Νέα συντονισμένη επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας

Νέα επίθεση της Προέδρου της Βουλής κας Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα, η οποία τον κατηγόρησε για κάτι που… τον είχε κατηγορήσει και το 2013.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εμμονή της κας Προέδρου αν εν υπήρχαν πριν λίγες ημέρες δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά ο οποίος εγκαλούσε τον Διοικητή της κεντρικής τράπεζας γιατί δεν έδινε στη βουλή στοιχεία για τα δάνεια των επιχειρήσεων, ενώ γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Ενώ γνωρίζει ότι τα στοιχεία είναι διαθέσιμα στους αρμόδιους φορείς όπως είναι οι οικονομικοί εισαγγελείς και ο Υπουργός Διαφάνειας.

Κάτι άλλωστε που επιβεβαίωσε σήμερα –και ουσιαστικά «άδειασε» τον κ. Παππά-, ο αρμόδιος γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς κ. Γ. Βασιλειάδη ο οποίος σε συνέντευξη του είπε ότι «η τράπεζα της Ελλάδας το είπε και καλά το είπε, γιατί νομιμοποιείται να δώσει στοιχεία με βάση συγκεκριμένες διαδικασίες. Εφόσον ακολουθηθούν αυτές οι διαδικασίες».

Η νέα επίθεση Κωνσταντοπούλου είναι πανομοιότυπη με αυτή του Ιουλίου του 2013. Πριν δυο χρόνια λοιπόν, η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου  είχε αναφέρει ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας «την ίδια στιγμή κατά την οποία περικόπτει τα δημόσια οικονομικά και εμφανίζεται ως θεματοφύλακας της νομιμότητας, οι στενοί του συγγενείς, η σύζυγος και οι θυγατέρες του, με αποφάσεις του ΕΟΦ εισπράττουν σχεδόν μισό εκ. για διαφημιστική καμπάνια κατά της πολυφαρμακίας».

Η αναφορά αυτή της κας Κωνσταντοπούλου είχε προκαλέσει τότε την οργισμένη απάντηση του κ. Στουρνάρα ο οποίος έκανε λόγο για ένα άθλιο σχέδιο κατασυκοφάντησής του που βρίσκεται σε εξέλιξη και που υιοθετήθηκε και από την κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τότε υπουργός στην ανακοίνωσή του επισήμανε ότι η επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του Υπουργού Οικονομικών ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν την υπουργοποίησή του και αφορά τον ιδιωτικό τομέα της χώρας. Επίσης, ότι οι συγκεκριμένες καταγγελίες αφορούν διεθνή διαγωνισμό του ΕΟΦ στον οποίο πήρε μέρος και η εταιρία της συζύγου του Υπουργού Οικονομικών, διαγωνισμός όμως που προκηρύχθηκε πολλούς μήνες πριν γίνει Υπουργός ο κ. Στουρνάρας.

Μάλιστα, τόνιζε με έμφαση ότι οι «οι καθοδηγητές αυτών των δημοσιευμάτων το γνωρίζουν αυτό όπως και το ότι ο βίος του κ. Στουρνάρα και της οικογένειάς του είναι διαυγής και κρυστάλλινος».

«Θα περιμέναμε όμως –κατέληγε η ανακοίνωση- από αντιπροσώπους του ελληνικού Κοινοβουλίου να μην παίρνουν μέρος στο άθλιο αυτό παιχνίδι, το οποίο εξυπηρετεί μόνο δόλιους σκοπούς».

Μάλιστα, επειδή η συντονισμένη επίθεση περιελάμβανε και σε αναφορές και «καταγγελίες» περί εισφοροδιαφυγής της συζύγου του τότε Υπουργού, στην ανακοίνωση αναφέρονταν ακόμη ότι «οι αναφορές σε παράνομη συμμετοχή στο διαγωνισμό εξαιτίας καταδικαστικής απόφασης για χρέη στο Δημόσιο είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές. Η μοναδική αλήθεια είναι ότι η υπόθεση αφορά τη μη έγκαιρη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών το 1979 από εταιρεία του πατέρα της στην οποία ήταν μέτοχος η ίδια, υπόθεση που εκδικάστηκε το 1984».

Σαν να μην άλλαξε τίποτε, χθες η Πρόεδρος επανέφερε ακριβώς το ίδιο θέμα, μιλώντας για συγκρούσεις συμφερόντων κλπ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του παριστάμενου Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος της απάντησε ότι «τα είχατε ξαναπεί στην προηγούμενη Βουλή για τον κ. Στουρνάρα και την σύζυγό του. Σας είχε απαντήσει ο ίδιος. Σας είχα απαντήσει και εγώ. Είναι αισχρό αυτό που κάνετε και ως γυναίκα. Η γυναίκα του κ. Στουρνάρα έχει μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων τριάντα χρόνια. Δεν είχε εταιρεία όταν έγινε υπουργός ο κ. Στουρνάρας».

Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας συνεχίζει να κάνει σωστά τη δουλειά του και προσφέρει στην ελληνική οικονομία. Τότε, από τη θέση του υπουργού όπου κατάφερε και αντέστρεψε την πορεία εξόδου της χώρας από το ευρώ και σήμερα, ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, όπου μόνο χάρη στις δικές του προσπάθειες στέκεται όρθιο το τραπεζικό σύστημα της χώρας.