Το Ισλαμικό Κράτος έκοψε τα αφτιά 25 τζιχαντιστών του στη Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έκοψε τα αφτιά από 25 τζιχαντιστές μέλη του επειδή τράπηκαν σε φυγή ενώ μάχονταν ενάντια στον ιρακινό στρατό σε μέτωπο κοντά στη Μοσούλη.

Όπως μεταδίδει η ιρακινή ιστοσελίδα Sumaria News, το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία στη Μοσούλη αποφάσισε να κοπούν τα αφτιά από 25 τζιχαντιστές επειδή δείλιασαν την ώρα της μάχης.

Πρόκειται για ήπια ποινή. Το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη μέχρι πρότινος τιμωρούσε με θάνατο όποιον το έβαζε στα πόδια κατά τη διάρκεια μάχης.

Επειδή όμως από ό,τι φαίνεται δεν έχουν πλέον την πολυτέλεια να εκτελούν όσους λιποψυχούν, οι τρομοκράτες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λειψανδρίας, πέρασαν στους ακρωτηριασμούς.

Οι τιμωρημένοι οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο της Μοσούλης. Εκεί κόπηκε από τον κάθε τζιχαντιστή το πάνω μέρος του ενός αφτιού του.

Η οργάνωση τους ενημέρωσε ότι αυτή τη φορά φάνηκε μεγαλόψυχη και τους προειδοποίησε ότι εάν το βάλουν ξανά στα πόδια θα τους κόψει εντελώς και τα δύο αφτιά.

Μεταξύ των 25 τζιχαντιστών που τιμωρήθηκαν, σύμφωνα πάντα με το Sumaria News, είναι Γάλλοι και Κινέζοι υπήκοοι.

Όταν μιλάμε για Γάλλους εννοούμε κυρίως αραβικής καταγωγής Γάλλους υπηκόους ενώ οι Κινέζοι είναι Ουιγούροι Τούρκοι από τη δυτική Κίνα.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να στέλνει στο εκτελεστικό απόσπασμα όσους δειλιάζουν.

Οι ακρωτηριασμοί αφτιών ενώ αποτελούν σκληρή τιμωρία στέλνουν τους τιμωρημένους ξανά στο μέτωπο αντί στον άλλον κόσμο.

Κάθε ημέρα που περνά τα ιρακινά στρατεύματα πλησιάζουν όλο και περισσότερο στη Μοσούλη από τον νότο και τα κουρδικά από τον βορρά.

Μέσα στη Μοσούλη υπολογίζεται ότι βρίσκονται 10.000 τζιχαντιστές, μπορεί όμως να είναι και περισσότεροι.

Η Μοσούλη, πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή του βορειοδυτικού Ιράκ, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μεσοποταμίας. Είχε περισσότερους από 2 εκ. κατοίκους πριν την καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.