Τη νέα μόδα, τη γνωρίζετε; Αν όχι, δώστε βάση στα όσα ακολουθούν…

Τη νέα μόδα, τη γνωρίζετε; Αν όχι, δώστε βάση στα όσα ακολουθούν, μπορείτε εύκολα να γίνετε ”ενεργειακός πωλητής” και με κρατική, παρακαλώ, βοήθεια. Πραγματικός συνωστισμός, λοιπόν, για τη σύσταση, λειτουργία και αδειοδότηση εταιρειών πώλησης ρεύματος και το ”S&B”,σας αποκαλύπτει το γιατί.

Πέραν των κλασικών μεγάλων παικτών στην ενέργεια – ELPEDISON, Ήρων, Protergia –  ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει πολλές ακόμα εταιρείες, όπως:

– Η προβληματική Ελληνική Χαλυβουργία του Μάνεση, που έχει τεράστια χρέη και δεν προχώρησε σε αύξηση κεφαλαίου.

– Η Green Steel, θυγατρική της Χαλυβουργίας Ελλάδας, επίσης της οικογένειας Μάνεση, με αντικείμενο την ανακύκλωση, επεξεργασία και εμπορία υπολειμμάτων και παραπροϊόντων χάλυβα.

– Ο Τιτάνας, η γνωστή τσιμεντοβιομηχανία

– Η Interbeton, δομικά υλικά, επίσης του ομίλου Τιτάνα

– Η Shell Energy Europe (Λονδίνο)

– Η Group Trans Εnergy (Βουλγαρία)

– Και η Duff Energy (Λουξεμβούργο)

Δείτε τώρα, γιατί τέτοια προσέλευση: Η Ελλάδα, έχει από τις υψηλότερες οριακές τιμές συστήματος στη Νότια Ευρώπη. Και οι περισσότεροι εισάγουν φθηνή ηλεκτρική ενέργεια από Βουλγαρία, Τουρκία κ.λπ. Και ενώ ο ΛΑΓΗΕ, τους πληρώνει κάθε εβδομάδα(!), οι εισαγωγείς πληρώνουν τους προμηθευτές τους, κάθε 1-2 μήνες! Οι εισαγωγείς, επιπλέον, πληρώνονται σε μετρητά και σε καλύτερη τιμή!

Πρόκειται για σκάνδαλο ολκής και το γεγονός αυτό, μόνο… απελευθερωμένη αγορά δεν συνιστά, αλλά επιδοτούμενο άνισο ανταγωνισμό προς την παραγωγό ΔΕΗ και τους άλλους μεγάλους ιδιώτες επενδυτές, που αποδεδειγμένα έχουν δαπανήσει μεγάλα ποσά, για να εισέλθουν στη συγκεκριμένη αγορά.

Και ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτό το σκάνδαλο, είναι να πέσει η οριακή τιμή και να σταματήσει ο ΛΑΓΗΕ, να τους πληρώνει κάθε εβδομάδα, ενώ τους παραγωγούς ΑΠΕ, τους έχει μήνες απλήρωτους.