Το Α-Ω του Σαββατοκύριακου για τον κόσμο των αγορών και όχι μόνον

ΑΓΟΡΑ- ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ: Στον δείκτη FTSE/X.A Mid Cap εισάγονται οι μετοχές: Ιντραλότ, Attica Bank, Νηρεύς, Audiovisual και Unibios. Αντιθέτως διαγράφονται οι μετοχές: Δρομέας, Ικτίνος, Κανάκης, Q&R, Creta Farm, ΟΛΘ,Τεχνική Ολυμπιακή, Πλαστικά Θράκης, Centric Συμμετοχών και Σαράντης.

ΒΓΑΖΟΥΝ από τον δείκτη τον ΟΛΘ και τα ΠΛΑΘ;; Και βάζουν τις ΑΒΕ και ΒΙΟΣΚ; Μεσαία κεφαλαιοποίηση με αποτιμήσεις ξανά των 4 εκατ. και 2,5 εκατ. ευρώ. Και κάτι άλλο… μέχρι τώρα ο δείκτης αυτό είχε στις τάξεις του 20 μετοχές. Δηλ.τώρα εισάγοντας (5) και διαγράφοντας (10) στο εξής θα έχει… 15 μετοχές; Κι αν ναι (φυσικά, ναι), γιατί δεν το επισημαίνουν/εξηγούν; Και για όλους πέρα βρέχει.. Πουθενά αναφορά… ό,τι τους π(λ)ασσάρουν, απλά το (ανα)μεταδίδουν…

ΒΕΒΑΙΑπολύ μικρή σημασία έχουν για τον μ/μ και τους νοήμονες επενδυτές οι δείκτες και όλα τα συμπαρομαρτούντα… Απλά, μας τρομάζει η λογική των αρμοδίων που υποτίθεται ότι φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Εδώ, μιλάμε για ΠΑΡΑΝΟΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Παραμένει σαν πρώτη στήριξη η ζώνη 620 – 615, ενώ σαν τελευταίο “οχυρό” δείχνει το επίπεδο των 593 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών). Πρώτη αντίσταση στην ζώνη 630 – 635, ενώ η υπέρβαση της πολύ δύσκολης αντίστασης των 650 μονάδων, θα χρειαστεί, ασυγκρίτως, υψηλότερες συναλλαγές.

ΔΤΡ: Η μέγιστη αποδεκτή υποχώρηση, για να μην κινδυνεύσει η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση είναι μέχρι τις 770-765 μονάδες.

ECONOMIST: Γιατί η Ιταλία θα πρέπει να ψηφίσει όχι στο δημοψήφισμα της; Με αυτό τον τρόπο απαντάει σε κύριο άρθρο του ο Economist τονίζοντας ότι οι Ιταλοί πρέπει να ψηφίσουν ΟΧΙ, να ταχθούν κατά του Renzi του ιταλού πρωθυπουργού. Η Ιταλία χρειάζεται ριζικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες δεν γίνονται. Η Ιταλία εδώ και καιρό είναι η μεγαλύτερη απειλή για την επιβίωση του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 • Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της έχει κολλήσει στα επίπεδα των τελών της δεκαετίας του 1990. Η αγορά εργασίας της Ιταλίας είναι αρτηριοσκληρωτική. Οι τράπεζες πνιγμένες από μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Η κατάσταση επιβαρύνεται με το δεύτερο υψηλότερο χρέος στη ζώνη του ευρώ, στο 133% του ΑΕΠ με την Ελλάδα ως γνωστό στην κορυφή. Αν η Ιταλία χρεοκοπήσει, θα είναι πάρα πολύ μεγάλη για να διασωθεί.
 • Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί ποντάρουν στον Matteo Renzi, τον νεαρό πρωθυπουργό. Ο Renzi θεώρησε ότι το μεγαλύτερο βασικό πρόβλημα της Ιταλίας είναι η θεσμική παράλυση και έχει ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την 4η Δεκεμβρίου του 2016, σχετικά με τις συνταγματικές αλλαγές.  Αυτό, σε συνδυασμό με ένα νέο εκλογικό νόμο που στηρίζει το μεγαλύτερο κόμμα της πλειοψηφίας, θα του δώσει τη δύναμη να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται απεγνωσμένα η Ιταλία, ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται.

ΕCONOMIST(I): Εάν το δημοψήφισμα αποτύχει, ο κ Renzi λέει ότι θα παραιτηθεί. Οι επενδυτές, και πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, φοβούνται ότι με ένα ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα μετατρέψει την Ιταλία στο «τρίτο ντόμινο» ανατροπής της διεθνούς τάξης, μετά το Brexit και την εκλογή του Donald Trump.

 • Όμως η συνταγματική αναθεώρηση του Renzi αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει το κύριο πρόβλημα, το οποίο είναι η απροθυμία της Ιταλίας για μεταρρυθμίσεις. Και τα τυχόν δευτερεύοντα οφέλη αντισταθμίζονται από τα μειονεκτήματα όπως ο κίνδυνος αστάθειας πολιτικής.
 • Στην Ιταλία 65 κυβερνήσεις έχουν υπάρξει από το 1945. Η Ιταλία είχε τον Μπενίτο Μουσολίνι και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι ανησυχητικά ευάλωτη…Ο κίνδυνος για τον Renzi είναι ότι ο κύριος αντίπαλος του είναι ο Beppe Grillo, πρώην κωμικός και ηγέτης του Κινήματος 5 Αστέρων ενός συνασπισμού που ζητά την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έξοδο από το ευρώ.
 • Βρίσκεται ελάχιστα πίσω από το κόμμα του Renzi στις δημοσκοπήσεις και πρόσφατα κέρδισε τους δήμους της Ρώμης και του Τορίνο. Το φάντασμα του Grillo ως πρωθυπουργός, πολλοί Ιταλοί και ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, θα το θεωρήσει ανησυχητικό φαινόμενο. Όλη αυτή την κρίση την έχει δημιουργήσει ο Renzi ποντάροντας το μέλλον της κυβέρνησής του σε λάθος δημοψήφισμα.
 • Οι Ιταλοί δεν πρέπει να εκβιάζονται. Ο  Renzi θα ήταν σε καλύτερη θέση εάν υποστήριζε περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τα πάντα, από τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος έως την βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος… Ο Renzi έχει ήδη χάσει σχεδόν δύο χρόνια με συνταγματικά τερτίπια. Όσο πιο γρήγορα η Ιταλία μεταρρυθμιστεί, τόσο το καλύτερο για την Ευρώπη.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟΝ – ΕΥΔΑΠ (ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ): Ο τίτλος δίνει αγοραστικό σήμα με κατοχύρωση του 548 επίπεδο που είναι και κύρια αντίσταση.

 • Κύρια στήριξη έχει στην ζώνη του 510, Θυμίζουμε ότι βγαίνει από τον ftse και αντικαθίσταται από τον Σαράντη.
 • Μία διάσπαση του 548 θα μπορούσε να δώσει κίνηση στην ζώνη του 6 που είναι και μεσοπρόθεσμη αντίσταση

Η ΕΙΚΟΝΑ της μετοχής JUMBO

  Τελευταίων 7 ημερών 12,400 13,300 4,40 762.918 2.153 9.763.864
  Τελευταίων 30 ημερών 11,320 13,300 3,10 2.230.949 9.612 27.691.084
  Τελευταίων 3 μηνών 10,500 13,300 25,35 6.592.066 24.163 77.310.874
  Τελευταίων 6 μηνών 10,000 13,300 17,91 14.709.753 48.261 167.253.663
  Τελευταίων 12 μηνών 8,300 13,300 36,41 47.997.507 110.947 511.369.400

ΙΚΤΙΝΟΣ: Καλεί τους μετόχους της εταιρείας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 20η Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 μ.μ. στα γραφεία της εταιρείας στην Λυκόβρυσης 7 – Μεταμόρφωση, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα παρακάτω θέματα: 1. Αγορά Ιδίων Μετοχών και 2. Την διανομή κερδών προηγούμενων ετών. Εν τω μεταξύ χθες πραγματοποίησε συναλλαγές 322 χιλ. τμχ (-0,59% στα 0,8490) κι όλες σχεδόν στο άνοιγμα της συνεδρίασης. Αν μη τι άλλο, όσοι την παρακολουθούν ή ασχολούνται με την μτχ του έχουν μεγάλη περιέργεια για την συνέχεια…

ΚΑΝΑΚΗΣ: Νέα ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΨΗΛΑ για τον τίτλο του, που κερδίζει μία θέση στο ΠΑΝΘΕΟΝ των πλέον αξιόπιστων εισηγμένων στην ιστορία του ελληνικού χρηματιστηρίου. Χώρια τις διανομές μερισμάτων και τις επιστροφές κεφαλαίου που πραγματοποιεί ανελλιπώς (μόνον εφέτος επέστρεψε 0,11 ευρώ)… Και η επιβράβευση; Τον αποσύρουν από τον FTSEM για να βάλουν την ΑΒΕ(!!)… Δεν οφείλει σεντ σε τράπεζες εδώ και πολλά, πάρα πολλά χρόνια… Τα ταμειακά διαθέσιμα (7,3 εκατ.) υπερκαλύπτουν τις συνολικές υποχρεώσεις του κατά 50% περίπου(!!) Και κάθε χρήση αυξάνει την κερδοφορία του…

ΛΥΠΗΡΗ η διαπίστωση διαρκείας της αντιμετώπισης και των κριτηρίων που χρησιμοποιούν οι εγκέφαλοι του Χ.Α. στο να διακρίνουν τις εταιρείες και τις μετοχές τους. ΑΚΟΥ λέει η ΑΒΕ (με τα δεκάδες εκατ. των ζημιών της, τον απίστευτα υψηλό δανεισμό της κλπ κλπ) στη θέση της ΚΑΝΑΚΗΣ… Παρανοικά πράγματα…

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ+ΜΕΤΚΑ: Στα 8,60 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο της μετοχής του ΜΥΤΙΛ η Axia Ventures, από 6,30 ευρώ προηγουμένως, ενώ για τη ΜΕΤΚΑ η τιμή στόχος μειώνεται στα 7,80 ευρώ, από 9,30 ευρώ προηγουμένως.
Η Axia Ventures διατηρεί την σύσταση για τον ΜΥΤΙΛ σεΑγορά, ενώ υποβαθμίζει εκείνη της ΜΕΤΚ σε Ουδετερότητα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της το 2016 διαμορφώνεται ως έτος κλειδί για τον όμιλο, καθώς οι συνθήκες (κυρίως στην ελληνική αγορά ενέργειας) και οι δράσεις διαχείρισης θέτουν τον κλάδο της μεταλλουργίας και τις επιχειρήσεις ενέργειας σε ισχυρή θέση, προκειμένου να αποκομίσουν υψηλές αποδόσεις τα επόμενα έτη.

ΟΜΟΛΟΓΑ: Σταθεροποιητική η εικόνα και στην Αγορά ομολόγων, όπου διακρατήθηκαν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, με την απόδοση του Ελληνικού 10ετους να διαμορφώνεται στο 6,90%.

ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ, ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ, ΒΑΦΟΥΝ, ανακαινίζουν το γραφείο που θα στεγάσει το «Παράρτημα Πρωθυπουργικού Γραφείου», που ορισμένοι επιμένουν να το ονομάζουν «Το Χαλαρόν», στον πρώτο όροφο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.

 • Γιατί «Το Χαλαρόν»; Γιατί η ουσιαστική δουλειά του θα είναι η ολιγόωρη φιλοξενία του Αλέξη Τσίπρα σε αυτό όταν επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και θα λειτουργεί ως χώρος συνάντησης με βαλκάνιους ηγέτες, όπως ο ίδιος είχε πει. Ολα τα άλλα θα γίνονται από το γραφείο στην Αθήνα.
 • Μήπως όμως (λένε μερικοί) η ουσιαστική χρησιμότητά του είναι η ύπαρξη ενός χώρου βολέματος κολλητών και ημετέρων, αλλά και η λειτουργία ενός ακόμη πόλου εξουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη;
 • Ας μην ξεχνάμε ότι η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει έντονη παρουσία και ισχυρές προσωπικότητες, οπότε η τοποθέτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου η οποία συντάσσεται με τους «53 +» στη θέση της διευθύντριας του γραφείου φέρει έναν ισχυρό συμβολισμό.
 • Η 28χρονη Θεσσαλονικιά, η οποία κλέβει τα βλέμματα στο ΥΜΑΘ όταν επιβλέπει τις εργασίες, αρνείται να πει το παραμικρό για την τοποθέτησή της (προς το παρόν).
 • Πάντως, εκείνο που έμαθα είναι ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ σπάει το κεφάλι του να θυμηθεί ποιες άλλες νέες μελαχρινές από τη Θεσσαλονίκη ενδιαφέρθηκαν για να διεκδικήσουν τον δήμο Θεσσαλονίκης το 2014, ώστε να δουν ποια θα είναι η επόμενη για να διοριστεί σε υψηλή θέση.(Από τον χθεσινό 25/11 BΗΜΑτοδότη) 

ΡΕΚΟΡ: Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν ξανά οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια συνεδρίαση μειωμένου ωραρίου. Στη λήξη της ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,39% στις 2.213 μον., ο Dow Jones + 0,36% στις 19.152 ο δε Nasdaq +0,34% στις 5.399 μονάδες. Ο Russell 2000 +0,20% στις 1.345, καταγράφοντας άνοδο για 15η σερί ημέρα, το μεγαλύτερο ανοδικό σερί της 20ετίας +βάλε…

ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟ επίπεδο, την δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση με απώλειες πραγματοποίησε χθες ο ΓΔ χωρίς όμως να επηρεάζει αυτό την βραχυπρόθεσμη ανοδική του τάση, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 644 μονάδες (γραμμή ΑΒ) στο ημερήσιο διάγραμμα, προσεγγίζοντας και πάλι το επίπεδο της υπεραγορασμένης ζώνης, με τις πιθανότητες δημιουργίας «χρυσού» σταυρού να αυξάνονται, καθώς πολύ κοντά στην ανοδική διάσπαση του κινητού μέσου όρου των διακοσίων ημερών βρίσκεται αυτός των πενήντα (Θεόδ. Σεμερτζίδης στο liberal.gr).

…….

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ

 25-11-16-%ce%91%ce%92%ce%93

…….

YΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Στο τελευταίο κλείσιμο πριν το Βρετανικό δημοψήφισμα ο ΔΤΡ είχε κλείσει στις 1032,92 μονάδες (χθεσινό κλείσιμο στις 795,06, ημερήσιες απώλειες 5,23%)… Η μετοχή της ΑΛΦΑ στα 2,3600 ευρώ (χθες στα 1,8100 ευρώ, +1,12%)
Η Εθνική στα 0,2750 ευρώ (χθες στα 0,2130, -1,39%)
Η Eurobank στα 0,8800 ευρώ (χθες στα 0,6490, -3,57%)
Η δε μετοχή της Πειραιώς στις 23/6 είχε κλείσει στα 0,2500 ευρώ, ενώ χθες στα 0,1950 ευρώ στο – 0,51%.

ΧΡΥΣΟΣ: ‘Ο,τι τους κατέβει στο κεφάλι και ό,τι τους υπαγορεύει το συμφέρον τους- ανάλογα με τις θέσεις που έχουν λάβει- κάθονται και το γράφουν. Η ουσία είναι μία και δεν αλλάζει… ‘Εχει πεθάνει το είδος… Αρκετά αργότερα, βλέπουμε…

ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ: Ψήφο εμπιστοσύνης στο πλαίσιο έγκρισης του προϋπολογισμού του 2017 κέρδισε σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 ο Ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi, στην Κάτω Βουλή μόλις 10 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του κρίσιμου ιταλικού δημοψηφίσματος περί της συνταγματικής μεταρρύθμισης που προτείνει.

 • Ο ιταλικός προϋπολογισμός για το ερχόμενο έτος μεταξύ άλλων αυξάνει τις δαπάνες συντάξεων και υγείας, ενώ αναβάλλει μια μεγάλη αύξηση στον ΦΠΑ.
 • Η ιταλική Κάτω Βουλή υπερψήφισε την κυβέρνηση με 348 ψήφους υπέρ και 144 κατά, σε μια ψηφοφορία εμπιστοσύνης που προκλήθηκε από τον Renzi με σκοπό την επιτάχυνση της έγκρισης του πακέτου του προϋπολογισμού για το 2017.
 • Βεβαίως, αν ο Renzi είχε ηττηθεί στη συγκεκριμένη ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, θα είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί από πρωθυπουργός.

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ –  Καρδίτσα

Image result for ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Image result for ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Image result for ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Image result for ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Image result for ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Image result for ΚΑΡΔΙΤΣΑ