Τα βρήκαν και στα Θρησκευτικά Τσίπρας – Ιερώνυμος

Ο …ιερός πόλεμος της κυβέρνησης με την Εκκλησία, έκλεισε χθες το βράδυ με σαφή την υποχώρηση της κυβερνητικής πλευράς από τις θέσεις του υπουργού Παιδείας Ν.Φίλη.

Ο Α.Τσίπρας συμφώνησε με τον Αριεπίσκοπο ότι τα Θρησκευτικά θα διδάσκονται με το παλιό βιβλίο, μέχρι να συμφωνηθούν οι αλλαγές .

Λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις, ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το πέρας της συνάντησής του με κυβερνητικό κλιμάκιο.

Ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι  Εκκλησία και Πολιτεία προχωράνε μαζί. Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι τα βιβλία παραμένουν τα ίδια και ο διάλογος συνεχίζεται.

Ο Ν. Φίλης είπε πως ” Δεν έχουμε δογματική αντίληψη και συμπλήρωσε ότι είναι ευθύνη της πολιτείας η εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών, διευκρινίζοντας ότι θα αξιολογηθούν εκ νέου στο τέλος του σχολικού έτους.

Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση δεν έχει δογματική αντίληψη και επιθυμεί τον διάλογο, ο οποίος και θα συνεχιστεί.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι υπουργοί Άμυνας Πάνος Καμμένος και Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ τον αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο μητροπολιτης Σπάρτης Ευστάθιος, Μεσογαίας Νικόλαος και Φθιώτιδος Νικόλος καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος Θ. Παπαγεωργίου.