Τι συζήτησαν Ιερώνυμος– Φούχτελ στην Αρχιεπισκοπή

Τον Ομοσπονδιακό υπουργό της Γερμανίας και επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ υποδέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Νέα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε αναφορά στα προγράμματα της Εκκλησίας, επισημαίνοντας ότι θα διαμορφωθούν νέα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης που μπορούν να στηριχθούν με τη συνεργασία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Μίλησε επίσης για το φιλανθρωπικό έργο και τις δραστηριότητες της ΜΚΟ «Αποστολής», η οποία στηρίζει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, είτε Ελλήνων που επλήγησαν από την οικονομική κρίση είτε προσφύγων και μεταναστών. Επιπλέον, έκανε λόγο για προγράμματα βιομηχανίας, προσκυνηματικού τουρισμού και εθελοντισμού.

Ο κ. Φούχτελ, από την πλευρά του, συνοδεία μελών της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, κατέθεσε τις απόψεις τόσο τις προσωπικές όσο και των λοιπών μελών αναφορικά με τα προγράμματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και για μελλοντικά σχέδια.

Η συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί συγκεκριμένων θεμάτων και δη η αντιμετώπιση των πρακτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Τ.Α. βρίσκονται στο επίκεντρο των δράσεων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.