγγελματικές εικόνες υψηλής ποιότητας καταγράφονται καθημερινά από εκατομμύρια χρήστες, σε κάθε γωνιά του κόσμου, με τη χρήση των προϊόντων  DJI.

Από το οικονομικότερο μοντέλο μπορεί κανείς να διαπιστώσει τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν τα drones της DJI, ακόμα και εκείνα της consumer σειράς. Ξεκινώντας από το μοντέλο Spark,  η λειτουργία «Obstacle Sensing System» επιτρέπει στο drone να εντοπίσει τυχόν εμπόδια που βρίσκονται μπροστά του και να τα αποφύγει.

Στην συνέχεια, μοντέλα όπως το Mavic Pro, με 4k κάμερα και 12 megapixel αποδίδουν στο μέγιστο τα βίντεο και τις εικόνες που επιθυμεί ο χρήστης να απαθανατίσει. Το κράμα τιτανίου και άλλων μετάλλων στα μοντέλα Phantom 4 Pro kai 4 Pro Plus κάνουν το drone ακόμα ελαφρύτερο. Με τις λειτουργίες TapFly και Active Track, τα drones της DJI αποτελούν το καλύτερο gadget, παιχνίδι, επαγγελματικό εργαλείο. Η γκάμα συνεχώς αναπτύσσεται και διευρύνεται με νέα προηγμένα μοντέλα, καλύπτοντας και τον πιο απαιτητικό χρήστη.

Σήμερα, τα προϊόντα DJI επαναπροσδιορίζουν το τρόπο εργασίας σε πολλούς επαγγελματικούς χώρους. Οι επαγγελματίες στο χώρο του κινηματογράφου, της φωτογραφίας, της γεωργίας, των κατασκευών, τη διάσωσης, χρησιμοποιούν τα προϊόντα της DJI δίνοντας νέες προοπτικές στην εργασία τους, καθώς τους  βοηθούν να φέρουν εις πέρας το έργο τους ασφαλέστερα, ταχύτερα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από ποτέ. Παράλληλα, δίνουν σε όσους αγαπούν την τέχνη της εικόνας και της περιπέτειας, μοναδικές ευκαιρίες και δυνατότητες να γίνουν περισσότερο ευρηματικοί και δημιουργικοί.

Τα drones της DJI  είναι διαθέσιμα στις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.you.gr και σε επιλεγμένους συνεργάτες της Info Quest Technologies, σε τιμές που ξεκινούν από τα 599 ευρώ.

………………

ΝΩΝΤΑΣ ΧΑΛΔΟΥΠΗΣ: Με αναστολή η κάθειρξη οκτώ ετών στον Μαντέλη επειδή ξέπλενε λεφτά της Siemens (για καλό σκοπό, πάντως: στις εκλογές θα τα έτρωγε για να νικήσει η Δημοκρατία).

  • Συνεπώς δεν θα χρειασθεί να κλονισθεί ανεπανόρθωτα η υγεία του για να αποφυλακισθεί.
  • Άλλωστε, αναγνωρίσθηκε και το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
  • Τόσα χρόνια που πηγαινόφερνε τις βαλίτσες με δολάρια και τα μάρκα δεν είχε λείψει σεντς ή πφένιχ. 
  • Όλα πήγαιναν κανονικά εκεί που έπρεπε. Δεν είναι εντιμότητα αυτό, ρε αλήτες;

……………………..

Σου λέει ο Άδωνις η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι φιλεργατική.

Γιατί που να τρέχεις τώρα να κατεγγέλεις συμβάσεις,να διεκδικείς δεδουλευμένα, να πληρώνεις δικηγόρους,να χαλάς την ψυχολογία σου…Κάτσε εκεί απλήρωτος και δούλευε ωραία-ωραία και μια μέρα θα αυτορυθμυστεί η αγορά και θα πάρεις και συ κάτι.
Υ.Γ. Η μη καταβολή βουλευτικής αποζημίωσης σε κάτι τέτοιους θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη.
Υ.Γ. 2 Ο Άδωνις πάει κάθε μέρα στο Μαξίμου απο την πλαϊνή πόρτα και κατεβαίνει ο Τσίπρας και του δίνει ένα κίτρινο φάκελο. Δεν ξέρουμε τι έχει μέσα. Αλλά ακούμε τις δηλώσεις μετά.

………………………

Τα εργαλεία της τεχνικής ανάλυσης είναι οι δείκτες.

Ένας δείκτης είναι ένας μαθηματικός υπολογισμός που στηρίζεται στην τιμή της μετοχής ή τον όγκο συναλλαγών της ή και και στα δύο. Τα ονόματα των κυριοτέρων δεικτών είναι:Κινητός Μέσος Όρος 5 -30 και 200 ημερών, Στοχαστικός δείκτης, Λωρίδες Bollinger κ.λπ. Σήμερα με τη χρήση των υπολογιστών, η τεχνική ανάλυση είναι πολύ πιο εύκολη και χρήσιμη για τον υπολογισμό της κίνησης των τιμών των μετοχών. Επίσης σήμερα υπάρχουν αρκετά προγράμματα Τεχνικής Ανάλυσης τα οποία εφ’ όσον εφοδιαστούν με τα ιστορικά στοιχεία μιας μετοχής ή ενός δείκτη, παρουσιάζουν σε γραφήματα όλους τους σημαντικότερος δείκτες Τεχνικής Ανάλυσης

Κυριότερος μεσοπρόθεσμος δείκτης αγορών

Είναι ο λεγόμενος “Κινητός μέσος των 200 ημερών” Θεωρείται ο σημαντικότερος δείκτης για μετοχές, αλλά και για ολόκληρες αγορές. Η κίνηση του έχει διαπιστωθεί ότι επηρεάζεται τόσο από τα οικονομικά στοιχεία, όσο και από τις πολιτικές εξελίξεις (όταν πρόκειται για οργανωμένες αγορές όπως είναι το Χρηματιστήριο Αθηνών), ακόμα και από την γενικότερη ψυχολογία του επενδυτικού κοινού.

Ο χρυσός λόγος φ

Είναι ο αριθμός που προσεγγίζει στο άπειρο το 1,618033… και που προκύπτει αν διαιρέσουμε κάθε αριθμό της ακολουθίας Fibonacci, με τον προηγούμενο της σειράς. Επίσης εκφράζεται και ως (1 + √5) : 2 . Έχει σπουδαία εφαρμογή στην Τεχνική Ανάλυση και χρησιμοποιείται ευρέως στα διαγράμματα τιμών για τον εντοπισμό στηρίξεων και αντιστάσεων και γενικότερα καθορίζει πολύ σημαντικά επίπεδα ισορροπίας της προσφοράς και της ζήτησης.

Συμπερασματικά

Οποιαδήποτε μετοχή και οποιοσδήποτε δείκτης έχει 50% πιθανότητα να ανέβει και 50% να πέσει. Όποια μέθοδο και όποιο δείκτη και αν χρησιμοποιήσει κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την κίνηση των χρηματαγορών με ακρίβεια. Η τεχνική ανάλυση λειτουργεί με πιθανότητες και αποσκοπεί στο να βελτιώσει αυτές τις πιθανότητες προς όφελος του επενδυτή. Γενικά αν μία μέθοδος πρόβλεψης της κίνησης των τιμών των μετοχών έχει πιθανότητες επιτυχίας 60% θεωρείται επιτυχημένη.

……….

ΕΛΕΟΣ – ΑΙΣΧΟΣ!!

Αν είσαι ο Άκης, η Δικαιοσύνη καταλαβαίνει τη σοβαρότητα του προβλήματος της υγείας σου και σου επιτρέπει να βγεις από το κελί για να συνεχίσεις με εντατικό πρόγραμμα υδατοθεραπείας και θεραπευτικά κοκτέιλ στην πισίνα.

Αν τυχαίνει να μην είσαι κάτι σαν τον Άκη, αν δεν έχεις κλέψει δημόσιο χρήμα, αν δεν έχεις πάρει στη ζωή σου μίζες, τότε η Δικαιοσύνη αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι κάνεις θέατρο και δεν έχει τρεις όγκους στο κεφάλι, οπότε μπορείς ελεύθερα να πάρεις το δρόμο σου για τον άλλο κόσμο.

Έχει να πει κάτι για όλα αυτά η λαλίστατη Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων; Ή είναι απασχολημένη να μετράει απολυμένους και φυλακισμένους δικαστές, τώρα που ο Τσίπρας μας έκανε Τουρκία του Ερντογάν;

28.07.2017Επεισόδια και αναταραχή δημιουργήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στις φυλακές του…
Print Friendly, PDF & Email