Τα κρυφά δωμάτια στα αεροπλάνα

Στα αεροπλάνα που κάνουν πολύωρα ταξίδια υπάρχουν κρυφά δωμάτια για το προσωπικό. Όμως αν είσαι αεροσυνοδός στα Boeing 777 και 787 της εταιρείας Cathay Pacific, τότε πραγματικά απολαμβάνεις ένα πολύ άνετο και ευχάριστο ταξίδι.

Όπως είναι γνωστό, στα αεροπλάνα υπάρχουν κάποιοι χώροι για την ξεκούραση των αεροσυνοδών, όμως είναι μικροί και στριμωγμένοι και άλλοτε βρίσκονται σε μια καμπίνα στην κορυφή του αεροσκάφους, ενώ άλλες φορές είναι κρυμμένοι στην κύρια καμπίνα των επιβατών, όπως αναφέρει το Business Insider.

This is Boeing's official representation of the crew rest area on a Boeing 777.

Υπάρχει όμως ένα αεροσκάφος του οποίου ο χώρος ξεκούρασης για τις αεροσυνοδούς μοιάζει με ξενοδοχείο. Πρόκειται για τα Boeing 777 και 787, που, όπως φαίνεται, έχει ένα δωμάτιο με 8 κουκέτες!

This diagram shows how the crew bedrooms are located in a tiny slot above the main cabin.

Στο πίσω μέρος του σκάφους υπάρχει μια μυστική σκάλα που οδηγεί στο δωμάτιο, το οποίο περιβάλλεται από παχιές κουρτίνες, για να εξασφαλίζεται ησυχία.

Behind the door is a secret stairway.

Η σκάλα μοιάζει με σήραγγα, γεγονός που αναγκάζει τις αεροσυνοδούς να σέρνονται για να φτάσουν στο δωμάτιό τους. Στην πόρτα υπάρχει ένα χαρτί που ενημερώνει για τη χωρητικότητα 8 ατόμων, καθώς και το ότι τα κρεβάτια δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά την απογείωση και την προσγείωση. Και φυσικά, η πόρτα θα πρέπει να ασφαλίζεται όταν λείπουν όλοι.

On the 787 that stairway leads to this trapdoor-like hatch ...

Εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς πως σε ένα Boeing 787 υπάρχει μεγάλος χώρος στο επάνω μέρος, το οποίο διαθέτει ένα δωμάτιο χωρητικότητας έως και 5 ατόμων, για να ξεκουράζονται οι αεροσυνοδοί.

Once you're through the 787's hatch, there are a set of crew bedrooms.

Here are the aft bedrooms in the 787.

Boeing does not want its crew to join the mile-high club: "One per bunk."