Τι τονίζει στο σημερινό σχόλιo του το τμήμα ανάλυσης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ

18 MAIOY

Στη σημερινή συνεδρίαση η νευρικότητα ήταν και πάλι παρούσα, με τα τεχνικά όρια προς τα πάνω και προς τα κάτω (800 και 780 μονάδες αντίστοιχα) να καλούνται να επιβεβαιωθούν αναλόγως της κίνησης, που θα προκύψει από την ειδησεογραφία. Χωρίς όμως να αμφισβητείται ο επικείμενος ‘λευκός καπνός’ της Δευτέρας με τα θετικά χρηματιστηριακά επακόλουθα.

Η χθεσινή συνεδρίαση, διέψευσε κατηγορηματικά όσους πιστεύουν ότι το Χ.Α. θα μπορούσε να αυτονομηθεί, σε ενδεχόμενη διεθνή κρίση. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το χθεσινό ‘Gravestone doji’ στο ημερήσιο γράφημα του Δείκτη, δεν αφήνει κανένα ερωτηματικό ούτε για το ποιος ήταν ο νικητής της χθεσινής ‘παρτίδας’ μεταξύ των δύο ‘αιωνίων αντιπάλων’, αλλά ούτε και για την συνέχεια.

Ο κίνδυνος σχηματισμού διπλής κορυφής στις 800 μονάδες αυξήθηκε σημαντικά, καθώς εκτός από το κακό διεθνές περιβάλλον, δεν διαφαίνεται κάποια πρόοδος στην γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των Δανειστών μας, σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους.

Ως εκ τούτου, ως πιθανότερο σενάριο φαντάζει η νέα δοκιμασία των 780 μονάδων. Από την αντοχή της θα κριθεί η ενεργοποίηση του προαναφερθέντος σχηματισμού.

  • Σε ενδεχόμενη παραβίασή των αναμένουμε τον Δείκτη να κινηθεί προς τις 770 μονάδες, όπου εκεί θα κριθεί η βραχυπρόθεσμη τάση, που έως τότε θα παραμένει σαφέστατα ανοδική, αλλά με μικρότερη ένταση.
  • Για την περίπτωση του Τραπεζικού δείκτη, η δεύτερη, αποτυχημένη, απόπειρα υπέρβασης της διακεκαυμένης ζώνης των 1080 – 1094 μονάδων επιβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την εκτίμησή μας ότι για την υπέρβασή της θα χρειαστεί πολύς χρόνος, χρήμα και κυρίως η συμφωνία μεταξύ των Δανειστών μας.

Θαν. Σταυρόπουλος

@euro2day.gr