Τουρκία: Περισσότερες από 35.000 συλλήψεις μετά το πραξικόπημα

23.10.2016 17:08

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ και μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι συνελήφθησαν στη γειτονική χώρα και συνολικά για 82.000 διενεργήθηκε έρευνα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ανάμεσα σε αυτούς που ερευνήθηκαν, 26.000 αφέθηκαν ελεύθεροι “υπό δικαστικό έλεγχο”, διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ομιλία του χθες βράδυ στο Αφιόν Καραχισάρ, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει εξόριστος στις ΗΠΑ και τους υποστηρικτές του, ότι ενορχήστρωσαν το στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου περισσότεροι από 270 άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν. Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν ένα πρωτοφανές κύμα εκκαθαρίσεων για την εκδίωξη όλων όσοι πιστεύεται ότι είναι υποστηρικτές του Γκιουλέν. Μέσα μαζικής ενημέρωσης, δικαστικό σύστημα, στρατός, εκπαίδευση… Οι εκκαθαρίσεις αφορούν όλους τους τομείς, κάτι που επικρίνεται από τη Δύση.

Shortlink:

Contact us | About us | Terms & conditions | Privacy policy
Mikrometoxos 2014