Σύνδεση του πιλότου που έριξε το ρωσικό μαχητικό με την απόπειρα πραξικοπήματος

Προσπάθεια σύνδεσης του Τούρκου πιλότου που κατέρριψε το ρωσικό Su-24 τον Νοέμβριο του 2014 με την απόπειρα πραξικοπήματος επιχειρείται στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το πρακτορείο Ria Novosti από την Άγκυρα, επικαλείται δηλώσεις του δημάρχου της Άγκυρας Γκιολίχ Γκιοκτσέκ στο CNN Turk, που ισχυρίζεται ότι ο Τούρκος πιλότος που κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό ανήκε στις τάξεις των στρατιωτικών που αποπειράθηκαν χθες να πραγματοποιήσουν πραξικόπημα στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της Άγκυρας έκανε λόγο στις δηλώσεις του για ύπαρξη «παράλληλης δομής» στον τουρκικό στρατό, λέγοντας ότι αυτή η «παράλληλη δομή» στις ένοπλες δυνάμεις, ευθύνεται για την επιδείνωση των σχέσεων με την Ρωσία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Άγκυρας, αυτό ήταν σε γνώση της κυβέρνησης.

«Συγκεκριμένα αυτή η «παράλληλη δομή» χάλασε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία. Ήταν το συμβάν (με το αεροσκάφος) στο οποίο συμμετείχε ένας από τους πιλότους αυτής της «δομής» και το λέω εκατό τοις εκατό» δήλωσε ο Γκιοκτσέκ, προσθέτοντας τα εξής: «Ο πιλότος αυτός ήταν ένας από αυτούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Μέχρι σήμερα δεν το λέγαμε, το κρατούσαμε μυστικό. Αλλά εγώ, ο Μελίχ Γκιοκτσέκ, σας λέω ότι τις σχέσεις μας με τη Ρωσία την χάλασαν αυτοί οι παλιάνθρωποι».