Την πάτησε ο Ψυχάρης και δεν γλιτώνει – Τσάμπα η αναβολή – Έρχεται ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ

ÊáôáèÝôåé ï Óôáýñïò Øõ÷Üñçò óôçí ÅîåôáóôéêÞ ÅðéôñïðÞ ôçò ÂïõëÞò ãéá ôç ÷ïñÞãçóç ôñáðåæéêþí äáíåßùí óå ÌÌÅ êáé êüììáôá, ÔåôÜñôç 3 Áõãïýóôïõ 2016. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Τζάμπα η αναβολή που πέτυχαν οι συνήγοροι του Σταύρου Ψυχάρη. H εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, άσκησε αναίρεση για την αναβολή της δίκης του εκδότη για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες.

Η ακύρωση είχε αποφασιστεί, υπενθυμίζουμε, καθώς κρίθηκε ότι στο κλητήριο θέσπισμα δεν διευκρινιζόταν εάν ο κ.Ψυχάρης είχε τελέσει το αδίκημα από δόλο ή από αμέλεια. Το Ι’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αποφάσισε να αναβληθεί η δίκη επ’ αόριστον μια και οι πρωτοδίκες έκαναν δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που είχαν υποβάλει οι συνήγοροι υπεράσπισης του εκδότη.

Η Ξένη Δημητρίου υποστηρίζει ότι το δικαστήριο εφάρμοσε εσφαλμένα τις σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του νόμου 3213/2003 περί δηλώσεων πόθεν έσχες, αλλά και εσφαλμένα ακύρωσε το κλητήριο θέσπισμα. Και θεωρεί ότι η ποινική νομοθεσία δεν χρειάζεται να αναφέρει ρητά ότι η πράξη τελέστηκε από πρόθεση, γιατί όταν δεν αναφέρεται η μορφή της υπαιτιότητας στο σχετικό αδίκημα, είναι σαφές ότι υπάρχει κατηγορία από δόλο ή από πρόθεση.

efsyn.gr