Τα οκτώ κανάλια που ήταν… πέντε το πολύ!!

Τα οκτώ κανάλια που ήταν… 4-5

Πλέον θα έχουμε τέσσερα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας – ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, Καλογρίτσας, Μαρινάκης. Ξέρετε πόσα υπήρχαν έως τώρα για να μην μπερδευόμαστε; Θεωρητικά οκτώ, πρακτικά πολύ λιγότερα όμως.

Διότι, από τα οκτώ τα δύο είναι κατά κάποιο τρόπο ανύπαρκτα, το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και το ΑΡΤ TV. Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV αποτελεί το δεύτερο, μετά τον ΑΝΤ1, κανάλι του Ομίλου Κυριακού. Μόνο επαναλήψεις δείχνει σε νιοστή προβολή και αφού πρώτα ο «αδελφός» ΑΝΤ1 τις έχει προβάλει καιρό πριν. Κανάλι-φάντασμα. Εχει έδρα στη Θεσσαλονίκη και από 1ης Ιουλίου άλλαξε χαρακτήρα κι έγινε αμιγώς ψυχαγωγικό καταργώντας πλήρως την ενημέρωση.

Το ΑΡΤ TV είναι του Γιώργου Καρατζαφέρη και είναι ένα κανάλι που μετατράπηκε σε πανελλαδικό (από τοπικό) μέσα σε μία νύχτα και ύστερα από μια καθ’ όλα περίεργη απόφαση του ΕΣΡ.

Οπως καταλαβαίνετε, τα οκτώ πανελλαδικά κανάλια ήταν στην πραγματικότητα έξι. Και δεν τελειώσαμε. Από αυτά τα έξι, ένα, το MEGA, παραπαίει εδώ και πολύ καιρό. Ως γνωστόν η κατάσταση είναι τραγική εκεί μέσα και ας υποστήριζε άλλα ο Πάνος Ψυχάρης στην Εξεταστική της Βουλής.

Χρωστάει μισθούς τεσσάρων μηνών στους μόνιμους υπαλλήλους του και πολύ περισσότερων στους συνεργάτες του. Χώρια τις μειώσεις στις αποδοχές τους που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι πιο πριν (η τελευταία φέτος τον Ιανουάριο).

Δεν ξέρουμε βέβαια αν χρωστάει και στους αστέρες του, τους σχολιαστές του δελτίου ειδήσεων, αλλά υποψιαζόμαστε πως όχι. Χώρια τα δάνεια που οφείλει στις τράπεζες.

Ηδη επομένως «πέσαμε» στα πέντε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Εκ των οποίων ένα είναι το EPSILON TV με τον Μένιο Φουρθιώτη. Ενα κανάλι που έμεινε εκτός δημοπρασίας επειδή δεν είχε ούτε καν την εγγυητική των τριών εκατ. ευρώ να καταθέσει.

Αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό και, περίεργο, δεν εκδήλωσε την παραμικρή αντίδραση! Γιατί, άραγε; Είναι κάπως μυστήριο το εργασιακό τοπίο εδώ, οι εργαζόμενοι στο κανάλι μετριούνται λίγο πάνω από 200. Αν και μυστήριο είναι όλο το EPSILON TV και η ιδιοκτησία του. Ο Φίλιππος Βρυώνης δεν φαίνεται πουθενά, σκεφτείτε πως όταν αγοράστηκε η συχνότητα από το ΚΚΕ (ο παλιός 902 ήταν που έγινε ΕΨΙΛΟΝ), δηλώθηκε στο ΕΣΡ ως ιδιοκτήτης ένας Αραβας με περίεργο όνομα που δεν τον μάθαμε ποτέ.

Δεν μάθαμε καν αν ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Εβαζες το όνομά του στο google, το πλήρες όνομά του όπως ήταν καταχωρισμένο στα επίσημα στοιχεία του Συμβουλίου, και το ψαχτήρι… βραχυκύκλωνε. Μηδέν αποτελέσματα. Οι δικηγόροι του ΕΣΡ δεν έβγαλαν ποτέ άκρη.

Κλαίγονται λοιπόν επιχειρηματίες, τηλεδημοσιογράφοι και πολιτικοί γιατί, τώρα, με την τηλεοπτική αδειοδότηση θα χάσει κόσμος τη δουλειά του στα κανάλια. Υποκρισία. Την κατάσταση στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας σας την περιγράψαμε επακριβώς, τα συμπεράσματα δικά σας.

Συντάκτης:
efsyn.gr