Την προσπάθεια ανοδικής ανάτασης βοηθάει για πρώτη φορά ο Τραπεζικός δείκτης

Ο γ.δ. με ένα ισχυρό ανοδικό “candlestick” έτμησε τη βραχυχρόνια περιοχή αντίστασης των 910 μονάδων και την ζώνη αντίστασης των 935 με 940 μονάδων, αλλάζοντας ριζικά τα πλάνα των “Bears” και υποχρεώνοντάς τους σε μια αναδίπλωση δυνάμεων προς το πολύ κρίσιμο επίπεδο των 970 με 980 μονάδων, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Σε περίπτωση εκδήλωσης νέου καθοδικού “pullback” ο γ.δ. θα πρέπει να διακρατήσει την περιοχή, που εκτείνεται μεταξύ των 895 με 900 μονάδων για να μπορέσουμε να “στήσουμε το σκηνικό” του προαναφερόμενου ανοδικού σεναρίου προς τις 980 μονάδες. Ειδάλλως η επιβεβαιωμένη καθοδική τμήση των 895 μονάδων θα επαναφέρει τον Δείκτη σε καθοδική τροχιά ανοίγοντας τον δρόμο για το ισχυρό επίπεδο στήριξης των 860 με 850 μονάδων.

Πόντους στο εν εξελίξει ανοδικό σενάριο δίνει και η διαγραμματική ανάλυση του “weekly chart” τιμών με το εκτενές “μαξιλάρι” στήριξης, στις 885 με 850 μονάδες να ξεδιπλώνει μετά από 50 μέρες “λειψυδρίας”, έναν ιδιότυπο σχηματισμό ανοδικού στροφέα, που μπορεί με τους δέοντες καταλύτες να σπρώξει την Αγορά προς το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων ανανεώνοντας το “οξυγόνο” στους “Bulls”.

Μετά από 7 συνεδριάσεις ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης “ξανακοίταξε στα μάτια” το επίπεδο των 300 – 305 μονάδων, διεκδικώντας το επόμενο διαγραμματικό πάτημα για την ανοδική κίνηση προς το όριο των 320 με 325 μονάδων.

“Εδώ, όπως και στο Γενικό Δείκτη, το επίπεδο το οποίο δε πρέπει να αλλοιωθεί σε ένα πιθανό ‘pullback’ είναι το 289.

Βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια ανοδικής ανάτασης δίνει για πρώτη φορά ο Τραπεζικός δείκτης με τη διάσπαση του σημείου των 114 μονάδων και την ανοδική του κατεύθυνση προς τις 122 με 124 μονάδες” αναφέρει ο υπεύθυνος τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.