Συρία: Τουρκική εισβολή με την υποστήριξη της αντιτζιχαντιστικής συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ

Ο τουρκικός στρατός πραγματοποιεί από νωρίς σήμερα το πρωί, πριν από την αυγή, μια επιχείρηση με την ονομασία “Ασπίδα του Ευφράτη” στο συριακό έδαφος, με τη συμμετοχή μαχητικών του αεροσκαφών και των ειδικών του δυνάμεων, υποστηριζόμενος από τις δυνάμεις της διεθνούς αντιτζιχαντιστικής συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ. Η επιχείρηση έχει σκοπό να εκδιώξει το Ισλαμικό Κράτος από την Τζαραμπλούς, η οποία βρίσκεται στη συριακή μεθόριο με την Τουρκία.

Σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του AFP, περίπου 10 τουρκικά άρματα μάχης διέσχισαν σήμερα τα σύνορα και εισέβαλαν στο έδαφος της Συρίας, πυροβολόντας προς την κατεύθυνση θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη συριακή πόλη Τζαραμπλούς, ενώ δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται επίσης στη μεθόριο, μεταδίδει ότι βλέπει έξι τουρκικά άρματα μάχης μέσα στο συριακό έδαφος και ότι υπάρχουν σφοδροί βομβαρδισμοί.

Στο συριακό έδαφος εισήλθαν σήμερα από την Τουρκία και αντάρτες του υποστηριζόμενου από την Άγκυρα Ελεύθερου Συριακού Στρατού στο πλαίσιο της τουρκικής επιχείρησης που διεξάγεται με στόχο την εκδίωξη από την Τζαραμπλούς των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε στο Reuters διοικητής των Σύρων ανταρτών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν αεροπορική κάλυψη στην επιχείρηση που διεξάγει η Τουρκία, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον «συγχρονίζεται» με τον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ στα σχέδια.