Συρία: Νεκρά παιδιά από πυρά σε σχολείο στο Χαλέπι

Πυρά πυροβολικού των σύρων ανταρτών σκότωσαν χθες παιδιά σε σχολείο στο ελεγχόμενο από την κυβέρνηση δυτικό Χαλέπι, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, μόλις μια ημέρα μετά τα αεροπορικά πλήγματα σε σχολείο ανταρτοκρατούμενου χωριού στην Ιντλίμπ, 50 χλμ. μακρύτερα.

Οι οβίδες έπληξαν δύο συνοικίες, μετέδωσε το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA: το δημόσιο σχολείο στην συνοικία Σαχάμπα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία παιδιά και να τραυματισθούν περισσότερα από 12, ενώ η άλλη επίθεση προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων στη συνοικία Χαμντανίγια.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, μια οργάνωση που έχει την έδρα της στη Βρετανία, ανακοίνωσε πως έξι παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών σκοτώθηκαν στις δύο επιθέσεις, ανάμεσα στα οποία ένα μωρό.

Το Χαλέπι, η μεγαλύτερη πόλη της Συρίας πριν από τον πόλεμο, είναι διαιρεμένο εδώ και χρόνια ανάμεσα σε τομείς που ελέγχονται από την κυβέρνηση και άλλους που ελέγχονται από την αντιπολίτευση.

Αεροπορικές επιδρομές είχαν πλήξει την Τετάρτη ένα σχολείο στο χωριό Χάας, στην ανταρτοκρατούμενη Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 μαθητές.

Δυτικές χώρες κατηγόρησαν για την επίθεση τον συριακό στρατό και τη ρωσική πολεμική αεροπορία, όμως η Μόσχα αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ