Συμβατά αλλά και ασύμβατα (16/9)

ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ: Χιλιάδες νέοι μας με σημαντικότατες σπουδές έχουν καταλήξει  σήμερα να προικίζουν κράτη ξένα η στη καλύτερη περίπτωση εδώ να διοικούν…περίπτερο. Εκεί μας κατάντησαν οι μορφωμένοι σωτήρες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Oι wannabe διαμορφωτές της ατζέντας των δανειστών, γνωστοί και μη εξαιρετέοι μιντιάδες που μοιράζουν αφειδώς άχυρο, διαβεβαίωναν ότι το θέμα της ελντοράντο θα ήταν πρώτο τραπέζι πίστα στο eurogroup.

 • Διευκρινιστικότατα κατά τα άλλα, έφεραν ως “πηγή” “Ευρωπαίο αξιωματούχο” (αλλά αγνώστων λοιπών στοιχείων)
 • μέχρι που ο σερβιτόρος Γερούν τους ειδοποίησε μετά λύπης του, ότι ήταν πλήρεις
 • και η κράτηση δεν ήταν δυνατή ούτε σε εξώστη. Πένθος…

Ο ελληνάρας…

Ο Κουρουμπλής με την δηλώσεις του είναι άκρως απαράδεκτος “διασκεδάζοντας” ατυχέστατα μία οικολογική καταστροφή, αλλά και η καφρίλα τούτου εδώ ξανα-σπάει κάθε ρεκόρ.
Λες και η αυτοψία δεν γίνεται από τις επιτόπιες γνωματεύσεις ειδικών προς τον υπουργό. Απλά ήθελε να του επιτεθεί με όπλο την αναπηρία του ο ελληνάρας. (Κατερίνα Πάντα)

Φωτογραφία της Κατερίνα Πάντα.
 ___________
Καρανίκας και διαδίκτυο (Απ. Σκουμπ.)
Μαζική ψυχολογία και κουλτούρα; Μιμητισμός; Αντιγραφή; Αγελαίες συμπεριφορές; Ναι, το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα, το αποδεικνύουν 100% αυτό!
 • Όλη η Ελλάδα ασχολήθηκε με κάποιον Καρανίκα, τον οποίο… αμολάει τακτικά ο Τσίπρας, για να δίνει «τροφή» και σανό (απασχόλησης) στους… λογικούς!
 • Εξαιρετικές τακτικές χειραγώγησης!
 • ΟΛΟ το διαδίκτυο ανακύκλωσε μια μαλακία κάποιου Καρανίκα που του αρέσει η Μενεγάκη και έγραψε «στα τσακίδια»!
 • Ένας λαός πολύ εύκολα χειραγωγούμενος!
 • «Πετάς» μια φωτό της γυναίκας του Πατούλη, την ανακυκλώνουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ!!
 • «Πετάς» ένα εμετικό σχόλιο ενός συμπλεγματικού που γράφει «ψόφο», το ανακυκλώνουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ!

_____________

Η Σφηκοφωλιά

Ο Τσίπρας θέλει να κλείσει τη σφηκοφωλιά της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Πλοίων (ορθότερα: Διεύθυνση Χορήγησης Πιστοποιητικών Αξιοπλοϊας Σαπιοκάραβων).
Στο άρθρο διατυπώνονται τα επιχειρήματα της υγιούς ναυτιλιακής κοινότητας κατά της απόφασης αυτής, με αρκετά αυτοσυγκράτηση, λόγω της ιδιαιτερότητας των ημερών.
Επειδή η ελληνική ναυτιλία μεγαλουργεί με τα σαπιοκάραβα και τις βρωμοδουλειές τους, επειδή τα λεφτά που μοιράζει το κύκλωμα είναι πολλά και γλυκά, να είστε σίγουροι ότι κάποιος άλλος τρόπος θα βρεθεί, όταν κοπάσει ο θόρυβος, να βγάζουν χαρτιά τα σαπιοκάραβα. Ό,τι και να λέει ο (κάθε) Τσίπρας.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να επανεξετάσει τις αρμοδιότητες ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων από τον Κλάδο Επιθεώρησης εμπορικών πλοίων έχει…
NAFTIKACHRONIKA.GR
______________

ΜΗΝΥΜΑ: Ένας τρομοκρατημένος λαός, όπως οι Έλληνες, χωρίς ελπίδα και προοπτική για το μέλλον του, είναι ένας λαός επικίνδυνος για τον εαυτό του. Μία κυβέρνηση χωρίς όραμα είναι αδύνατον να έχει ποτέ επιτυχία, ακόμη και αν διαθέτει τα ικανότερα άτομα του πλανήτη. Μία κοινωνία χωρίς πρότυπα, είναι καταδικασμένη όσο πλούτο και αν διαθέτει…

Διαβάστε το, είναι εξαιρετικά ευφυές…

Κάποιοι στην Γερμανία ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει και έχουν και χιούμορ

Καλά, αν το είχε γράψει έλληνας δημοσιογράφος σε περίπτωση που τα πράγματα ήταν από την…ανάποδη, τότε το λιγότερο θα ήταν να τον κρεμάγαμε στη Πλατεία Συντάγματος τον παλιοπροδόταρο.

«Αφήστε και τους Έλληνες να ψηφίσουν» είναι ο τίτλος άρθρου που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel και το οποίο…
TRIBUNE.GR
___________________

‘Ενας Χριστός που σας χρειάζεται!

Φωτογραφία του Βασίλης Παπαθεοδώρου.

ΔΟΞΑΣΤΕ τους

____________________

ΠΑΡ’ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ

Και χειρόγραφη αριστεία, “τριών αστέρων”, μάλιστα, σε μία λέξη

Φωτογραφία του George Kourvas.

__________

 • ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ: Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη δεν είναι μια συνηθισμένη επίσκεψη αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της ΔΕΘ, αλλά μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση βουλευτών και κομματικών στελεχών.
 • Να σκεφτείτε ότι σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ που έγινε προχθές στη συμπρωτεύουσα το γεγονός ότι οι γαλάζιοι νεολαίοι δεν προσήλθαν αυθορμήτως και κατά ομάδες, όπως τους είχαν υποδείξει, ενόχλησε τη Βίκη Ευταξά, πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ, η οποία εξέδωσε ηλεκτρονικό φιρμάνι με το οποίο εγκαλούσε τα στελέχη της ΝΔ που προτίμησαν τις καφετέριες αντί της πολιτικής εκδήλωσης.
 • Σημείωνε μάλιστα ότι εφεξής η παρουσία τους σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι… υποχρεωτική. Αλλά το ταξίδι του Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε ουσιαστικά την Παρασκευή, στις 8.45 π.μ. από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

 

Ο Κυριάκος, ο Κιμ και τα drones

 
ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ(1): Ο πρόεδρος της ΝΔ μπήκε τελευταίως στο Airbus της Aegean συνοδευόμενος από πλειάδα συνεργατών του και προτίμησε… παράθυρο (θέση 5F, οικονομική). Επειδή επιβιβάστηκε τελευταίος, δεν είχε την ευκαιρία ούτε να χαιρετήσει, αλλά ούτε να συνομιλήσει με συνεπιβάτες του, αν και το αεροσκάφος ήταν γεμάτο.
Πίσω του (στη θέση 6F) κάθισε η γραμματέας του, η οποία σε όλη τη διάρκεια της πτήσης τού έλεγε το πρόγραμμά του στη συμπρωτεύουσα. Μπροστά του όμως (θέση 4F) καθόταν ένας (πασοκογενής) συριζαίος, πρώην υπουργός, ο Μάρκος Μπόλαρης, τον οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ χαιρέτησε… «διά οφθαλμού» (καινούργια έκφραση για χαιρετισμό αντίπαλων πολιτικών).
Στη μισή ώρα πτήσης ο κ. Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία να θαυμάσει το γαλήνιο Αιγαίο από ψηλά και τις Σποράδες. Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τον περίμενε το πουλμανάκι της Aegean και κατέλυσε στο ξενοδοχείο «The Met», στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του Φιξ, σχεδόν στην αντίθετη πλευρά από το «Μακεδονία Παλλάς» (του Ιβάν Σαββίδη) που προτιμά ο Αλέξης Τσίπρας.
___________
……..
 • Λάθη που γίνονται σε καθημερινή βάση

Είναι βέβαιο πως οι πιο πολλοί, αν όχι όλοι κάνουμε κάποιο ή κάποια, πιθανόν και τα περισσότερα από αυτά. Πρόκειται για λάθη που γίνονται σε καθημερινή βάση, αφού αφορούν σε πολύ οικίες φράσεις. Παρατηρώντας τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος καθημερινά, ένας άριστος γνώστης την ελληνικής γλώσσας θα εντοπίσει αρκετά γραμματικά, συντακτικά αλλά και νοηματικά λάθη, πολλά εκ των οποίων συγκεντρώσαμε και παραθέτουμε παρακάτω:

Σωστό: Ευχαριστούμε όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν.
Λάθος: Ευχαριστούμε όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν.
Σωστό: Αντίγραψε ό,τι βλέπεις.
Λάθος: Αντέγραψε ό,τι βλέπεις.
Σωστό: Π.Μ. = Προ Μεσημβρίας, Μ.Μ. = Μετά Μεσημβρίαν
Λάθος: Μετά Μεσημβρίας.
Σωστό: Περισσότεροι από έναν ή περισσότεροι του ενός.
Λάθος: Περισσότεροι από ένας.
Σωστό: Με πολλή αγάπη, πολλή δουλειά.
Λάθος: Με πολύ αγάπη, πολύ δουλειά.

Φωτογραφία του Βασίλης Παπαθεοδώρου.
Σωστό: Γίνονται όλοι δεκτοί ανεξαρτήτως ηλικίας.
Λάθος: Γίνονται όλοι δεκτοί ανεξαρτήτου ηλικίας.
Σωστό: Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων.
Λάθος: Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων.
Σωστό: «Κατ” αρχήν» χρησιμοποιούμε όταν αναφερόμαστε στα βασικά σημεία (π.χ. το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατ” αρχήν). «Κατ” αρχάς» χρησιμοποιούμε για να υποδηλώσουμε ότι κάτι έγινε αρχικά (π.χ. Κατ” αρχάς να διευκρινίσουμε).
Σωστό: Ο επικεφαλής, του επικεφαλής.
Λάθος: Ο επικεφαλής, του επικεφαλούς.
Σωστό: Αυτές οι μέθοδοι, αυτές οι παράμετροι, αυτές οι ψήφοι.
Λάθος: Αυτοί οι μέθοδοι, αυτοί οι παράμετροι, αυτοί οι ψήφοι.
Σωστό: Η αναπληρώτρια διευθύντρια / υπουργός / γιατρός.
Λάθος: Η αναπληρωτής διευθύντρια / υπουργός / γιατρός.
Σωστό: Έχω απαυδήσει! (και «είμαι απηυδισμένος!»)
Λάθος: Έχω απηυδήσει!
Σωστό: Αποτείνομαι, μέλλοντας: Θα αποταθώ.
Λάθος: Θα αποτανθώ.
Σωστό: Η λέξη αυτή απαντά συχνά στον Όμηρο.
Λάθος: Η λέξη αυτή απαντάται συχνά στον Όμηρο.
Σωστό: Απολαύει της εμπιστοσύνης.
Λάθος: Απολαμβάνει της εμπιστοσύνης.
Σωστό: Ασχολούμαστε, ασχολούμασταν.
Λάθος: Ασχολιόμαστε, ασχολιόμασταν.
Σωστό: Πριν από την έναρξη.
Λάθος: Πριν την έναρξη.
Σωστό: Οποιοσδήποτε, οτιδήποτε.
Λάθος: Ο οποιοσδήποτε, το οτιδήποτε.
Σωστό: Ο τέως πρόεδρος = ο προηγούμενος από τον σημερινό. Ο πρώην πρόεδρος = ο πριν από πολύ καιρό πρόεδρος.
Σωστό: Ψιλή κυριότητα.
Λάθος: Υψηλή κυριότητα.
Σωστό: Αντεπεξέρχομαι στις δυσκολίες.
Λάθος: Ανταπεξέρχομαι στις δυσκολίες.    
Πηγή: gnomikologikon

_____________

Ζούμε σε ένα απέραντο Δελφινάριο

Νομίζει κανείς ότι ζούμε σε ένα απέραντο Δελφινάριο, όπου το κάθε νούμερο είναι πιο γελοίο από το προηγούμενο, έτσι που να αναρωτιέσαι ως πού μπορεί να φτάσει αυτό.

 • Για παράδειγμα: η Δούρου έστειλε επιτροπή της Περιφέρειας να αποφανθεί επί τόπου για την ύπαρξη δάσους στο Ελληνικό.
 • Τι να σχολιάσεις; Να γελάσεις; Να κλάψεις; Να ουρλιάξεις με τη μοίρα αυτού του τόπου;
 • Ετοιμαστείτε να ακούσετε ότι ο Αρκτούρος ανοίγει παράρτημα στο Ελληνικό για τα άγρια ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση από τον φιλελευθερισμό.
 • Πάντως αν συναντήσετε εκεί τίποτε πρωτόγονους που μόνο να γρυλίζουν μπορούν, δεν είναι φυλή της παλαιολιθικής εποχής που κρύβεται εδώ 15.000 χρόνια στη ζούγκλα του Ελληνικού.
 • Οι συριζαίοι της Δούρου είναι. Βέβαια έχουν ένα κοινό με τις φυλές της ζούγκλας: αποφεύγουν την επαφή με τον σύγχρονο κόσμο. (Thanos Tzimeros)

______________

ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ