Τι θα σηματοδοτούσε η γραβάτα του Τσίπρα… για το ελληνικό χρηματιστήριο και τις τραπεζικές μετοχές; –

Mια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση σήμερα @bankingnews.gr

Εάν – υποθέσουμε – επικρατήσει το ιδανικό σενάριο δηλαδή η Ελλάδα καλύψει μέσω δανεισμού από τις αγορές τα 10 δισεκ. και αυτό το σενάριο η αγορά το πιστέψει το country risk εντυπωσιακά θα υποχωρήσει.
….
Η σημειολογία της γραβάτας δηλαδή η μεταστροφή από το αποτυχημένο concept  της αντιδραστικής αριστεράς σε μια πολιτική κατεύθυνση εξομάλυνσης των σχέσεων με τις αγορές θα σηματοδοτούσε μια περίοδο ευφορίας μετά από 8 χρόνια ύφεσης, καθοδικού οικονομικού κύκλου και ιστορικών ζημιών.
…..
Η γενική πεποίθηση είναι ότι η κυβέρνηση έχει υποχωρήσει σε όλα άρα μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει και επίσημα ο ανοδικός κύκλος για την Ελλάδα, την οικονομία και τις αγορές.
Ανοδικός κύκλος σε ένα ιδανικό σενάριο τι σημαίνει αυτό;
….
Όλοι εστιάζονται στο εάν η ελληνική κυβέρνηση θα πιάσει τους στόχους, εάν ενεργοποιηθεί η όχι ο κόφτης ή εάν θα ενεργοποιηθούν μέτρα και αντίμετρα ή εάν είναι εφικτοί οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα.
….
Ο βασικός καταλύτης που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της ελληνικής αγοράς είναι εάν τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα που θα χρειαστεί άλλα 10 δισ. θα τα αναζητήσει από τις αγορές ή θα προσφύγει σε κάποιο εξελιγμένο 4ο μνημόνιο ή εάν υπάρξει μετάθεση του τρίτου μνημονίου.
….
Αρχές 2018 θα διαφανεί εάν η Ελλάδα καταφέρει να καλύψει τα 10 δισεκ. κεφαλαιακών αναγκών του 2018 και 2019 με ίδια μέσα από τις αγορές ή θα χρειαστεί μηχανισμό προστασίας.

….

  • Εάν – υποθέσουμε – επικρατήσει το ιδανικό σενάριο δηλαδή η Ελλάδα καλύψει μέσω δανεισμού από τις αγορές τα 10 δισεκ. και αυτό το σενάριο η αγορά το πιστέψει το country risk εντυπωσιακά θα υποχωρήσει.

Πως μεταφράζεται αυτό;

Χρηματιστήριο σε βάθος 18 μηνών από σήμερα στις 1200 μονάδες

Μετοχές τραπεζών σε σχεδόν διπλάσιες τιμές
Πειραιώς 0,50 ευρώ, Εθνική 0,80 ευρώ, Eurobank 2 ευρώ και Alpha bank 3,5 ευρώ.

Ομόλογα – Το 10ετές θα εμφανίζει απόδοση 4% ή 3,8% με 4,2%.

Όσο και εάν αυτά φαντάζουν ακραία υπερτιμημένες τιμές… μπορούν να μετατραπούν σε ρεαλιστικούς στόχους εάν – προσοχή εάν – η Ελλάδα καλύψει τις δανειακές τις υποχρεώσεις  από το 2018 και μετά με ίδια μέσα δηλαδή μέσω εκδόσεων ομολόγων και άλλων εργαλείων.

www.bankingnews.gr

 

* ,