Συρία: Τουλάχιστον 29 άμαχοι νεκροί από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές – Απελευθερώθηκαν από το Ι.Κ. τέσσερα χωριά

Τουλάχιστον 29 πολίτες σκοτώθηκαν και πάνω από 3.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη Τζαραμπλούς στη βόρεια Συρία, πολλοί κατευθυνόμενοι προς την πρόσφατα απελευθερωθείσα πόλη Μανμπίτζ,  κατά τη διάρκεια των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών, σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις τοπικών κουρδικών αρχών. Παράλληλα, υποστηριζόμενοι από την Τουρκία Σύροι αντάρτες πήραν τον έλεγχο τεσσάρων χωριών στη βόρεια Συρία, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης επίθεσης με τουρκικές δυνάμεις, η οποία έχει σκοπό την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από τα σύνορα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, υποστηριζόμενες από αεροσκάφη των συμμαχικών δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ, εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μια εκστρατεία που έχει στόχο την εκδίωξη των μαχητών από την Τζαραμπλούς, πλήττοντας 81 στόχους σε 294 εξόδους που πραγματοποίησαν προς την πόλη.

Συνολικά 46 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα κατά την επιχείρηση που έχει σκοπό τον έλεγχο της πόλης Τζαραμπλούς στη μεθόριο με τη Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο.

Σημειώνεται, ότι οι κουρδικές πολιτοφυλακές και η Δαμασκός καταδικάζουν την ενέργεια αυτή, λέγοντας ότι συνιστά εισβολή στο έδαφός τους.