Τουρκία: Η αστυνομία προχωρά συνεχώς σε νέες συλλήψεις

Συνεχίζονται οι συλλήψεις στην Τουρκία για το αποτυχημένο πραξικόπημα με την τουρκική αστυνομία να πραγματοποιεί επιδρομές σε περισσότερα από 100 σημεία στην Κωνσταντινούπολη σήμερα τα χαράματα η τουρκική αστυνομία.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η αστυνομία της διεύθυνσης οικονομικών εγκλημάτων διεξάγει επιχειρήσεις στο πλαίσιο πάταξης του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί πως βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε αργά χθες το βράδυ ότι 40.029 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και περίπου οι μισοί παραμένουν φυλακισμένοι και εκκρεμεί η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος τους.

Ο Γιλντιρίμ δήλωσε επίσης πως διακόπηκε η λειτουργία 4.262 εταιρειών και θεσμών που διατηρούσαν δεσμούς με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Κατά τις εκκαθαρίσεις που έγιναν στις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομια, τη δημόσια διοίκηση και το δικαστικό σώμα, 79.900 άτομα παύθηκαν από τα καθήκοντά τους, ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.