Τέλος στο αγγελιόσημο βάζει το υπουργείο Εργασίας αναζητώντας έναν νέο πόρο που θα το αντικαταστήσει…

Τέλος στο αγγελιόσημο βάζει το υπουργείο Εργασίας αναζητώντας έναν νέο πόρο που θα το αντικαταστήσει.  Σύμφωνα με τον υπ. Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο δεν θα υπάρξει περαιτέρω παράταση στην προθεσμία του αγγελιόσημου η οποία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, προτείνοντας μάλιστα στους δημοσιογράφους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την εύρεση ενός νέου πόρου.

Φόβοι για λουκέτο στον ΕΔΟΕΑΠ

Την ίδια ώρα η κατάργηση του αγγελιόσημου εγγυμονεί μελλοντικό λουκέτο του ΕΔΟΕΑΠ, καθότι μέχρι σήμερα ελάμβανε συνολικά 60 εκτ. ευρώ από τα ετήσια έσοδα του αγγελιοσήμου.  Το Ταμείο κύριας Ασφάλισης, ΕΤΑΠ ΜΜΕ, στο εξής θα εισπράττει εργοδοτική εισφορά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ύψους 13,5%, η οποία θα αντικαταστήσει το αγγελιόσημο σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον Τύπο, με την παρουσία τη δική του και του αρμόδιου υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου.  Όπως είπε, ορίστηκε νέα συνάντηση την Τρίτη, με συμμετοχή και της εργοδοτικής πλευράς, με σκοπό την αναζήτηση πηγής χρηματοδότησης που θα διατηρήσει σε λειτουργία τον ΕΔΟΕΑΠ και με κατεύθυνση τη μετατροπή του νομοθετημένου πόρου του αγγελιόσημου, που πια δεν υφίσταται, σε αντίστοιχο πόρο συμφωνημένο μεταξύ της εργοδοτικής και της εργατικής πλευράς.