Τελική ευθεία με γρίφους και εκπλήξεις

Oλα για όλα θα παιχθούν μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες, εν όψει της τρίτης και κρισιμότερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή τις πρόωρες εκλογές. Τα επιτελεία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, θέτουν με ευθύτητα τα διλήμματα στους βουλευτές. Καθοριστική θα είναι η στάση των ανεξάρτητων βουλευτών αλλά και στελεχών της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ για το αν θα υπάρξει η πλειοψηφία των 180 ή κάλπες.

Ολα για όλα θα παιχτούν μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες και εν όψει της τρίτης και κρισιμότερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή τις πρόωρες εκλογές, με τα επιτελεία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, να θέτουν με ευθύτητα τα διλήμματα στους βουλευτές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, τακτικοί συνομιλητές του πρωθυπουργού δεν έκρυβαν χθες την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας και για τη συγκέντρωση των 168 θετικών ψήφων, αλλά παραδέχονται ότι ο δρόμος για την πλειοψηφία των 180 είναι δύσκολος και… ανηφορικός και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αναμένεται να κάνει νέα δημόσια παρέμβαση μέσα στο Σαββατοκύριακο χωρίς όμως να προσθέσει κάτι στα όσα έχει ήδη πει ως προς την ανάγκη συναινετικής εκλογής, επικεντρώνει πλέον το ενδιαφέρον του στους ανεξάρτητους βουλευτές αλλά και σε στελέχη της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ.

  • Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»