ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΑΚΑ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΣΕ! Η βραδιά που… λύγισαν και οι «γίγαντες»! (pics)

Ράγισαν και τα… τσιμέντα! Όταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης βγήκε στο κέντρο του παρκέ και οι πιο «σκληροί» λύγισαν! Άλλωστε ο ίδιος δάκρυσε βλέποντας περισσότερους από 15.000 φίλους του Παναθηναϊκού να τον (ξανα)αποθεώνουν! 

Άλλωστε αλλιώς είναι να το ξέρεις ότι θα σταματήσει κι αλλιώς όλο αυτό να γίνεται… live μπροστά στα μάτια σου. Πόσο δυνατός πρέπει να είσαι για να μην δακρύσεις; Αλλά γιατί όχι; Σε τέτοιες βραδιές όλα τα συναισθήματα είναι αποδεκτά. Όταν το ΟΑΚΑ που… κόχλαζε ξέσπασε σε «Διαμαντίδης οε, οε, οε» ο πάντα δυνατός «πράσινος» αρχηγός δεν το άντεξε.

Αφέθηκε. Δάκρυσε, πριν ευχαριστήσει από καρδιάς τους πάντες... Την ίδια ώρα πολλά χαρτομάντιλα βγήκαν σε εξέδρες και παρκέ. Από… επώνυμες και ανώνυμες τσέπες. Δάκρυα χαρμολύπης. Για έναν μεγάλο που… κρέμασε την φανέλα και για έναν μεγάλο που χάρισε τίτλους, «μεγάλωσε» το ελληνικό μπάσκετ και όπως ανέφερε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε πολλά παιδάκια Παναθηναϊκούς!

Η βραδιά έτσι κι αλλιώς είχε έντονη συναισθηματική φόρτιση. Την ώρα που μια «βιβλική μορφή» της οικογένειας του «τριφυλλιού» ήταν εκεί για να τιμήσει κι αυτός το… παιδί του! Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, έδωσε το αναμνηστικό στον «Μήτσο», βούρκωσε και του ψέλλισε στο αυτί με… μάρτυρα τον τηλεοπτικό φακό πως «είσαι ο αγαπημένος μου παίκτης»!

Λίγο αργότερα ο Θανάσης Γιαννάκοπουλος λειτούργησε ως «ο δικό σας Θανάσης» που λέει τόσα χρόνια. Άφησε στην άκρη το πρωτόκολλο, έβγαλε την γραβάτα του και την πέρασε στον λαιμό του Διαμαντίδη.Κι όταν ο… ντροπαλός 3D την έβγαλε ο «Τυφώνας» επέμενε και του ξαναφόρεσε αυτό το «δώρο ζωής»! Ήταν μια από τις πολλές στιγμές που το κλειστό του ΟΑΚΑ… απογειώθηκε και αποθέωσε τους πάντες.

Βέβαια η ώρα που η φανέλα με το «Νο13» έφυγε προς τον… ουρανό (13… συμβολικά δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου μέρους) δεν περιγράφεται με πολλά λόγια. Μια λέξη αρκεί. Ανατριχίλα. Αυτό που έγινε κι όταν 1.08 πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Αργύρης Πεδουλάκης τον πέρασε στο παρκέ για το «τελευταίο… ξεχωριστό λεπτό» της καριέρας του!

Όλοι αποθέωσαν. Όλοι χειροκρότησαν. Όλοι θυμήθηκαν τα πάντα. Ακόμη κι όταν ίσως από το άγχος το τελευταίο σουτ δεν έγινε ποτέ. Γιατί η μπάλα του γλύστρισε από τα χέρια! Και έτσι έφυγε. Απλά. Έχονταςπρολάβει να μετρήσει και ασίστ, παρά πόντους. Όπως ήταν πάντα. ΠΑΙΚΤΗΣ-ΟΜΑΔΑ!