Το Δευτεριάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (23/10)

________

 • Αν πεισθούν…

Η κυβέρνηση πρέπει να πείσει πρώτα αυτούς που έχουν τολμήσει να επενδύσουν στην Ελλάδα ή εκείνους που σχεδιάζουν να πάρουν το σχετικό ρίσκο.

Οταν αυτοί πεισθούν ότι κάτι έχει αλλάξει στον τρόπο με τον οποίο τούς αντιμετωπίζουν η πολιτική ηγεσία και το βαθύ ελληνικό κράτος, θα αποτελέσουν τον καλύτερο «μαγνήτη» για νέους επενδυτές.

Προς το παρόν, ταλαιπωρούνται αφάνταστα από ιδεοληπτικούς ή ανίκανους κυβερνητικούς παράγοντες και δημοσίους υπαλλήλους, που ασχολούνται μόνο με το τι «δεν μπορεί να γίνει».

Μέχρι να αλλάξουν αυτά με απτό τρόπο, κανείς δεν θα ακολουθήσει την προτροπή Τραμπ για να βρει ευκαιρίες στην Ελλάδα. Γιατί πρώτα θα ρωτήσει τους παθόντες.

Έντυπη Κ

________

AΠΙΣΤΕΥΤΑ: Στα  81,6 εκατ. ευρώ πήγαν την κφση της ΑΘΗΝΑ ΑΕ με το ποσοστό της JP ABAΞ στο 99,16%…

 • Στα 38,9 εκατ. ευρώ τα ΙΔΙΑ Κ/Φ-ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ της ΑΘΗΝΑ ΑΕ στις 30.6.2017
 • Στα 124,5 εκατ. ευρώ η ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ/ΙΔΙΑ Κ/φ της ΑΒΑΞ που αποτιμάται σε 49 εκατ. ευρώ…

ΑΘΗΝΑ: Μάλιστα σήμερα υπάρχουν αγοραστές στο +2% με 2 χιλ. τμχ. Χωρίς πωλητές παρά μόνον στο +20% για 700 τμχ συνολικά…

_______

H «Μπλε Κέδρος Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία» (ΑΕΕΑΠ), της οικογένειας Ευμορφίδη (Coco-mat), ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου σε οικόπεδο που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το μουσείο της Ακρόπολης.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 90 δωματίων που θα κοστίσει 10 εκατ. ευρώ και θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2018 ή στις αρχές του 2019. Το νέο ξενοδοχείο στην περιοχή του Μουσείου της Ακρόπολης θα είναι το τρίτο στην Αττική για την οικογένεια Ευμορφίδη, μετά το «COCO-MAT Hotel Nafsika» στην Κηφισιά και το COCO-MAT Hotel Athens στο Κολωνάκι.

……………….

Το ξενοδοχείο της Ακρόπολης θα είναι το τρίτο στην Αθήνα για την οικογένεια Ευμορφίδη, η οποία έχει διατηρήσει την ξενοδοχειακή δραστηριότητά της εκτός της Coco-Mat, στην οποία ήδη εδώ και μία διετία περίπου συμμετέχει και το Libra Group (Grace Hotels κ.ά.) του ομίλου Λογοθέτη.

Το «Coco-Mat Hotel Nafsika», βρίσκεται στην Κηφισιά προσελκύοντας κυρίως στελέχη εταιρειών αλλά και τουρίστες, με σταθερή πληρότητα άνω του 80% και επαναλαμβανόμενη πελατεία. Το ξενοδοχείο στο Κολωνάκι, κλείνει τώρα αισίως τον πρώτο χρόνο λειτουργίας «και η πληρότητά του είναι πάνω από τις αρχικές μας εκτιμήσεις. Το μέσο ποσοστό πληρότητας στον πρώτο χρόνο λειτουργίας ήταν στο 80% και μέσα στο Μάρτιο ξεπερνά το 85%», επισημαίνει ο κ. Περτέσης.

 • Η ιδιαιτερότητα του ξενοδοχείου επί της Πατριάρχου Ιωακείμ, σε μια παλιά πολυκατοικία του 1935 η οποία αγοράστηκε, ανακαινίστηκε και μεταμορφώθηκε σε ένα υπερσύγχρονο boutique hotel, είναι ότι στο lobby λειτουργεί κατάστημα της Coco-Mat, «γεγονός το οποίο εκπλήσσει και τους πελάτες του ξενοδοχείου».
 • «Ξεκινώντας κυρίως με εμπορικά ακίνητα, στόχος του ομίλου είναι η «Μπλε Κέδρος» να μετεξελιχθεί στην πρώτη Επενδυτική Ακινήτων που θα έχει επιχειρηματικό πλάνο με προσανατολισμό στον τουριστικό κλάδο.

Αυτή θα είναι και η στρατηγική στόχευση της “Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ”, σύμφωνα τουλάχιστον με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, έχοντας ήδη και τη θετική εμπειρία από τα υφιστάμενα ξενοδοχεία, ιδιοκτησίας του ομίλου.

 • Σημειωτέον ότι ο δανεισμός αυτή τη στιγμή της εταιρείας είναι μηδενικός», αναφέρει ο Χρήστος Μπομπόλιας, ο οποίος «τρέχει» τη νέα ΑΕΕΑΠ.
 • Με την είσοδο της «Μπλε Κέδρος» στο Χρηματιστήριο το 2018, θα διευρυνθεί και το μετοχικό σχήμα, ενώ τα νέα κεφάλαια θα διατεθούν για αγορές κυρίως τουριστικών ακινήτων.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr

_________

ΟΜΙΛΟΣ VIOHALCO

 

Ανοικτό έχει αφήσει ο όμιλος Viohalco το ενδεχόμενο να συστήσει ΑΕΕΑΠ, καθώς διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία.

 • Mεταξύ αυτών, συγκαταλέγονται το εμπορικό κέντρο River West στον Kηφισό, το όμορο IKEA που μισθώνεται στον όμιλο Φουρλή και το νέο εμπορικό κέντρο στην Kόρινθο (Mare West).

__________

 • H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Φωτογραφία του Κώστας Στούπας.

__________

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Σε συνέχεια των  ανακοινώσεων της INTRALOT με ημερομηνία 30.7.2015 & 19.10.2017 και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σας γνωστοποιούμε ότι το τίμημα για την εξαγορά του 65%της εταιρίας Bit8 ανέρχεται σε € 7εκ. και θα καταβληθεί εντός του 2017.

 • Αναλυτικότερα θα καταβληθεί το ποσό των € 6,2 εκ. για την απόκτηση του 61% των μετοχών της εταιρίας Bit8, ενώ για την άσκηση δικαιώματος απόκτησης μετοχών που αναλογούν σε ποσοστό 4% θα καταβληθεί το ποσό των € 800 χιλ. Με βάση τα ανωτέρω το συνολικό τίμημα για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρίας Bit8 θα ανέλθει σε €12,7 εκ.

___________

ΣΧΟΛΙάκι: Πρέπει να βγάζουν ή μάλλον να της βγάζουν το… λάδι για να λένε έστω τα στοιχειώδη οι περισσότερες των κ.κ. εισηγμένων μας…

___________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΠΕ: Η κα Έλλη Διγενή Ανώτερη Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών σύμφωνα με την από 23/10/2017 γνωστοποίηση συναλλαγής προς την εταιρεία, προέβη την 19/10/2017 σε πώληση 2.221 κοινών μετοχών της Εταιρείας, συνολικής αξίας €15.569,21.

 • ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ: Υπάρχουν άτομα που μόχθησαν πολύ στη ζωή τους, στερήθηκαν αρκετά έως και πολλά προκειμένου να μορφωθούν, να εκπαιδευτούν στις μεγαλύτερες βαθμίδες μόρφωσης των ειδικοτήτων τους κ.λπ. Δεν μπορούμε λοιπόν να εξομοιώνουμε τις απολαβές τους με αυτές των…φραπεδάκηδων, τεμπέληδων, οκνηρών κ.λπ ομοίων ή παρομίων χαρακτηριστικών που ξαφνικά θέλουν ισότητα στα πάντα. Φυσικά, μία κακώς εννοούμενη ισότητα…

____________

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ από τον ΗΛΙΑ ΜΑΚΡΗ στην ΚΥΡ.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

makr--3

________

Αποτελέσματα Ιταλίας, για τα χτεσινά δημοψηφίσματα για την (σημαντική) αύξηση της αυτονομίας των περιοχών:  Λομβαρδία: 95% υπέρ…. Βενετία: 98% υπέρ.

ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ

________

Τρόμος επικράτησε στην γειτονική Αλβανία, όταν ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος φέρεται να μπήκε στον αλβανικό εναέριο χώρο και να πετούσε επί 6 έως 8 λεπτά σε χαμηλό ύψος κάνοντας τα τζάμια των σπιτιών να τρίζουν και τους Αλβανούς να τρέχουν, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, να μπουν στα σπίτια τους.

Το γεγονός μάλιστα ότι η πτήση ήταν νύχτα, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία δεδομένου ότι οι σχέσεις Τιράνων και Αθήνας είναι τεταμένες αυτό το διάστημα λόγω των αλυτρωτικών ενεργειών της Αλβανίας και της επίθεσης που δέχεται από την κυβέρνηση Ράμα η ελληνική εθνική μειονότητα στη Χειμάρρα. Ίσως λοιπόν η πτήση να ήταν ένα μήνυμα στην Αλβανία.

Από ελληνικής πλευράς βεβαίως δεν επιβεβαιώνεται πώς το μαχητικό F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας παραβίασε τον εναέριο χώρο της Αλβανίας και επισημαίνεται πώς η πτήση ήταν εντός ελληνικού εναέριου χώρου στο πλαίσιο ασκήσεως των Ένοπλων Δυνάμεων. Το μήνυμα πάντως όπως και να έχει εστάλη σε αυτούς που νομίζουν ότι η Ελλάδα μπορεί να ανέχεται τις προκλήσεις της Αλβανίας και τα παιχνίδια της σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας.

www.pentapostagma.gr

_______