Τίνος είναι κύριε Γιάννη τα λεφτά;

  • Η ιστορία της δέσμευσης της περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου, αποκαλύπτει σε όλο της το μεγαλείο την φαυλότητα και την υποκρισία ενός ακόμα «υγιούς επιχειρηματία» της ελληνικής οικονομίας.

Γράφει ο: Μηνάς Κωνσταντίνου

Την ώρα που έχει στην κατοχή του τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιόφωνα, εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία και χρησιμοποιεί για να μας κουνήσει το δάχτυλο, ομολογώντας μάλιστα τον στρατευμένο προσανατολισμό τους στον νεοφιλελευθερισμό. Την ώρα που κατέχει έως και αθλητικό σωματείο, το οποίο δεν διστάζει επίσης να χρησιμοποιεί για πολιτικούς σκοπούς. Την ίδια ώρα που διεκδικεί άδεια λειτουργίας για το κανάλι του στο νέο πλαίσιο νομιμότητας, διαμαρτυρόμενος για την ίδια την διαδικασία αδειοδότησης.

Αυτή την ώρα, ο εφοπλιστής μεταξύ άλλων, Γ. Αλαφούζος, αδυνατεί να δηλώσει την πηγή 50 εκατ. ευρώ που βρίσκονται στην κατοχή του.

Σε ποια ευνομούμενη, και ευρωπαϊκή βεβαίως, χώρα θα συνέβαινε κάτι τέτοιο και ο επιχειρηματίας θα συνέχιζε να εμφανίζεται με «ψηλά το κεφάλι», μη διστάζοντας να προκαλέσει την κοινωνία στο σύνολό της, για να εξυπηρετήσει τα ίδια, και όμορα των πολιτικών του φίλων, συμφέροντά του.

Προφανώς, ο κ. Αλαφούζος δεν θα διστάσει να αναμασήσει τις ίδιες δικαιολογίες που επαναλαμβάνει και ο κ. Ψυχάρης, του οποίου οι λογαριασμοί επίσης είναι δεσμευμένοι. Πως τον στοχοποιούν, πως τον κυνηγούν και δαιμονοποιούν την επιχειρηματικότητά του.

Θα μας απαντήσει όμως και για την πηγή των 50 εκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονται στους λογαριασμούς του;

http://www.fmvoice.gr/