“Τα παιδιά πάνε σινεμά eco” στη Νίκαια με εισιτήριο ανακυκλώσιμα προϊόντα

Το τρίτο φεστιβάλ «Τα παιδιά πάνε σινεμά» θα πραγματοποιηθεί στο Κατράκειο Θέατρο από την Tετάρτη 17 ως την Κυριακή 21 Ιουνίου και η θεματική του εφέτος θα είναι η  Οικολογία (γι’ αυτό ονομάζεται «Τα παιδιά πάνε σινεμά eco»).

Στόχος των διοργανωτών να μεταδοθεί στα σημερινά παιδιά και αυριανούς πολίτες το σημαντικό νόημα της Οικολογίας και της Ανακύκλωσης.

Όλα τα παιχνίδια, τα εργαστήρια, οι ταινίες, τα θεατρικά δρώμενα και το κουκλοθέατρο που θα παρουσιαστεούν είναι προσαρμοσμένα ώστε το παιδί να αντιληφθεί τη μεγάλη σημασία της οικολογίας και το πώς ο τρόπος ζωής μας παίζει σημαντικό ρόλο στο περιβάλλον. «Το μήνυμα που πρέπει να πάρει κάθε παιδί είναι ότι η Γη δε μας ανήκει και έχουμε χρέος να την παραδώσουμε και στις επόμενες γενιές στις καλύτερες δυνατές συνθήκες» λένε οι διοργανωτές.

Στο Κατράκειο θέατρο θα πραγματοποιηθούν ποδηλατοδράσεις και το εφετινό ανταλλακτικό εισιτήριο είναι ανακυκλώσιμα προϊόντα (τις προηγούμενες χρονιές μαζεύτηκαν τρόφιμα και ρούχα για οικογένειες που έχουν ανάγκη).

Κινηματογραφικό πρόγραμμα

Πέμπτη 18 Ιουνίου 21.00

«Ενας σκίουρος super ήρωας»

Παρασκευή 19 Ιουνίου 21.00

«Μπομπ Σφουγκαράκης η ταινία»

Σάββατο 20 Ιουνίου 21.00

«Εγώ ο απαισιότατος»

Κυριακή 21 Ιουνίου 21.00

«Το μαγικό σπίτι»

17-21 Ιουνίου 18:00-21:00

Παραστάσεις Θέατρο Σκιών από το Θίασο Αθανασίου κάθε βράδυ / Θεατρικές Παραστάσεις / Face painting / Παιχνίδι με τα ΦΟΥΣΚΩΤΑ / BUNGEE TRAMPOLINE ελεύθερα για όλους! Στις 17 Ιουνίου οι «Χάνα Zοο» θα δώσουν παράσταση στη σκηνή του Κατρακείου.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη οικολογικών φορέων και εταιρειών ανακύκλωσης και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη.

Οι δραστηριότητες θα ξεκινάνε κάθε μέρα από τις 18.00